🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Lolita Bakery review

Lolita Bakery review

Lolita Bakery is wat betreft taarten, gebakjes en schattige cupcakes tot een waar icoon uitgegroeid in Barcelona. Iedereen die van bakken houdt, zal deze winkel geweldig vinden. Bovendien is de winkel van Lolita Bakery tot in de puntjes verzorgd. Logisch dus dat ik een kijkje ging nemen in de winkel in El Born!

Laatste update: 04/07/2015 (vanwege sluiting winkel in Eixample)

Over Lolita Bakery

De eerste Lolita Bakery werd in 2010 geopend in El Born door drie Argentijnse dames (Vicky, Carolina en Martina). Dankzij het succes van de formule “lekkere taarten, gebakjes en cupcakes + een mooi retro interieur”, werd hun tweede vestiging in juni 2011 op de Eixample, naast Gaudí’s Casa Milà, geopend. Helaas is deze tweede vestiging inmiddels gesloten, maar we kunnen gelukkig nog steeds van de lekkere cupcakes van Lolita Bakery genieten bij hun winkel in El Born!

Bij dit winkeltje aan de Carrer Portal Nou nummer 20 wacht er binnen een flinke keuze aan lekkere taarten, gebakjes en kleurrijke cupcakes op je. Kiezen tussen al het lekkers is moeilijk. Maar gelukkig kun je er ook meerdere bestellen om mee te nemen en later op de dag op te eten!

Het decor van de winkel is goed te omschrijven als landelijk en vintage. Waar de winkel aan de Eixample geen zitplaatsen had, hebben ze deze bij hun locatie in El Born wel. Hier kun je dus perfect genieten van je cupcake terwijl je een kop koffie of thee zit te drinken, terwijl je de eigenaressen hun werk ziet doen. Heerlijk!

Mijn tips voor Lolita Bakery

Cupcakes eten bij Lolita Bakery Barcelona

Zoals gezegd, kan het moeilijk zijn om een keuze te maken bij het brede assortiment van Lolita Bakery. Hier vind je van koekjes en cupcakes tot ware rainbow cakes, cheesecakes, carrot cakes, pecan berries pies en andere heerlijke gebakjes, allemaal handgemaakt en met natuurlijke ingrediënten.

Het assortiment aan cupcakes is zeer gevarieerd. Zo kun je onder andere cupcakes met crème, chocolade, vanille, karamel, red velvet, of carrot cake bestellen met frostings van bijvoorbeeld cream cheese, cookies & cream, citroen, chocola, Nutella, kokos, aardbei, framboos of blueberry. Het allerleukste is om je eigen samenstelling van smaken te maken.

Qua prijzen: bij Lolita Bakery betaal je tussen €1,50 en €2,50 voor elke cupcake. Taarten kosten tussen de €25,- (de kleinste) en €50,- (de grootste).

Naast al het lekkers kun je ook drankjes bestellen zoals een kopje koffie voor €1,-.

Naast de functie als winkel, kun je bij Lolita Bakery ook terecht voor catering en bruiloft taarten.

Tip: zowel voor Kerst, Valentijnsdag, Sant Jordi en andere gelegenheden past Lolita Bakery het aanbod aan. Des te meer redenen om hier vaker naartoe te komen!

Beoordeling Lolita Bakery

Eten: ★★★★★
Service: ★★★★★
Decor: ★★★★★
Totaal: ★★★★★

 • Praktische informatie:
  Wat: cupcakes, taarten en gebakjes bij Lolita Bakery Barcelona
  Waar: Carrer del Portal Nou, 20
  Metro: Arc de Triomf (L1)
  Wanneer: Maandag en dinsdag van 10:00 tot 18:00 uur. Van woensdag t/m vrijdag open van 10:00 tot 20:00 uur. Zaterdag en zondag van 11:00 tot 20:00 uur.
  Prijs: €

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie