🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Architectuur Reageer
Home » Blog » Casa de les Punxes open voor publiek

Casa de les Punxes open voor publiek

Het Casa Terrades (of Terradas), in de volksmond ‘Casa de les Punxes‘ genoemd, is nu eindelijk geopend voor het publiek! Het majestueuze modernistische gebouw aan de Avinguda Diagonal, met zijn kasteel-achtige vorm en puntige torens, is vandaag voor het eerst geopend voor het publiek. Het herbergt onder andere een museum dat gewijd is aan de architect van het gebouw, Josep Puig i Cadafalch, de eigenaressen, de zusters Terrades, en de legende van Sant Jordi, een figuur die zeer aanwezig is in het gebouw.

Laatste update: 04/01/2019

Toverpaleis in Barcelona

Het Casa de las Punxes was de opdracht van de familie Terrades aan de architect Josep Puig i Cadafalch. De Terrades waren een belangrijke bourgeois familie in het begin van de 20ste eeuw in Barcelona. De industriële Bartomeu Terradas gaf in 1905 de opdracht aan Puig i Cadafalch om een gebouw voor zijn drie zussen, Angela, Josefa en Rosa te ontwerpen. Dit verklaart waarom het gebouw eigenlijk uit drie stukken bestaat: die op de nummers 420, 418 en 416 van de Avinguda Diagonal. De drie zussen woonden op de nobele verdieping van elk gebouw, terwijl de rest van de verdiepingen werden verhuurd of gebruikt als magazijn.

De architect Puig i Cadafalch ontwierp dit modernistische gebouw in 1905, geïnspireerd door de middeleeuwse gotische architectuur. Het resultaat was een gebouw dat er als een sprookjeshuis uit ziet, een soort middeleeuws kasteel en toverpaleis midden op de Diagonal. Een van de meest opvallende aspecten van het gebouw zijn de zes torens met hun conische daken die uitlopen tot een naald. Dit is de reden waarom het huis in de volksmond meestal Casa de les Punxes wordt genoemd (Huis met de Punten) in plaats van Casa Terrades.

In 1975 werd dit gebouw uitgeroepen tot Nationaal Historisch Monument maar is tot op heden altijd gesloten voor publiek geweest.


Casa de les Punxes bezoeken

Het nieuwe museum dat het mogelijk maakt om het Casa de les Punxes van binnen te zien zit op nummer 420 van Avinguda Diagonal, op de hoek met Carrer Rosselló. De bezichtiging bevat onder andere de eerste verdieping van dit gebouw en het kroonjuweel van het huis, het dakterras van het Casa de les Punxes.

De tour combineert de prachtige architectuur van het huis met de geschiedenis van zijn architect Josep Puig i Cadafalch en de legende van Sant Jordi (patroon van Catalonië), die sterk aanwezig is in de symboliek van het huis. Door het gebruik van de nieuwste technologie, en het bezoek aan het adembenemende dakterras, wordt dit een meeslepend bezoek die aan te raden is voor alle doelgroepen.

Museum Casa de les Punxes Barcelona
Museum Casa de les Punxes

Benieuwd naar wat er achter dit emblematische gebouw schuilt, koop dan je kaartjes online en breng een bezoek aan het Casa de les Punxes!

Tickets Casa de les Punxes

Wil jij als eerste het Casa de les Punxes bezoeken, koop dan nu alvast je tickets! Bestel hier je tickets voor Casa de les Punxes en geniet onder andere van het prachtig uitzicht vanaf het dakterras. Online tickets voor €13,50 (€10,- voor bezoekers van 8 tot 18 jaar oud en €11,50 voor studenten en bezoekers ouder dan 65 jaar oud). Kinderen onder 8 jaar oud mogen gratis mee. Inclusief audiogids. Taal: Engels of Duits.

 • Praktische informatie:
  Wat: Casa de les Punxes bezoeken
  Waar: Avinguda Diagonal, 420
  Metro: Diagonal (L3 en L5), Verdaguer (L4 en L5)
  Wanneer: dagelijks van 09:00 tot 20:00 uur (ingang tot 19:00). Gesloten op 25 januari.
  Prijs: normaal €13,50 p.p. (inclusief audiogids) of €20,- p.p. als je mee doet aan een rondleiding. Gratis toegang voor kinderen tot 8 jaar oud. Kinderen tussen 8-18 jaar oud €10,-, gepensioneerden, mindervaliden en studenten €11,50.
  Tip: wil je tijdens je bezoek nog meer weten te komen over het Casa de les Punxes, dan is het aan te raden om mee te doen aan een rondleiding.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie