🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Home » Wat te doen in Barcelona » FC Barcelona » Camp Nou in Barcelona » Camp Nou Tour & FC Barcelona Museum

Camp Nou Tour & FC Barcelona Museum

Dat het Camp Nou stadion en het museum van FC Barcelona dagelijks duizenden fans en bezoekers trekt, zal geen verrassing zijn. Maar wist je dat dit museum het meest bezochte museum van Barcelona en van Catalonië is met jaarlijks 1 à 2 miljoen bezoekers, en het derde van Spanje? Het clubmuseum van FC Barcelona en een rondleiding in Camp Nou zijn dus ware trekpleisters geworden en je mag ze als voetbalfan beslist niet missen.

Let op: Vanwege de renovatie van Camp Nou is het stadion momenteel niet toegankelijk, maar je kunt het Barça-gevoel nog steeds ervaren tijdens de Barça Immersive Tour.

Camp Nou in Barcelona
Camp Nou in Barcelona

Wat te zien tijdens een bezoek aan Barça stadion en museum

Iedereen die naar Barcelona gaat en een beetje interesse in voetbal heeft, moet het Barça stadion en zijn museum bezoeken. Om je bezoek compleet te maken kun je souvenirs kopen bij de grootste Barça-fanshop en een foto van jezelf nemen naast het standbeeld van het voetballegende Johan Cruyff.

De Barça Immersive Tour

De Barça Immersive Tour is de naam van de vernieuwde museum van FC Barcelona (voorheen Camp Nou Experience).

Tijdens de Barça Immersive Tour leer je over de geschiedenis van de club, zijn filosofie en de prestaties. Je ziet alle bekers, foto’s, films en maquettes van het stadion, je maakt kennis met de belangrijke spelers van de club en bezoekt tot slot het Camp Nou, maar dan op een virtuele manier (aangezien deze tijdelijk gesloten is).

Koop je tickets voor Camp Nou vast online

Camp Nou Tour in Barcelona
Camp Nou Tour in Barcelona

Het stadion

Het Spotify Camp Nou is het indrukwekkende thuisstadion van FC Barcelona. Momenteel wordt dit stadion verbouwd, waardoor een bezoek niet mogelijk is. Wel is het mogelijk om de werkzaamheden te volgen vanuit een hoge uitkijkpunt die geplaatst is en die je kunt bezoeken tijdens de Immersive Tour.

Buiten het stadion vind je daarnaast de standbeelden van verschillende spelers, zoals Kubala en Johan Cruijff.

Het clubmuseum

Het clubmuseum van FC Barcelona, dat inbegrepen is in de Barça Immersive Tour, is een goede plek om de club en haar meer dan 100 jaar geschiedenis te ontdekken. Het museum herbergt een moderne en indrukwekkende tentoonstelling over de geschiedenis van de club, met alle bekers, tenues, films en foto’s van oude Barça-spelers.

Je leert over de geschiedenis van de club, haar spelers en de meest memorabele momenten. Speciale ruimtes zijn daarnaast ingericht voor sterren zoals Leo Messi of de Champions League-overwinningen, zoals die in Wembley.

FC Barcelona museum
FC Barcelona museum

De trofeeënkamer

De tour omvat vaak een bezoek aan de trofeeënkamer, waar de uitgebreide collectie binnenlandse en internationale trofeeën van FC Barcelona wordt tentoongesteld. Deze ruimte toont de talloze prestaties van de club door de jaren heen.

De Barça megastore

Bij Camp Nou vind je tevens de grootste fanshop van FC Barcelona in de stad. Hier kun je onder andere de officiële shirts van FC Barcelona vinden en je eigen naam en rugnummer laten afdrukken, plus allerlei Barça souvenirs kopen.

👉 Lees hier meer over deze en andere FC Barcelona fanshops.

Fanshop FC Barcelona Camp Nou Barcelona
Fanshop FC Barcelona bij Camp Nou

Geschiedenis FC Barcelona Museum

Al in de jaren twintig van de 20e eeuw kwam Joan Gamper, die FC Barcelona in 1899 had opgericht, met het idee van een clubmuseum. Het duurde echter tot 1984 tot het clubmuseum, het Museu del Fútbol Club Barcelona, uiteindelijk werd geopend.

In 2000 werd het museum omgedoopt tot Museu President Núñez, tijdens het presidentschap van Joan Gaspart, ter ere van de oud-clubpresident Josep Lluís Núñez (1978-2000), oprichter van het museum.

Na verschillende uitbreidingen en vernieuwingen, is het museum van FC Barcelona een vooraanstaande plek om de club en haar rijke geschiedenis te ontdekken. Tussen 2001 en 2023 heette het vernieuwde museum Camp Nou Experience en sinds 2023 is het de Barça Immersive Tour geworden.

Leuk weetje: het museum van Barça is het meest bezochte museum in Barcelona en zelfs in Catalonië met 1 tot 2 miljoen bezoekers per jaar.

Camp Nou Tour & Museum tickets

Neem een kijkje achter de schermen van het Camp Nou, de thuishaven van FC Barcelona, en treed in de voetsporen van de grootste voetbalsterren tijdens de Barça Immersive Tour!

Het beste is om de tickets voor de Camp Nou Experience van tevoren te bestellen om zo de lange wachtrijen te vermijden.

Met onderstaande tickets kun je het stadion van FC Barcelona en het clubmuseum goed op je gemak bezoeken. De rondleiding is goed te volgen met allerlei interactieve panelen, informatieborden, afbeeldingen en memorabilia. Je kunt indien gewenst een paar audiogidsen of virtual reality brillen er bijbestellen.

Tip: voor extra voordeel kun je bijvoorbeeld een ticket voor de Camp Nou Experience in combinatie met de hop-on-hop-off bus bestellen. Hiermee ontvang je een ticket voor 1 of 2 dagen op een hop-on-hop-off bus en de mogelijkheid om de wachtrij te ontlopen bij Camp Nou, het fantastische stadion van FC Barcelona en het museum.

Koop je tickets voor Camp Nou vast online

Koop je FC Barcelona wedstrijdtickets via:

Camp Nou bezoeken met een gids

Het is ook mogelijk om het stadion en clubmuseum van FC Barcelona met een (privé) gids te bezoeken. De rondleidingen worden begeleid door een meertalige gids die je alles vertelt over de club en zijn geschiedenis.

Hoe ga je naar FC Barcelona Museum

Het museum en stadion van FC Barcelona ligt in de wijk Les Corts, aan de westelijke kant van de stad. Om hier te komen kun je de metro, bus of tram gebruiken. Van de metro en tramstation is het een klein stukje lopen tot aan het stadion.

Praktische informatie

Prijs: vanaf € 28,- voor volwassene en € 21,- voor kinderen van 6 t/m 10 jaar oud, studenten en gepensioneerden (70+).

Kinderen van 0 t/m 5 jaar oud hebben gratis toegang.

Openingstijden: in de winter van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur open en zondag van 10:00 tot 15:00 uur.

In de zomer open van maandag t/m zondag van 10:00 tot 19:00 uur.

Speciale openingstijden tijdens kerstvakantie en thuiswedstrijden.

Adres: Carrer Arístides Maillol
08028 Barcelona

Openbaar vervoer:

Metro: Collblanc (L5, L9, Sud), Badal (L5), Les Corts (L3), Zona Universitària (L3, L9, Sud), Palau Reial (L3), Maria Cristina (L3)

Bus: toeristenbus, 75, 113, H8, M12

Tram: Pius XII (T1, T2, T3), Palau Reial (T1, T2, T3), Zona Universitària (T1, T2, T3)

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.