🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Restaurant review: Mercat Princesa

Restaurant review: Mercat Princesa

Vandaag kom ik met een hele leuke tip, vooral voor groepen of als je met je gezin in een informele plek in de trendy wijk van El Born tapas wilt gaan eten. Restaurant Mercat Princesa is hiervoor uitermate geschikt. Niet alleen ziet het er super gezellig uit, maar hun concept van een gastronomische markt is ook even wat anders: je ziet onder andere de koks aan het werk en je bestelt rechtstreeks bij ze waar je zin in hebt. Benieuwd naar Mercat Princesa en wat je hier kunt eten, lees dan verder!

Update 30/05/2018: Mercat Princesa is helaas inmiddels gesloten.

Over Mercat Princesa

Restaurant Mercat Princesa Barcelona

Deze gastronomische markt, gevestigd in een oud paleis uit de 14e eeuw middenin El Born is een mooie plek om met vrienden, familie of in grote groepen af te spreken. De grote ruimtes en verschillende soorten keukens maken het voor iedereen toegankelijk. Bij Mercat Princesa staan namelijk meer dan 15 verschillende ‘marktkraampjes’ waar eten bestelt kan worden. Ieder kraampje heeft een thema: eentje is gespecialiseerd in gerechten met eieren, terwijl je bij een andere alleen vis gerechten kunt vinden, cocktails bestellen of een dessert uit kunt zoeken. Het leuk is dat je tijdens het bestellen van je gerecht je de chefs aan de slag kunt zien of vragen kunt stellen als je benieuwd bent naar een bepaald gerecht of ingrediënt. Door middel van een kaart die je aan het begin van je diner krijgt, worden al je orders bij de verschillende marktkraampjes opgeslagen en je kunt daarmee aan het einde makkelijk afrekenen. Voor grote groepen bieden ze ook een gezamenlijke rekening die je op kunt waarderen en dus veel gedoe kan besparen met wie wat bestelt.

Het idee bij het eten bij Mercat Princesa is dat je langs alle marktkraampjes gaat en je favoriete gerechten uitkiest om ze daarna met je gezelschap te delen. Omdat de keukens vrij uitgebreid zijn en veel meer dan alleen de typische Spaanse tapas bieden (denk ook aan pizza’s, taco’s, burgers en sushi), is er bij Mercat Princesa voor iedereen wat wils. Ook kinderen kunnen heel eenvoudig in een oogopslag aangeven waar ze zin in hebben, want de meeste gerechten staan ook netjes gepresenteerd bij de bijbehorende kraampje. Nadat je je bestelling geplaatst hebt kun je bij de kraam staan wachten en je chef zien koken, maar vaak als het niet druk is, kun je ook op je plek gaan zitten en de koks je gerecht laten brengen.

Het restaurant Mercat Princesa heeft maar liefst 3 verschillende ingangen, allemaal in het voetgangersgebied van El Born. Op loopafstand van Museu Picasso en de Basílica de Santa Maria del Mar, Mercat Princesa is het perfecte adres voor een snelle lunch of informeel dinner. Eenmaal binnen wordt je verrast door de knusse ruimtes die binnen het oude paleis zijn gemaakt. Overal zijn plekjes om te gaan zitten, al is het met grote groepen aan te raden om plaats te nemen bij de grote tafels in de binnenplaats. Omdat het self-service is, zie je hier geen obers rondlopen en is dit restaurant niet geschikt voor diegene die een premium service op zitten te wachten.

Mijn tips voor Mercat Princesa

Tapas bij Mercat Princesa Barcelona

Ik kwam met een groep vriendinnen naar Mercat Princesa op een vrij rustige avond. We hadden volgens mij ook geen reservering gedaan maar dat was gelukkig ook geen probleem wat er was nog zat plek. Voordeel dat het rustig was is dat het ook lekker snel ging bij het bestellen. We gingen om de beurt wat halen bij een van de eetkraampjes en zo werd onze tafel snel gevuld met allerlei lekkers: van patatas con huevos rotos (patatjes met gefrituurde eieren en nog wat toppings zoals serranoham), gefrituurde gamba’s en calamari, almejas a la marinera (gemarineerde schelpdieren), navajas a la plancha (gegrilde mesheften), krokante kipspiesjes, verrukkelijke stukjes pizza en tot slot een paar lekkere desserts.

Al met al hebben wij van ons etentje genoten, heerlijk gekletst en lang gezeten. En de prijs was helemaal niet hoog omdat we het met z’n allen deelden (denk aan €10-€15 p.p.). Mercat Princesa is hierdoor zeker een plek die ik aan iedereen kan aanraden.

Beoordeling Mercat Princesa

Eten: ★★★★☆
Service: ★★★★☆
Decor: ★★★★☆
Totaal: ★★★★☆

 • Praktische informatie:
  Wat: eten bij Mercat Princesa
  Waar: Carrer Sabateret, 1-3, Carrer Flassaders, 21 of Carrer L’Hostal de Sant Antoni, 5
  Metro: Jaume I (L4)
  Wanneer: van maandag t/m donderdag open van 13:00 tot 24:00. Vrijdag van 13:00 tot 00:30. Zaterdag van 12:30 tot 00:30. Zondag van 12:30 tot 23:00 uur.
  Prijs: €

Tip: mis mijn andere reviews niet en bekijk de restaurant-gids pagina voor meer leuke adressen in Barcelona. Bon profit!

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie