De beste tips van een local!

Petritxol-Xocoa cafe review

Toegevoegd op in Eten
Petritxol-Xocoa Barcelona review
Inhoudsopgave

Petritxol-Xocoa is een wat nieuwere en moderne 'granja' in het centrum van Barcelona. Toch weten ze dankzij hun grote assortiment gebak en de familiesfeer de traditie van een Spaanse granja voort te zetten. Lees nu op HolaBarcelona.nl mijn review over dit gezellige koffiehuis.

Over Petritxol-Xocoa

Petritxol-Xocoa is een koffiehuis, chocoladewinkel en patisserie gelegen aan de Petritxol straat in Barcelona. Ondanks dat deze granja aan een straat vol concurrenten ligt, weten ze zich goed te onderscheidden door zijn moderne uitstraling en brede assortiment.

Wat is een granja, zou je jezelf wellicht afvragen? Van oudsher kochten deze kleine familiebedrijven dagverse producten. De granjas waren overwegend eenvoudig ingericht en binnen was het er lekker koel om de melkproducten te bewaren. Maar sinds de uitvinding van de koelkast werd het assortiment van de granjas uitgebreid met onder andere batuts (milkshakes), orxates (amandelmelk), mel i mató (kwark met honing), xurros en chocolademelk. Naast deze typische producten van een granja, vind je bij Petritxol-Xocoa ook buitenlandse taarten zoals apple pie, carrot cake en cheese cake, chocolade bonbons en andere verwennerijen zoals reuzenkoeken.


De inrichting van de zaak is voornamelijk licht en modern, met een zit- en een winkelgedeelte. Bij aankomst verwelkomt een van de medewerkers je en word je direct geholpen. Ik vond het personeel heel erg aardig en ze konden ook goed Engels spreken zo te horen. Toch waren ze bij mij niet heel erg snel bij het afrekenen.

Mijn tips voor Petritxol-Xocoa

Naar Petritxol kom je om te ontbijten of als je 's middags of 's avonds even een tussendoortje wilt nemen. Bij voorkeur gaan Spanjaarden 's avonds hier hun merienda halen (de merienda is het tussendoortje dat we tussen 17:00 en 19:00 uur eten).

Tijdens mijn bezoek viel me gelijk de reuzenkoeken op, die in de winkeletalage lagen; ik had nog nooit zoiets gezien! Ook de taarten zagen er verrukkelijk uit. Maar wij kwamen hier om xurros (churros in het Spaans) te eten, dus dat bestelden we met als resultaat: een redelijk dure portie met 5 xurros dat, als positief punt, gemaakt werden door de oma en speciaal voor ons gehaald werden. Verser dan dat kan bijna niet! De xurros waren dus heerlijk krokant en warm. Wij bestelden daarnaast ook een koffie verkeerd en een jus d'orange.

Bij vertrek kochten we een aantal chocolade bonbons om mee te nemen want met zo veel lekkers is het moeilijk om niet in de verleiding te komen!

Check een deel van de kaart van Petritxol-Xocoa hieronder.

Check menu

Beoordeling Petritxol-Xocoa

Eten: ★★★★☆
Service: ★★★★☆
Decor: ★★★☆☆
Totaal: ★★★☆☆

 • Praktische informatie:
  Wat: eten bij Petritxol-Xocoa café in Barcelona
  Waar: Carrer Petritxol, 11
  Metro: Liceu (L3)
  Wanneer: iedere dag van 09:30 t/m 21:00 uur
  Prijs: €€

1 reactie

 1. Jose
  6 jaren geleden

  Great article! I go to Xocoa at least once a week since it is very close to where I work! Their chocolate quality is top notch and they have great souvenirs & take away gifts for all types of chocolate lovers!

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave