De beste tips van een local!

Barcelona in april

Barcelona in april
Inhoudsopgave

April is een van mijn favoriete maanden: met de komst van de lente bloeit de stad en vieren we op 23 april de dag van de liefde, Sant Jordi, met boeken en rozen. Een diepgewortelde traditie waar iedereen in Barcelona van houdt! Ontdek nu wat er verder nog te doen is in Barcelona deze maand.

Laatste update: 24/03/2022

April in Barcelona

De lente is een heerlijke periode om Barcelona te bezoeken. Behalve tijdens de periode van de Paasvakantie als deze in april valt, is Barcelona deze maand een rustige maand qua toeristen. De aangename temperaturen en zonnige dagen nodigen je uit om volop buiten te genieten van de lente. Je kunt de leukste activiteiten ondernemen, van een strandwandeling tot aan een mooie excursie op een berg. In april vinden er tevens een aantal leuke evenementen plaats, zoals Sant Jordi en de Feria de Abril.

Weer april Barcelona

Qua weer is april een aangename maand met temperaturen die overdag en 20 graden liggen. Hoewel de kans op regen in de lente stijgt, is april een redelijk rustige maand met vaak veel zonnige dagen.


Evenementen in Barcelona in april

Ben je benieuwd naar wat is er te doen is in Barcelona in april, bekijk dan onderstaande evenementen die ik zorgvuldig voor je heb uitgekozen.

8 t/m 10 april: Handmade Festival

Het evenement voor alle DIY (Do-It-Yourself) liefhebbers. Tijdens het weekend van het Handmade Festival wordt de Fira de Barcelona overspoeld met creatievelingen in zes categorieën: papier, draad, koken, huis & tuin, bruiloft en kinderen. Meer info en tickets vind je hier.

10 t/m 18 april: Semana Santa

De Semana Santa (Heilige Week of Goede Week) vindt vaak eind maart of begin april plaats, tijdens de laatste week voor het Paasweekend. In Barcelona start de Semana Santa op Palmzondag en eindigt op Paasmaandag met een lekkere paastaart, de Mona de PascuaMeer informatie over de Semana Santa vind je hier.

16 t/m 24 april: Barcelona Tennis Open

In april vindt altijd een van de meest gerenommeerde tennistoernooien plaats, het Barcelona Open Banc Sabadell. Het toernooi, dat van oorsprong Trofeo Conde de Godó genoemd wordt, wordt sinds 1953 bij het Real Club de Tennis Barcelona in Pedralbes georganiseerd. Meer informatie en kaartjes voor het toernooi vind je hier.

17 t/m 18 april: Pasen

Het paasfeest valt elk jaar op een andere datum. Pasen valt dit jaar op zondag 12 april (1e Paasdag) en maandag 13 april (2e Paasdag). Meer informatie over Pasen in Barcelona lees je hier.

20 t/m 24 april: Barcelona Bridal Fashion Week

De beste ontwerpers van bruidsmode komen samen in Barcelona om hun collecties en de trends te laten zien. Meer informatie over bruiskleding vind je hier.

22 april t/m 1 mei: Feria de Abril

Barcelona’s eigen Feria de Abril (het grootste feest van Andalusië) vindt altijd eind april plaats. Dit op en top Spaanse fiësta wordt in het Forum gehouden en zorgt ieder jaar voor mooie muziekshows, flamenco-optredens, typisch Andalusische gerechten en kleurrijke outfits. Meer informatie over de Feria de Abril vind je hier.

23 april: Sant Jordi

23 april is de dag van de liefde in Catalonië. Mannen geven hun geliefden een roos en vrouwen kopen boeken voor hun mannen. Dat resulteert in straten bomvol boeken, rozen, verliefde stelletjes en veel gezelligheid. Meer informatie over Sant Jordi vind je hier.

Casa Batlló tijdens Sant Jordi
Casa Batlló tijdens Sant Jordi
Tip: koop nu de Barcelona digitale reisgids

Voorbereid op reis? Koop nu de Barcelona Gids voor slechts €12,50 en ga op pad met de tips van een local. Meer dan 200 pagina’s boordevol inspiratie, alle must-sees, local hotspots en verborgen juweeltjes die je niet mag missen.

Bestel nu

Tips april in Barcelona

Ruta del bacallà

Barcelona’s eigen Ruta del bacallà (‘kabeljauwtour’) vindt van eind maart tot begin april plaats en is het moment om van deze zoutevis en zijn lange geschiedenis met Barcelona te genieten. De deelnemende restaurants aan de Ruta del bacallà bieden speciaal geprijsde gerechten met kabeljauw in de hoofdrol aan. Meer informatie over de Ruta del bacallà vind je hier.

Parken in Barcelona

De lente is zonder twijfel het mooiste moment om naar het park te gaan om de bloemen te zien bloeien. In Barcelona zijn er talloze stadsparken, maar enkele van de favorieten van de locals zijn het Parc de la Ciutadella, Parc del Laberint d'Horta, Parc de Cervantes, Parc de Pedralbes en alle parken op de Montjuïcberg (Laribal, Joan Maragall, Teatre Grec...). Meer informatie over parken in Barcelona.

Terrassen

Het mooie lenteweer is ook het begin van het terrasseizoen. De terrassen van vele bars worden dan gevuld met locals die een biertje komen doen, en 's middags een 'vermut' nuttigen.

Paasvakantie

De paasvakantie is een schoolvakantie in Spanje. Barcelonezen kiezen er daarom vaak voor om tijdens Pasen leuke uitjes met de familie te doen. Het kan dan extra druk zijn op de weg. Lees hier meer over Pasen in Barcelona.

La Passió d’Olesa

Net als in Nederland wordt er in Spanje op verschillende locaties The Passion gespeeld tijdens Pasen. Een muzikaal-Bijbels evenement dat het leven, de dood en de opstanding van Jezus vertelt. De voorstelling in Olesa de Montserrat (een stadje op ongeveer 40 km van Barcelona), met een geschiedenis van meer dan 500 jaar oud, staat bekend als een van de leukste en meest moderne theatrale voorstellingen en wordt op verschillende zaterdagen en zondagen gespeeld. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Brunch in the City

Het zondags muziekfestival van Barcelona, Brunch in the City, vindt van maart tot begin juni plaats op het Plaza Mayor van Poble Espanyol. Meer info en tickets voor Brunch in the City vind je hier.

Concerten

Enkele concerten van nationale en internationale artiesten die je in april niet mag missen:


Vlooienmarkten

Vlooienmarkten zijn hip in Barcelona. Er vinden per maand meerdere markten plaats, dus de keuze is echt reuze! Hieronder vind je een overzicht van de vaste tweedehandsmarkten en vlooienmarkten van Barcelona:

  • Iedere maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 20:00 uur: Mercat dels Encants Vells
  • Iedere eerste zondag van de maand van 10:00 tot 19:00 uur: Fleadonia
  • Iedere eerste zondag van de maand van 10:00 tot 17:00 uur: Two Market Barcelona
  • Ieder tweede weekend van de maand van 10:00 tot 18:00 uur: El Flea
  • Ieder derde weekend van de maand van 11:00 tot 20:00 uur: On the Garage

Gastronomische markten

Gastronomische markten zijn in opmars in Barcelona: food truckfestivals, biomarkten en gastronomische evenementen vullen de agenda van de Barcelonezen. Mis bijvoorbeeld niet:

Bekijk hier alle foodfestivals.

Inhoudsopgave