🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Events Reageer
Home » Blog » Museumnacht Barcelona

Museumnacht Barcelona

Meer dan 90 musea openen hun deuren tijdens de Museumnacht van Barcelona, de zogenaamde “Nit dels Museus”. Tijdens dit evenement krijg je gratis toegang tot vele musea in de stad en kun je genieten van allerlei evenementen en tentoostellingen.

Laatste update: 02/05/2023

Wanneer is de Museumnacht in Barcelona

Op zaterdag 13 mei 2023 wordt wereldwijd de museumnacht georganiseerd, zo ook in Barcelona. Tussen 19:00 en 01:00 uur heb je gratis toegang bij allerlei musea en tentoonstellingen.

‘La Nit dels Museus’

Het grootste deel van de musea in Barcelona, zoals het Museu d’Història de Barcelona, de Fundació Joan Miró, het Museu FC Barcelona, het Museu Marítim, het Kasteel van Montjuïc, het Museu Picasso, het Museu Monestir de Pedralbes, MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona), Born CC, Recinte Modernista de Sant Pau, CaixaForum, CosmoCaixa en het MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya) doen mee aan dit evenement en zijn dus voor één nacht gratis te bezoeken.

Aanrader is om deze gelegenheid te gebruiken om juist de minder bekende musea en bezienswaardigheden in Barcelona te bezoeken zoals de oude gevangenis La Modelo, de voormalige fabriek Fabra i Coats, de Torre Glòries, het romeins huis Domus de Sant Honorat, de Biblioteca Pública Arús, de schuilkelder MUHBA Refugi 307, het Museu Can Framis of de Fundació Antoni Tàpies.

Hou wel rekening mee dat voor sommige musea je van tevoren moet reserveren. Dat geldt voor onder andere het Museu Picasso, de Fundació Joan Miró, Palau Güell, het MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya) en het het Kasteel van Montjuïc.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie