🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Ontbijt tip: Il Caffe di Francesco

Ontbijt tip: Il Caffe di Francesco

Ontbijt tip in Barcelona - Il Caffe di Francesco

Dagje shoppen aan het Passeig de Gràcia en opeens zin in koffie? Op zoek naar een leuk en centraal gelegen plek om te gaan ontbijten in Barcelona? Ga dan naar het beroemde Il Caffe di Francesco!

Bij het levendige Il Caffe di Francesco kun je heerlijke koffie met wat lekkers nuttigen. Ze hebben meerdere vestigingen in de stad, maar in deze review hebt ik het over hun zaak naast Passeig de Gràcia. Voor de omliggende kantoorgebouwen en passanten is dit een populaire ontbijtplek en trefpunt.

Bij mijn bezoek nam ik een café con leche (koffie met melk) aan de bar en mijn vriend een cortado (wat op een espresso lijkt). Vanaf hier kun je de drukte van de ochtendspits het beste meemaken; de kopjes koffie vliegen letterlijk de deur uit, terwijl de bediening bezig is met klanten helpen en de bestellingen door te geven. In de gezellige drukte hoor je Spaans en Catalaans gesproken om je heen, zie je klanten hun krant lezen en een bakje koffie drinken, terwijl anderen druk met elkaar aan het praten zijn. Voor wie van dit soort Spaanse taferelen houdt, dan raad ik deze ontbijtplek zeker aan.

Over Il Caffe di Francesco

Terras Il Caffe di Francesco Passeig de Gràcia Barcelona

Il Caffe di Francesco heeft de eer om het eerste echte koffiehuis van Barcelona te zijn en heeft voor velen de beste koffie in de stad. Dit etablissement aan de Passeig de Gràcia is een ware klassieker waar zowel vaste klanten, zakenlui en passanten langskomen om een ochtendkoffie te halen.

Soorten koffie zijn hier zoals het bij elk koffiezaak van hen in alle smaken en maten te bestellen. Daarnaast kun je ook kiezen om bij je koffie nog iets zoets toe te voegen: het gevarieerde assortiment aan pastas ligt bij de toonbank en is zeer verleidelijk! En is koffie niet jouw ding, geen paniek, bij Il Caffe di Francesco hebben ze ook thee en andere drankjes die je kunt bestellen.

Verder is Il Caffe di Francesco een zeer aangenaam en ongedwongen plek om te gaan zitten. De obers zijn vriendelijk, snel en vlot. Je ziet de baristas heen en weer gaan met de koffie en de bestellingen vliegen de toonbank over tijdens het spitsuur. Als je buiten op het terras gaat zitten dan kun je beter ontspannen en genieten van het ‘mensen kijken’.

Tip: Hoewel ze over een terras aan het Passeig de Gràcia en nog wat tafels binnen in het café beschikken, is het beste om bij de bar te gaan zitten. Niet alleen omdat het de meest goedkope optie is (je betaalt extra voor de service bij de tafels zowel binnen als buiten), maar ook omdat je vanaf daar de drukte van de bar en de baristas het beste ziet. Let er dus even op dat bij het bestellen van je koffie de getoonde prijs enkel geldt voor de plaatsen bij de bar en niet bij de tafels.

Je kunt bij Il Caffe di Francesco terecht voor een ontbijt maar het café is ook de hele dag open en kan dus ook handig zijn voor een lekker tussendoortje ’s avonds.

Kortom, een adres om te onthouden voor je ochtendkoffie in Barcelona!

Beoordeling Il Caffe di Francesco

Eten: ★★★★☆
Service: ★★★★★
Decor: ★★★★☆
Totaal: ★★★★☆

 • Praktische informatie:
  Wat: ontbijten / koffie drinken bij Il Caffe di Francesco
  Waar: Passeig de Gràcia, 66
  Metro: Passeig de Gràcia (L2, L3 en L4) en Diagonal (L3 en L5)
  Wanneer: van maandag t/m donderdag van 7:00 tot 23:30 uur; vrijdag tot 01:00 uur; zaterdag van 08:00 tot 01:00 uur en zondag van 08:00 tot 23:00 uur
  Prijs: €

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie