🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Laie Pau Claris review

Laie Pau Claris review

Het is bijna een geheim adres aan de Pau Claris, verscholen achter een boekhandel zit een bijzonder café. Boekhandel Laie Pau Claris is een perfecte plek om aan de drukte van de stad te ontsnappen. Een boekhandel en een café blijken een bijzondere combinatie.

Toevallig kwam ik hier terecht om met een paar vrienden wat te drinken en bij te kletsten. Ik vond het meteen een prima plek om vaker naartoe te gaan!

Over Laie Pau Claris

Laie is eigenlijk de naam van een aantal boekenwinkels in Barcelona, met als verschil van de rest dat ze naast een gespecialiseerde boekenwinkel ook nog eens een café hebben waar mensen over boeken praten en lezen. De Laie-winkel aan de Carrer Pau Claris nummer 85 heeft twee verdiepingen, de onderstaande is de boekenafdeling waar je boeken over maatschappij, literatuur en kunst kunt kopen. Als je de trap naar boven neemt vind je de bar, en als je helemaal naar achteren loopt ontdek je dat er zelfs een terras is! Ideaal voor de zomermaanden lijkt mij.

Er heerst een ontspannende sfeer in het café. De meeste mensen zijn namelijk aan het lezen of druk achter hun laptops. Anderen zijn aan het kletsen, maar alles op een gepast volume om niemand die leest te storen.

Wat ik mooi vond aan Laie Pau Claris was de indrukwekkende betegelde vloer en het buitenterras.

Omdat Laie Pau Claris al open is om 9 uur ’s ochtends (10 uur op zaterdagen), is dit ook een goede ontbijt optie.

Naast de Laie-winkel op Carrer Pau Claris 85, kun je deze boekhandel ook vinden op CCCB (Carrer Montalegre nummer 5) voor boeken over hedendaagse cultuur, Caixa Forum (Avinguda Ferrer i Guàrdia 6-8) met boeken over hedendaagse kunst, Cosmo Caixa (Carrer Isaac Newton 26) met boeken over wetenschap, La Rambla (La Rambla 51-59) met boeken over opera, klassieke muziek en theater, Dhub (Carrer Montcada 12) met boeken over design, MNAC (Palau Nacional op Parc de Montjuïc) met boeken over kunst, Museu Picasso (Carrer Montcada 15-23) met boeken over Picasso, La Pedrera (Carrer Provença 261-265) met boeken over Gaudí, het Modernisme en Barcelona en op het Park Güell (Carrer Olot) voor boeken over Gaudí en zijn werk.

Mijn tips voor Laie Pau Claris

Bij het café van Laie kun je iets bestellen om te drinken. Verwacht dan geen buitengewone drankjes maar het standaard aanbod: koffie, thee, frisdrank, chocomelk (Cacaolat)… Dit kun je combineren met een stukje taart, een croissant of een van de andere zoetigheden die ze bij de bar hebben.

Prijzen zijn op zich wel ok. Wij betaalden €2,05 voor een Cola-Cola, €2,05 voor een Nestea en €2,30 voor een Cacaolat. Ze hadden ook een speciale actie van de dag met koffie of thee + stukje taart voor €3,50.

Beoordeling Laie Pau Claris

Eten: ★★★☆☆
Service: ★★☆☆☆
Decor: ★★★★☆
Totaal: ★★★☆☆

 • Praktische informatie:
  Wat: Laie Pau Claris boekwinkel en koffiehuis in Barcelona
  Waar: Carrer Pau Claris nummer 85
  Metro: Passeig de Gràcia (L2, L3 en L4), Catalunya (L1 en L3) Urquinaona (L1 en L4)
  Wanneer: van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 21:00. Zaterdag van 10:00 tot 21:00. Zondagen gesloten.
  Prijs: €

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie