De beste tips van een local!

Museumnacht Barcelona

Toegevoegd op in Events
Inhoudsopgave
Museumnacht Barcelona - La Nit dels Museus

Meer dan 80 musea openen hun deuren tijdens de Museumnacht van Barcelona, de zogenaamde "Nit dels Museus". Tijdens dit evenement krijg je gratis toegang tot vele musea in de stad en kun je genieten van allerlei evenementen en tentoostellingen.

Laatste update: 24/03/2022

Wanneer is de Museumnacht in Barcelona

Op zaterdag 14 mei 2022 wordt wereldwijd de museumnacht georganiseerd, zo ook in Barcelona.

Tussen 19:00 en 01:00 uur heb je gratis toegang bij allerlei musea en tentoonstellingen.

'La Nit dels Museus'

Het grootste deel van de musea in Barcelona, zoals het Museu d'Història de Barcelona, de Fundació Joan Miró, het Museu FC Barcelona, het Museu Marítim, het Kasteel van Montjuïc, het Museu Picasso, het Museu Monestir de Pedralbes, MACBA (Museu d'Art Contemporani de Barcelona), Born CC, Recinte Modernista de Sant Pau, CaixaForum, CosmoCaixa en het MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya) doen mee aan dit evenement en zijn dus voor één nacht gratis te bezoeken.

Aanrader is om deze gelegenheid te gebruiken om juist de minder bekende musea en bezienswaardigheden in Barcelona te bezoeken zoals de oude gevangenis La Modelo, de voormalige fabriek Fabra i Coats, de Torre de les Aigües del Besòs, La Casa dels Entremesos, de romeinse huizen Domus Avinyó en Domus de Sant Honorat, de Biblioteca Pública Arús, het Museu Agbar de les Aigües, de Gran Lògia Provincial de Catalunya, het Museu Can Framis of de Fundació Antoni Tàpies.


Let wel op dat je je toegangskaartjes voor sommige musea van tevoren moet reserveren. Dat geldt voor onder andere het Museu Picasso, het Museu de Arts Escèniques, Casa Milà (la Pedrera), Palau Güell, Casa Vicens en Centre Jujol – Can Negre.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave