De beste tips van een local!

Restaurant review: Big J's Burger

Toegevoegd op in Eten
Inhoudsopgave

Fast food restaurants met een tikje glamour zijn in opmars in Barcelona. Vooral kleine restaurants gespecialiseerd in het maken van lekkere burgers op z'n Amerikaans zijn op dit moment heel erg populair. Big J's Burger is een goed voorbeeld hiervan. Dit restaurant is gedecoreerd met een knipoog naar het Amerika uit de jaren 50. De uitgebreide kaart en de goede prijzen maken het plaatje helemaal compleet. De zaak loopt immers zo goed dat ze zelfs twee Big J's Burger hebben in Barcelona, eentje bij Carrer Aribau 18 en de andere op Carrer del Carme 74. Wil je een avond een burger in een gezellige sfeer dan is Big J's Burger een aanrader.

Let op: Big J's Burger is helaas inmiddels gesloten.

Over Big J's Burger

Big J's Burger is een klein restaurant die er van buiten erg leuk uitziet. Het decor staat voor een typische retro Amerikaanse burger tent uit de jaren 50. Je weet wel: banken in het rood, zwart-witte tegels, oude muziekinstallaties... En natuurlijk een menu dat gebaseerd is op burgers, chicken-wings, hot-dogs, friet, milkshakes en andere Amerikaanse delicatessen. Dit is dan ook geen luxe restaurant, maar het is wel ideaal als je leuk uit eten wilt gaan maar niet te veel wilt uitgeven. Bovendien is het rundvlees van zeer goede kwaliteit en je kunt je eigen burgers samenstellen.

Vooral in het weekend kan het bij Big J's Burger druk zijn. Ik raad je dan aan om van tevoren te reserveren of er vroeg bij te zijn. Wij hadden op een zaterdagavond niet gereserveerd bij Big J's Aribau en wij moesten dan ook zo'n 30 minuten wachten.

Het eten bij Big J's is wel waar voor je geld: je kunt al voor €15 per persoon goed eten. De prijzen van de burgers liggen tussen de €6,- en €8,- en deze worden samen geserveerd met frietjes. Daarnaast hebben ze altijd een burger van de maand die in de aanbieding staat. Let daar dus op.

Ook leuk om te weten: je kunt bij Big J's Burger je eten mee naar huis nemen.

Mijn tips voor Big J's Burger

Tijdens ons bezoek aan Big J's Burger hebben we nacho's met kaas en guacamole besteld om te delen als voorgerecht. Ik vond deze niet bijzonder. Maar de burgers die we bestelden zagen er wel erg smakkelijk uit. In mijn geval ik had een Flo Waoo besteld. Dit bleek een dubbele burger te zijn met kaas, sla, tomaat, uien, augurken en frietjes. Ik vond het super lekker! De andere burgers vielen ook goed in de smaak, al hoorde ik dat de veggie burger, Diegui's Burger, weinig smaak had.

Als dessert bestelden wij een brownie met vanille ijs en een bananen milkshake. Beiden waren super lekker en grote porties!

De menukaart van Big J's Burger vind je hieronder.

Check menu

Beoordeling Big J's Burger

Eten: ★★★☆☆
Service: ★★★☆☆
Decor: ★★★★☆
Totaal: ★★★☆☆

  • Praktische informatie:
    Wat: eten bij Big J's restaurant in Barcelona
    Waar: Carrer Aribau nummer 18 (naast het gebouw van de Universiteit van Barcelona) en Carrer del Carme nummer 74 (bij El Raval)
    Metro: voor Carrer Aribau metro Universitat (L1 en L2), voor Carrer del Carme metro Liceu (L3) of Sant Antoni (L2)
    Prijs: €

Tip: mis mijn andere reviews niet en bekijk de restaurant-gids pagina voor meer leuke adressen in Barcelona. Bon profit!

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je