🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Shoppen Reageer
Home » Blog » Sieraden kopen in Barcelona: tips van een local

Sieraden kopen in Barcelona: tips van een local

Een leuke souvenir uit Barcelona, vooral voor de dames, zijn handgemaakte sieraden. In Barcelona kun je verschillende kleine zaken vinden waar men handgemaakte sieraden verkoopt. Neus Curto is een van deze ambachtslieden. Zij geeft ons in dit artikel haar favoriete adressen in de stad om sieraden te kopen en vertelt een beetje over sieraden maken in Barcelona en haar inspiratiebronnen.

Je favoriete winkels in Barcelona met handgemaakte sieraden?

“In Barcelona ken ik de volgende winkels die gespecialiseerd zijn in handgemaakte sieraden. Dit zijn allemaal echte aanraders”:

 • De Joyas: Carrer Torrent de l´Olla nummer 48
 • Eugen Esteier (juwelier en zilversmid): Carrer Portal Nou nummer 24
 • Majoral (Enric): Carrer Consell de Cent nummer 308
 • La Basílica Galería: Carrer Sant Sever nummer 7

Welke plekken in Barcelona inspireren je voor jouw creaties?

“Vooral al het werk van Antoni Gaudí inspireert mij: de mysterie en de perfectie rondom zijn werk, zijn goede smaak, de kronkelende bochten, de draken, de kolommen, de architectuur, het glas in lood en de gebroken en veelkleurige mozaïeken, de stille wachters… absoluut alles!

Daarnaast inspireert de zee mij heel erg, het licht, de zon, de engelen, de baby’s en de aura van mensen, de vriendschappen, de ogen van dieren, mijn verzameling van orchideeën en planten, tederheid, muziek, de stilte van het Passeig de Gràcia ’s nachts… en en als ik thuis kom, doen mijn handen en mijn hoofd de rest met al mijn creaties.”

Waar kunnen wij je sieraden kopen?

“Mijn sieraden zijn verkrijgbaar via het e-mailadres op mijn website www.argentxtu.blogspot.com. Ze zijn ook te vinden bij verschillende beurzen waar ik regelmatig aanwezig ben of naar aanleiding van een persoonlijke afspraak met mij.

Ik ben ook regelmatig op pad en bij kleine markten te vinden zoals op 21 en 22 juli en 18 en 19 augustus bij platja del Bogatell. Daarna ben ik te vinden op de Rambla del Poblenou (bij de rotonde met Carrer Llull) iedere eerste en laatste zondag van de maand”.

 • Persoonlijke informatie:
  Naam: Neus Curto
  Geboorteplaats: geboren in Barcelona op 1959 vlakbij Paral.lel / Ciutat Vella
  Werk: Ik heb altijd graag getekend en met kleuren gespeeld. Veelzijdige en zelflerende, ben ik begonnen met het drogen van bloemen en bladeren en het tot oorbellen, kettingen of riemen transformeren. Mijn vrienden hebben me gesteund om door te gaan en zo ben ik in 2002 begonnen met experimenteren met was en zilver bij het school van Fina Sanchez. Later, omdat kleur me zo aantrekt, begon ik stukken van aquarel en acryl met papier mache te maken, waarna ik ze met zilver, parels en mineralen aankleed. Op dit moment, om de afwerking en het polijsten van mijn werk te verbeteren volg ik de lessen van Eugen Steier, waar ik een paar projecten aan het afronden ben voor de komende winter 2013. Ik ben inmiddels ook voorzichtig begonnen met glazuren. Mijn collectie is te zien op mijn website.
  Waar je woont: al 10 jaar woon ik in Hospitalet del Llobregat (naast Barcelona)

Bron foto’s: Neus Curto van Argentxtu

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie