🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen 11 reacties
Home » Blog » Entree betalen voor Park Güell

Entree betalen voor Park Güell

Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Barcelona, het Park Güell, wordt per 1 oktober een betaalde attractie voor diegene die niet wonen in Barcelona. Dat geldt dus ook voor toeristen.

Het lijkt erop dat de entree naar het Park Güell, een idee dat voor vele jaren al in de planning was voor het meest beroemde park in de stad, zal zoals vorige week werd aangekondigd worden ingevoerd in dit najaar. De entree voor het Park Güell zal meer dan €5 gaan kosten. Er zal ook toezicht gehouden op het aantal bezoekers om grote drukte in het park te vermijden.

Bewoners van de Catalaanse hoofdstad zullen nog steeds gratis het Park Güell kunnen bezoeken, maar de rest zal de entree moeten betalen. Hiermee zal het onderhoud van het park worden gefinancieerd.

Er wordt momenteel ook aan een systeem gewerkt om tickets op voorhand te verkopen.

Mocht je dus binnenkort naar Barcelona gaan, profiteer nu en maak een bezoek aan de Park Güell nu dat het nog gratis is voor iedereen!

 • Praktische informatie:
  Wat: Park Güell
  Waar: Carrer d’Olot nummer 5
  Metro: Lesseps (L3)
  Wanneer: het park is geopend van 10 uur t/m 18 uur van november t/m februari. In maart en oktober is het park geopend tot 19 uur. In april en september tot 20 uur. In mei en augustus tot 21 uur.

Update 21/07/2013: het betalen voor de entree bij Park Güell begint per 25 oktober 2013. Kaarten zullen €7 euro kosten als je online koopt en €8 bij de loketten op dezelfde dag.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

11 gedachten over “Entree betalen voor Park Güell”

 1. Hallo Gerry,

  Nee afgelopen vrijdag 5/1 nog geweest. Men is wel bezig met de restauratie van La placa de La natura. Ongeveer een derde van het bovendek is beloopbaar. Wel verstandig vooraf een kaartje te boeken. De eerste keer dat we er langs kwamen waren alle kaarten voor de dag verkocht

  Harry

  Beantwoorden
 2. Ik was in mei in dit park en alleen in het gratis gedeelte. Dat vond ik al de moeite waard. Groot genoeg om lekker te wandelen, zitten en mensen kijken.
  Mocht ik er nog eens heen gaan dan ga ik het betaalde gedeelte wel bezoeken, gewoon om het gezien te hebben.

  Beantwoorden
 3. Hi Marta,
  Wat een goede actuele site heb je! Heel fijn, wij bezoeken, as we speak BCN en we hebben al veel tips gechecked en gedaan! Top!
  brigitte

  Beantwoorden
 4. Beste Marta,

  Wat een ontzettend fijne site. En wat een goede tips en beschrijving van alles. Het heeft ons verblijf in Barcalona nog aangenamer gemaakt. Met als hoogtepunt Park Güell. Ga zo door zou ik zeggen.
  Ook noemenswaardig is het Pl. Del Marquès de la Foronda. Bij de Font Montjuïc. Daar is nu een expositie gaande vanwege het honderdjarige bestaan. Ook hier een prachtig uitzicht over Barcelona, alleen dan vanaf de andere kant!

  Maar ja, wat is niet mooi in Barcelona..!!

  Met vriendelijke groet,

  Edwin van Gool

  Beantwoorden
  • Beste Edwin, bedankt voor je bericht en complimenten. Heel fijn om te horen dat jullie het leuk hebben gehad in mijn stad. Het klopt dat het uitzicht vanaf het plein Pl. Del Marquès de la Foronda heel mooi is. Montjuïc biedt wat dat betreft prachtige foto momenten 🙂

   Saludos, Marta

   Beantwoorden

Plaats een reactie