🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Brunch bij Billy Brunch review

Brunch bij Billy Brunch review

Aan leuke koffietentjes om van een lekkere brunch in Barcelona te genieten is er geen gebrek. Maar als er een plek is die mij verraste door niet alleen de keuken maar ook hun vriendelijke personeel was het Billy Brunch wel! Ben je benieuwd naar deze hotspot en wat mijn ervaring was, lees dan deze review!

Over Billy Brunch 

Deze hippe tent aan de Carrer Bailèn in de Eixample-wijk opende haar deuren in 2018 en is sindsdien een bekende naam geworden onder de top brunchadressen in Barcelona.

Het is weliswaar een klein café met een klein terras, maar de warmte die het uitstraalt en de relaxte vibe die er heerst maken alles goed. Bovendien is de bediening uiterst vriendelijk en meertalig, wat altijd handig is.

Billy Brunch Barcelona
Billy Brunch Barcelona

Ook kleine kinderen zijn hier van harte welkom: ze hebben papier en potloden om te tekenen en op het menu hebben ze speciale kindergerechten als omelet en kip met aardappelen.

Het menu bevat verder alle bekende brunchgerechten, zoals Benedict eieren, pancakes en avocado toast naast gezonde smoothies en Bloody Marys. Maar je kunt er daarnaast ook voor een full English breakfast of een wat gezondere açaí bowl gaan. Veel van hun gerechten zijn overigens vegan.

Hier kun je dus de hele dag door brunchen, of zoals zij zelf zeggen: Breakfast All Day Every Day.

Ze zijn alle dagen van het jaar open tussen 9:30 en 17:00 uur.

Wegens hun succes, hebben de eigenaren van Billy Bruch nog een andere locatie in de stad geopend: Billy Brunch & Garden (Carrer de Muntaner, 64).

Mijn ervaring bij Billy Brunch

Ik was al gewaarschuwd over de populariteit van Billy Brunch en dus was ik niet verbaasd toen we daar aankwamen en zagen dat er een lange rij voor de deur stond te wachten. Bij Billy Brunch nemen ze geen reserveringen aan, dus het is vaak wachten op je plek. Gelukkig verliep het wachten sneller dan gedacht en de bediening was zo vriendelijk ons te helpen om een leuke plek te zoeken.

We zaten op het terras, wat ik prima vond. Binnen zag het er ook heel knus uit, maar wel een beetje druk. Een grappig detail vond ik de scooter die er in de lucht hangt.

We bestelden koffie en wat eten. Ik had de Benedict eieren en mijn vriend de avocado toast, dat op een groot snede brood kwam besprenkeld met allerlei zaadjes, cherrytomaten en granaatappelpitjes.

Brunch bij Billy Brunch Barcelona
Brunch bij Billy Brunch

Beide gerechten smaakten goed en de prijzen waren oké voor dit soort tentjes (bijvoorbeeld €10,- voor de Benedict eieren en €6,- voor de avocado toast).

Ondertussen zorgde de bediening dat er niks aan onze peuter ontbrak: ze brachten hem wat te drinken en wat potloden en papier om te tekenen. Super attent vond ik dat! Misschien het enige minpuntje dat ik vond – om een échte kindvriendelijke plek te kunnen zijn – is dat er geen verschoningsruimte op het toilet was. Maar de toiletten waren zó klein dat ik dit dan ook wel begrijp.

Ik vond Billy Brunch dan ook zeker voor herhaling vatbaar. Misschien dat ik bij een tweede bezoek voor een Bloody Mary en de pancakes ga!

Beoordeling Billy Brunch

Eten: ★★★★★
Service: ★★★★★
Decor: ★★★★★
Totaal: ★★★★★

Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie