🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen Reageer
Home » Blog » Barcelona heeft 7.600 minder inwoners

Barcelona heeft 7.600 minder inwoners

Het laatste onderzoek over de inwoners van de stad van Barcelona van de gemeente heeft laten zien dat er 7.600 inwoners hebben de stad verlaten in 2010, wat breng de cijfers terug naar de statistieken van 2009. De meerdeheid hiervan waren buitenlanders.

De wijk van Ciutat Vella heeft het meeste inwoners verloren, namelijk meer dan 3.000.

De crisis in Spanje heeft dus niet alleen de immigratie op stop gezet maar heeft ook veel buitenlanders zonder baan terug naar zijn landen gebracht.

Barcelona telt nu 1.630.494 inwoners; 18,1% daarvan zijn buitenlanders.

De enige wijken die wel nieuwe inwoners hebben gekregen zijn Sarrià – Sant Gervasi en Sant Martí.

De gemiddelde leeftijd in de stad is van 43,2 jaar, met l’Eixample als wijk met het meest bewoners van 65 jaar.

De cijfers van deze jaar blijven in de trend van 2009 maar wel met een aantal nieuwe ontwikkelingen: het aantal ‘een gezin woning’ is voor het eerst hoger dan 200.000 en blijft de overheersend type. ‘Twee gezins woningen’ zijn op de tweede plek.

Een positieve punt is dat het opleidingsniveau van de inwoners van Barcelona is 1,3 punten gestegen. 23,9% van de inwoners zijn hoog opgeleid en er zijn minder inwoners zonder opleiding (-11,7%).

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie