🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Restaurant review: Bar Electricitat

Restaurant review: Bar Electricitat

Zin in wat tapas in La Barceloneta bij een echt authentiek barretje waar de locals ook naartoe gaan? Dan is Bar Electricitat iets voor jou! Lees mijn review hieronder en ontdek waarom je dit verborgen juweeltje moet bezoeken.

Over Bar Electricitat

Bar Electricitat in La Barceloneta - Barcelona

Bar Electricitat is een ware beroemdheid in de wijk van La Barceloneta. Locals komen hier overdag genieten van een vermut, de krant lezen of een biertje drinken. Vooral in de weekenden is Bar Electricitat buitengewoon populair: dan komen Barcelonezen uit alle hoeken van de stad een glaasje vermut drinken met wat hapjes. Dit zou een van de lekkerste vermuts zijn, en wat mij betreft, een van de meest authentieke plekken in Barcelona om een aperitief te nemen.

Maar wat maakt Bar Electricitat zo bijzonder en geliefd tussen de locals? Deze ouderwetse bodega stamt uit 1908 en heeft sindsdien vissers en havenarbeiders van het gebied verzorgd met vermuts en gerechten met kokkels en gezouten vlees. De naam van ‘Bar Electricitat’ komt overigens van de elektriciteitscentrale die het gebouw in de late negentiende eeuw huisvestte om de omliggende huizen van energie te voorzien. Een van de andere pluspunten van Bar Electricitat is de familiaire sfeer die er heerst: de oude mestressen (huisvrouwen) van de familie bereiden achter in de keuken alle tapas voor terwijl de mannen aan de bar hangen en de klanten verzorgen.

De bar is overigens makkelijk te vinden: op de hoek van de Plaça del Poeta Boscà, naast de Barceloneta-markt en op een steenworp afstand van het strand. Achter de niets vermoedende gevel staat deze authentieke en charmante bodega op je te wachten. Hun beperkte capaciteit is ingericht als vroeger, met een marmeren bar vol lekkere tapas, vaten vol wijn en vermout en witte marmeren tafels waar je kunt eten. Foto’s van vroeger hangen aan de wanden, je hoort de muziek van de Spaanse radio naast het gezang van de obers en andere mensen die lekker aan het kletsen zijn op de achtergrond. Dit allemaal terwijl je rustig een Spaanse (sport)krant doorbladert en van een lekker drankje met een hapje geniet. Heerlijk!

Mijn tips voor Bar Electricitat

Locals gebruiken Bar Electricitat voornamelijk om een aperitief te nemen, vaak op basis van een glaasje vermut en een of twee tapas om te delen. Maar je kunt hier uiteraard ook uitgebreid tapas eten: van kaas en vleeswaren tot aan een tortilla de patatas, ensaladilla rusa (Russische salade) of gefrituurde vis. Alles wordt vers in de keuken van Bar Electricitat bereid op de traditionele wijze.

Tapas bij Bar Electricitat Barcelona
De tapas van Bar Electricitat

Het menu dat overigens op de wand hangt wordt ook door de zingende ober aan je verteld, heel snel achter elkaar, dus let wel op wat hij zegt. Hij zal je ook een paar aanraders geven, dus volg zijn advies! Wij zelf namen twee bombas (een vleesballetje met een pikante saus), twee croquetas (kroketten), een bord vol calamarcets farcits (gevulde kleine pijlinktvis) en een esqueixada (salade van kabeljauw) met wat drankjes en betaalden in totaal € 21,-. Iets aan de dure kant maar zeker de moeite waard!

Bij mijn bezoek doordeweeks aan Bar Electricitat was het overigens heerlijk rustig, met wat enkele klanten hier en daar, maar verder geen drukke boel. Dit kan in het weekend anders zijn, dus mijn tip is om hier juist doordeweeks te komen. Daarnaast gaat de bar ’s middags om 15:30 uur dicht, en de eigenaar aarzelt ook niet om de tent op tijd af te sluiten, al zitten er nog klanten te eten. Ga dus wel op tijd naar Bar Electricitat als je rustig van de tapas wilt genieten.

Al met al is dit zeker een adresje in La Barceloneta om te onthouden. Lekker Spaans en authentiek; bij Bar Electricitat komt het verleden van de visserswijk van Barcelona helemaal weer tot leven.

Beoordeling Bar Electricitat

Eten: ★★★★☆
Service: ★★★★☆
Decor: ★★★★☆
Totaal: ★★★★☆

 • Praktische informatie:
  Wat: eten bij Bar Electricitat in Barcelona
  Waar: Carrer de Sant Carles, 15 (op de hoek van de Plaça del Poeta Boscà)
  Metro: Barceloneta (L4)
  Wanneer: van dinsdag t/m vrijdag van 8:00 tot 15:00 uur en van 19:00 tot 22:30 uur. Zaterdag van 8:00 tot 15:30 uur en van 19:00 tot 22:00 uur. Zondag van 8:00 tot 15:45 uur. Maandag gesloten.
  Prijs: €€

Tip: mis mijn andere reviews niet en bekijk de tapas-gids pagina voor meer leuke adressen in Barcelona. Bon profit!

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie