🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen 7 reacties
Home » Blog » Park Güell gratis bezoeken

Park Güell gratis bezoeken

Sinds 2013 is het monumentale gedeelte van Park Güell tegen betaling toegankelijk. Het overige deel van het park is echter nog steeds gratis. Maar wat kun je precies zien en doen in het gratis gedeelte van Park Güell? Is het de moeite waard en zijn er nog manieren om het Park Güell kosteloos te bezoeken? In deze blogpost vertel ik je alles wat je moet weten over het gratis gedeelte van Park Güell en hoe je dit prachtige park zonder kosten kunt ervaren.

Laatste update: 09/11/2023

Kun je gratis in Park Güell?

Het is niet langer mogelijk om Park Güell gratis te bezoeken, zelfs niet vlak voor of na sluitingstijd.

De enige die tegenwoordig het Park Güell nog gratis kunnen bezoeken zijn de buurtbewoners van het Park Güell en de leden van Gaudir Més. Deze mensen hebben in de vroege uurtjes (tussen 7:00 en 9:30 uur) en laat in de avond (tussen 20:00 en 22:00 uur) het hele park voor zichzelf. Om toegang te krijgen moeten ze zich wel kunnen legitimeren met de nodige bewijsdocumenten.

Er zijn echter wel manieren om gratis van het prachtige Park Güell te genieten, zoals een bezoek brengen aan de hoofdingang bij Carrer d’Olot. Hier kun je al van buitenaf de portiershuizen, het hek en de monumentale trap met de hagedis bewonderen.

Een andere mogelijkheid om dichtbij Gaudí’s Park Güell te komen en te genieten van de natuurlijke omgeving en het uitzicht, is door het gratis gedeelte bovenop het park te bezoeken. Hier vind je geen gebouwen van Gaudí, maar wel een 7 hectare groot groen bos waar je heerlijk in alle rust kunt wandelen.

👉 Lees hier meer over de Park Güell tickets.

Park Güell - Ingang Carrer Olot
Hoofdingang bij Carrer Olot druk met toeristen

Wie kan Park Güell gratis bezoeken?

Hier zijn enkele manieren om gratis toegang te krijgen tot het monumentale deel van Park Güell:

 • Als je een buurtbewoner bent en een speciale kaart van de gemeente hebt, kun je gratis naar Park Güell. Let op: deze kaart is enkel geldig voor lokale bewoners in aangrenzende wijken, met name El Coll, Vallcarca-Penitents, La Salut, El Carmel, Can Baró en Baix Guinardó.
 • Als je in Barcelona woont en lid bent van het culturele programma Gaudir Més, kun je dagelijks gratis naar Park Güell. Echter, je hebt nog steeds een gepersonaliseerd ticket nodig om het park te betreden, dat alleen geldig is op de dag van aanvraag.
 • Ook kinderen tot en met 6 jaar oud, mindervaliden en personen met een Tarjeta Rosa-kaart mogen het Park Güell gratis bezoeken.
 • Tijdens speciale evenementen, zoals de Museumnacht, kun je Park Güell (of een gedeelte ervan) zonder ticket bezoeken.

Het gratis gedeelte van Park Güell

Een klein deel van Park Güell, met name het groene gebied bovenaan, is gratis toegankelijk. Hier ontdek je een klein bos met wandelpaden en enkele uitkijkpunten, bekend als het Parc del Carmel.

Het Parc del Carmel maakt deel uit van de Turó del Carmel, de heuvel waarop Park Güell zich bevindt. In tegenstelling tot Park Güell is het Parc del Carmel helemaal niet bekend onder toeristen.

Het is een rustgevende plek, ideaal om te wandelen, te ontspannen en te genieten van de prachtige natuur. Hier kun je genieten van de natuurlijke schoonheid van het park zonder een entreeticket.

Vanaf de top van de Turó del Carmel, op een hoogte van 256 meter, geniet je bovendien van een schitterend uitzicht over Barcelona. Het is de perfecte plek om foto’s te maken en te genieten van het panoramische uitzicht.

Turó del Carmel of de kale berg in Barcelona
Turó del Carmel of de kale berg in Barcelona

Hoe kom je bij het gratis gedeelte van het Park Güell?

Het gratis gedeelte van Park Güell bevindt zich aan de noordelijke kant van het park, achter de Can Móra-weg. Hier begint Parc del Carmel, een klein bosgebied dat op dezelfde heuvel ligt als Gaudí’s Park Güell.

Er zijn meerdere ingangen tot dit park, zoals die aan de Camí de Can Móra of bij de Carretera del Carmel.

Mis ook de muurschildering van een grote haai genaamd “Els Taurons” op de Carretera del Carmel niet wanneer je hier bent.

👉 Bekijk hier mijn wandelroute langs de Turó del Carmel.

Dit waren mijn tips om Park Güell gratis te bezoeken. Heb jij nog aanvullende tips? Laat dan gerust een reactie achter in de comments.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

7 gedachten over “Park Güell gratis bezoeken”

 1. Helaas sinds 3 jaren is er geen gratis ingang van park Guell meer, en is zit alles achter een betaalmuur van tickets met tijdslot.

  Beantwoorden
 2. Hallo Marta,
  Wat een leuk artikel!
  Ik ga binnenkort (meivakantie) samen met mijn dochter van 14 jaar, naar Barcelona voor 5 dagen. Ik zal jouw gegeven tips om het park gratis te bezoeken zeker doen. Mocht er nog meer van zulke gratis te bezichtigen, plaatsen zijn, dan zou ik dat heel graag willen weten. 😊 Dank u! Veel liefs, uit Bergen op Zoom.

  Sandhya en Rukshana

  Beantwoorden
 3. Hallo Marta, wat een leuk artikel. Wij zijn onlangs een week in Barcelona geweest en hebben daar heel veel gezien, o.a. Park Güell. We hadden er eigenlijk wat meer van verwacht. Maar wij hadden ook sterk de indruk dat we niet alles van dat park hebben gezien en dat blijkt nu te kloppen. Wij hebben alleen het betaalde gedeelte gezien. Wij wisten helaas niet dat er ook een nog groter deel gratis te bezichtigen is via een andere ingang! Hadden wij dat wel geweten, dan hadden we dat zeker gedaan en hadden we er ook meer tijd voor uitgetrokken. In elk geval bedankt voor de opheldering.

  Beantwoorden
  • Hola!

   Bedankt voor je bericht en wat jammer dat je niet het hele park hebt kunnen bezichtigen. Bij het betaalde gedeelte zijn ook meerdere ingang en uitgangspunten, dus waarschijnlijk als je net een andere uitgang had genomen was je zo in het gratis gedeelte en had je de rest van het park kunnen zien. Wellicht leuk om te doen voor een andere keer als jullie weer naar Barcelona gaan!

   Saludos,
   Marta

   Beantwoorden
 4. Hallo Martha
  Ik kijk altijd uit naar jouw ‘holaBarcelona’! Wat Park Guël betreft, ik was daar in mei (omstreeks 14u) met een groepje , maar we konden geen ticket meer kopen omdat het aantal toegelaten bezoekers voor het park bereikt was. We hebben dan het gratis gedeelte gedaan en dat was ook wel fijn. Jammer dat ik toen jouw uitleg nog niet had. Maar zeker voor herhaling vatbaar en dan met de uitleg. Tussen haakjes, wij namen de (overvolle) bus aan plaza de Catalunya.
  Bedankt en groetjes,
  Liliane

  Beantwoorden
  • Hoi Liliane,

   Wat leuk om te horen dat je mijn verhalen op HolaBarcelona.nl volgt. Park Güell is inderdaad ook prima om gratis te zien. Je mist alleen een aantal stukjes van het monumentale gedeelte, maar dat kun je zeer zeker bij je volgende trip naar Barcelona doen 😉

   Saludos,
   Marta

   Beantwoorden

Plaats een reactie