🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Lukumas review

Lukumas review

Een van mijn favoriete adressen voor een lekkere donut is zonder twijfel het winkeltje van Lukumas in Gràcia. Ambachtelijke doughnuts geserveerd met een glimlach in een inspirerende omgeving. Wat wil je nog meer? Lees mijn review verder om dit pareltje te ontdekken!

Over Lukumas

Lukumas Barcelona review - zit gedeelte

Vernoemd naar het Griekse woord voor doughnuts, deze charmante winkel werd door de Griekse Petros opgericht. De voormalige grafisch ontwerper kon het werk in de reclame wereld niet meer aanstaan en gelukkig voor ons begon hij met het bakken van doughnuts. Dit is trouwens geen verrassing, aangezien zijn ouders in Griekenland ook een vergelijkbare winkel hebben. Zo leerde Petros van zijn moeder het recept om goddelijke lukumas te maken. Halleluja!

De combi van goede kennis van lukumas bakken én het oog voor design is duidelijk een goede zet geweest want Lukumas is inmiddels gegroeid tot een van de beste donut winkels van Barcelona. En dat de zaken goed gaan is wel te zien, want ze hebben sinds kort ook een tweede vestiging in de Raval geopend  bij Carrer Valldonzella nummer 36. Maar voor deze review baseer ik me op mijn ervaring bij hun eerste winkel, die in de kunstzinnige wijk van Gràcia.

Al van buiten ziet Lukumas er super cool en hip uit. De toonbank is gevuld met kleurrijke lekkernijen waar je niet voorbij kunt gaan als je er langs komt. Zo was ik ook in de buurt en kon hier niet anders dan eventjes naar binnen gaan om ze te testen. De bediening is aardig en de sfeer is goed. Het eten is verrukkelijk en de koffie is fair trade met ecologische melk. Een heerlijke plek om te zitten en een boekje te lezen, met iemand af te spreken of gewoon even te genieten van de sfeer van Gràcia.


Tips voor Lukumas

Hoewel het moeilijk was om te kiezen tussen al het lekkers, nam ik bij mijn eerste bezoek bij Lukumas een donut van witte chocola met pistache. Dit bleek de lekkerste doughnut die ik ooit gegeten heb te zijn. En ik overdrijf niet! Je merkt aan alles dat er hier veel liefde en passie in is ingestoken. En de prijs is net zo mooi, €1,50 maar!

Je kunt overigens je eigen donut combinatie laten maken. Eerst kies je de vorm: lukumas, lukumaki, strogylo of ekler (allemaal Griekse namen natuurlijk). Hier zal je waarschijnlijk uitleg of hulp bij moeten roepen van de bediening (ik zelf ben ook geen expert in de materie). Daarna geef je je favoriete smaak (chocolade, crème of jam) en kies je een topping, en voilà, je hebt je perfecte doughnut in handen!

Daarnaast verkopen ze bij Lukumas ook bagels met Griekse namen zoals kamara, triandrí en krini, iets wat je niet vaak zult vinden in Barcelona.

En hoewel ik bij Lukumas een tijdje bleef zitten om van mijn donut te genieten, kun je deze ook als take out bestellen (‘para llevar’) om mee te nemen. Ze bieden tevens gratis WiFi aan en honden zijn welkom. Kortom, Lukumas is een plekje waar je je snel thuis kunt voelen en uren kunt blijven zitten. Wat mij betreft een echte must do in Gràcia!

Beoordeling Lukumas

Eten: ★★★★★
Service: ★★★★★
Decor: ★★★★★
Totaal: ★★★★★


 • Praktische informatie:
  Wat: doughnuts bij Lukumas
  Waar: Torrent de l’Olla, 169
  Metro: Fontana (L3)
  Wanneer: van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 13:30 en van 16:30 tot 20:30. Zaterdag van 9:00 tot 13:30.
  Prijs: €

Tip: Mis mijn andere reviews niet en bekijk mijn tips voor meer leuke adressen om doughnuts te eten in Barcelona. Bon profit!

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie