🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Cafe & Galeria Cosmo review

Cafe & Galeria Cosmo review

Verscholen achter het imposante gebouw van de Universitat de Barcelona vind je het Cafe & Galeria Cosmo, een knusse en alternatieve ruimte om van een drankje en een hapje te genieten. Ik was er laatst met een paar vrienden en ik was meteen verkocht! Lees hieronder mijn review en ontdek waarom deze plek zo geliefd is bij de locals.

Over Cafe & Galeria Cosmo

Je vindt Cafe & Galeria Cosmo aan de rustige Carrer Enric Granados nummer 3, pal achter het Universiteitsgebouw. Dit café heeft als kenmerk zijn dubbele functie: het is een bar en een kunstgalerie.

De Cafe & Galeria Cosmo is een zeer gezellige en knusse plek waar allerlei jonge mensen, bij voorkeur een tikje alternatief en cultuurliefhebber, naartoe gaan om met elkaar af te spreken.

De inrichting is simpel maar leuk, met verschillende houten tafels, industriële stoelen, banken en lampen, waarmee een gezellige sfeer ontstaat. Ze hebben een buitenterras maar binnen is ook een zee aan ruimte, met achter aan de bar een zitgedeelte met banken en rode neonletters met het woord ‘love’. Aan de muren hangen foto’s en schilderijen die deel uitmaken van de kunstgalerie. Deze wisselen regelmatig.

De bediening bij Cafe & Galeria Cosmo zijn heel spontaan, aardig en relaxt. De service vond ik dan ook uitstekend.

Ook leuk om te weten: naast het Cafe & Galeria Cosmo aan de Carrer Enric Granados hebben ze nu ook een soortgelijk café geopend in de wijk van Sant Martí, genaamd “Cometa” (Carrer Parlament, 20).

Mijn tips voor Cafe & Galeria Cosmo

Bij Cafe & Galeria Cosmo vind je een hele interessante kaart met gezonde sapjes en drankjes en lekkere toetjes. Zo had ik een infusión poleo-menta (munt-thee) met een stukje heerlijke worteltaart: een dikke aanrader!

Mijn vrienden bestelden een gezond vers sapje van verschillende fruiten en een Fanta Limón met een brownie. Alles viel goed in de smaak en de prijs was ook redelijk (voor mijn thee en stuk taart betaalde ik zo ’n €5).

Wij bezochten het Cafe & Galeria Cosmo op een zondag en het café was gezellig druk. We vonden gelukkig een vrije plek achteraan, waar we rustig zaten bij te kletsen. Gezien de nabijheid van de universiteit gok ik dat Cosmo doordeweeks veel drukker is met allerlei jongeren en studenten. Maar alsnog vind ik het een geweldige plek om vaker naartoe te gaan! Je kunt er overigens ook lunchen of ontbijten.

Bekijk de kaart van Cosmo hieronder:

[button size=”medium” url=”https://www.barcelonametmarta.nl/app/uploads/2013/06/Cafe-Galeria-Cosmo-Barcelona-Menukaart.jpg” text=”Bekijk menu” target=”_blank” color=”orange” ]

Beoordeling Cafe & Galeria Cosmo

Eten: ★★★★★
Service: ★★★★★
Decor: ★★★★★
Totaal: ★★★★★

 • Praktische informatie:
  Wat: koffie of thee drinken en hapje eten bij Cafe & Galeria Cosmo
  Waar: Carrer Enric Granados, 3
  Metro: Universitat (L1 en L2), Passeig de Gràcia (L2, L3 en L4) of Catalunya (L1 en L3)
  Wanneer: van maandag t/m donderdag open van 09:00 tot 23:00 uur. Vrijdag van 10:00 tot 24:00. Zaterdag van 12:00 tot 24:00 en zondag van 12:00 tot 22:00.
  Prijs: €

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie