🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Architectuur Reageer
Home » Blog » Barcelona heeft mooiste wolkenkrabber ter wereld

Barcelona heeft mooiste wolkenkrabber ter wereld

Hotel Porta Fira - Mooiste wolkenkrabber ter wereld in Barcelona
Mooiste wolkenkrabber ter wereld

Het mooiste wolkenkrabber ter wereld staat in Barcelona. Het Hotel Porta Fira in Barcelona heeft namelijk de prestigieuze Emporis Skycraper Award gewonnen. De wolkenkrabber wordt geëerd vanwege zijn kleurrijke uiterlijk en surrealistische vormgeving.

Het winnende Hotel Porta Fira is een creatie van de beroemde Japanse architect Toyo Ito in samenwerking met het Spaanse bureau b720 en werd in 2009 gebouwd. Het Porta Fira hotel heeft twee gigantische torens, één rode waarin het hotel is ondergebracht en één kantoorgebouw. Het gebouw is 113 meter hoog, heeft 26 verdiepingen en ligt in l’Hospitalet del Llobregat tegenover het nieuwe beurscomplex Fira 2 en is dus vooral een zakenhotel.

De prijs Emporis Skycraper Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een wolkenkrabber die er qua ontwerp en functionaliteit letterlijk boven uitsteekt. Om genomineerd te worden voor een award moet het gebouw minimaal 100 meter hoog zijn. Daarnaast moet het gebouw ten minste in het jaar van de prijsuitreiking worden opgeleverd.

Meer dan 300 wolkenkrabbers streden voor de prestigieuze prijs die gewonnen werd door de surrealistische torens in Barcelona. De Burj Khalifa in Dubai, het hoogste gebouw ter wereld, kreeg de tweede plaats, de ‘Tour CMA CGM’ in Marseille vervolledigt de top drie.

  • Praktische informatie:
    Wat: Hotel Porta Fira
    Waar: Plaça Europa 45 (Hospitalet del Llobregat)
    Metro: Bellvitge (L1)

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie