De beste tips van een local!

Barcelona heeft mooiste wolkenkrabber ter wereld

Toegevoegd op in Architectuur
Mooiste wolkenkrabber ter wereld in Barcelona
Inhoudsopgave
Hotel Porta Fira - Mooiste wolkenkrabber ter wereld in Barcelona
Mooiste wolkenkrabber ter wereld

Het mooiste wolkenkrabber ter wereld staat in Barcelona. Het Hotel Porta Fira in Barcelona heeft namelijk de prestigieuze Emporis Skycraper Award gewonnen. De wolkenkrabber wordt geëerd vanwege zijn kleurrijke uiterlijk en surrealistische vormgeving.

Het winnende Hotel Porta Fira is een creatie van de beroemde Japanse architect Toyo Ito in samenwerking met het Spaanse bureau b720 en werd in 2009 gebouwd. Het Porta Fira hotel heeft twee gigantische torens, één rode waarin het hotel is ondergebracht en één kantoorgebouw. Het gebouw is 113 meter hoog, heeft 26 verdiepingen en ligt in l'Hospitalet del Llobregat tegenover het nieuwe beurscomplex Fira 2 en is dus vooral een zakenhotel.

De prijs Emporis Skycraper Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een wolkenkrabber die er qua ontwerp en functionaliteit letterlijk boven uitsteekt. Om genomineerd te worden voor een award moet het gebouw minimaal 100 meter hoog zijn. Daarnaast moet het gebouw ten minste in het jaar van de prijsuitreiking worden opgeleverd.

Meer dan 300 wolkenkrabbers streden voor de prestigieuze prijs die gewonnen werd door de surrealistische torens in Barcelona. De Burj Khalifa in Dubai, het hoogste gebouw ter wereld, kreeg de tweede plaats, de 'Tour CMA CGM' in Marseille vervolledigt de top drie.

  • Praktische informatie:
    Wat: Hotel Porta Fira
    Waar: Plaça Europa 45 (Hospitalet del Llobregat)
    Metro: Bellvitge (L1)

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave