🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Sport Reageer
Home » Blog » Wintersport in de Pyreneeën

Wintersport in de Pyreneeën

Skiën in Spanje? Ja dat kan! Dit is de andere kant van Spanje, want in 2 uur rijden vanuit Barcelona kun je namelijk in de sneeuw belanden. In de groene Spaanse Pyreneeën aan de grens met Frankrijk vind je namelijk uitstekende skipistes en wintersport voorzieningen.

Laatste update: 07/12/2013

Skiën in de Spaanse Pyreneeën

Het gebergte van de Pyreneeën strekt zich uit over ongeveer 430 kilometer tussen de grens van Spanje en Frankrijk en van de Atlantische Oceaan tot aan de Middellandse Zee. Het bergstaatje Andorra ligt volledig in het midden van de gebergte en staat vooral bekend om hun belastingvrije producten. Het skiseizoen in Spanje begint eind november en loopt vaak door tot medio april.

Skiën in de Spaanse Pyreneeën
Skigebied Grandvalira

Skigebieden in de Spaanse Pyreneeën

De meest populaire skistations van de Catalaanse Pyreneeën zijn La Molina, Vall de Núria, Espot, Port Ainé, Vallter2000, Tavascan, Vaquèira BeretBoí Taüll en Masella. In Andorra heb je de pistes van Vallnord en Grandvalira en aan de kant van Aragón bevinden zich onder andere Valdelinares, Javalambre, Cerler, PanticosaFormigal en Candanchú.

Hoe ga je naar de Pyreneeën?

Het makkelijkste als je vanaf het vliegveld van Girona of Barcelona naar de sneeuw wilt is om een auto te huren.

Als je vanuit Barcelona naar de sneeuw wilt kun je ook met het openbaar vervoer gaan. Je kunt namelijk met de trein reizen: de R3 (L’Hospitalet de Llobregat-Puigcerdà via Vic) wordt speciaal in de winter ingezet om de Pyreneeën beter bereikbaar te maken.

Wil je met de trein R3 naar de sneeuw gaan, dan moet je de trein om 06:08 uur ’s ochtends bij Sants Estació of om 06:13 bij Plaça Catalunya pakken. Dan ben je om 08:35 in La Molina en om 08:53 in Puigcerdà. Om terug naar Barcelona te gaan moet je de trein om 17:40 in Puigcerdà pakken en om 17:58 in La Molina. Dan ben je om 20:29 terug in Barcelona. Voor meer info over deze trein klik hier.

Wat kost skiën in de Spaanse Pyreneeën?

De prijzen van skiën in de Spaanse Pyreneeën variëren en hangen af van de pistes en of je een abonnement neemt. Mocht je vaak willen gaan skiën in de Pyreneeën, dan kun je het beste de forfait Atotaneu 6.0 kopen voor €610 (of €530 als je het voor 25 november koopt). Hiermee kun je in maar liefst 6 Catalaanse skigebieden skiën: La Molina, Vall de Núria, Espot y Port Ainé, Vallter 2000 en Tavascan.

Een nog goedkopere optie is de Atotaneu 5.0 met toegang tot alle benoemde skipistes behalve La Molina. De Atotaneu 5.0 forfait kost €450 en €360 met korting. Hier ontvang je daarnaast ook 50% korting op een dag forfait voor La Molina. Met de aankoop van deze forfaits krijg je ook toegang tot tal van kortingen en promoties voor hotels, restaurants, musea, winkels, skilessen en nog veel meer.

Daarnaast kun je dit jaar de Forfait Freestyle! kopen voor €300 (€270 met korting), waarmee je toegang krijgt tot de skiparken van La Molina, Vall de Núria en Port Ainé.

De forfaits kunnen online of rechtstreeks worden gekocht aan de loketten van de skistations of bij de FGC-winkel in het winkelcentrum El Triangle in het centrum van Barcelona.

Wintersportaccommodaties in de Spaanse Pyreneeën

Van tevoren je accommodatie boeken in de Pyreneeën is zeker aan te raden, want skiën is een steeds populairder wordende sport in Spanje en het aantal accommodaties in de bergen zijn schaars.

De meest populaire plaatsen om te overnachten zijn La Molina, Andorra, Baqueira Beret, Vall de Núria en Boí Taüll. Hieronder vind je een aantal leuke tips:

Foto’s skiën in de Spaanse Pyreneeën

Lees meer: winter in Barcelona.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie