🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen 3 reacties
Home » Blog » Nederlander in Barcelona: Patrick

Nederlander in Barcelona: Patrick

Vandaag maken we kennis met de Nederlander Patrick Mulder, die goed te omschrijven valt als wereldreiziger, working nomad en levensgenieter. Als ondernemer en eigenaar van Verkeersbureau.info heeft Patrick heel wat van de wereld gezien maar toch heeft hij een jaar geleden gekozen om van Barcelona zijn nieuwe thuisbasis te maken. En tot nu toe met veel plezier en succes! Benieuwd naar zijn ervaring, tips en favoriete adresjes, lees dan verder!

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

“Het leven bevalt me heel erg goed. Elke dag is een feest waarin ik nieuwe mensen ontmoet en plekken ontdek. Door de vele toeristen bruist de stad. Voeg daar de zon aan toe die me vrolijk in mijn gezicht schijnt als ik wakker word ’s morgens en mijn dag kan niet meer stuk. Ik loop veel meer en laat me verrassen door kleine straatjes, winkeltjes en historische plekken. Met een nieuwe vriend ga ik elke zondag een culturele middag doen. We wandelen door de stad, bezoeken een gallerie of museum en wisselen ervaring uit over het leven in Barcelona en de hardwerkende Catalaanse mensen. Dat inspireert mij.”

Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

“Mijn favoriete 5 plekken zijn heel verschillend, maar vooral plekken waar ik nu veel tijd doorbreng:”

1. Escribà aan de Ramblas (Rambla de les Flors, 83): “De bakker bij mij om de hoek waar ik elke ochtend mijn dag opstart met een cafe con leche en een croissant de chocolate. Aardig personeel, gratis wifi om de 1e emails te lezen op mijn iPad Mini en toeristen van over de hele wereld die in hun beste Spaans of Engels lekkere taartjes bestellen.”

2. Praktik Bakery (Carrer de Provença, 279): “Als ik buiten de deur wil werken pak ik de metro naar Diagonal en loop ik langs La Pedrera/Casa Milà om te genieten van een vers gebakken broodje en koffie bij Baluard in hotel Praktik. Daar komen ook veel lokale zakenmensen om af te spreken en er heerst een heerlijke vibe. Leuk om af en toe met vreemden te praten of naar muziek te luisteren en hard te werken.”

3. Café OMA (Carrer del Consell de Cent, 227): “Een nieuw plekje is Café OMA. Nederlandser kan het niet qua naam, maar het is toch echt Spaans. Heerlijke moderne hippe inrichting en fijn om de Monocle te lezen, een krant op mijn iPad Mini of gewon naar buiten staren, sippend aan een vers geperst sapje.

4. Mandarin Oriental (Passeig de Gràcia, 38-40): “Mandarin Oriental is mijn favoriete hotel lobby. Het personeel weet elke keer mijn naam, en onthoud welke thee ik graag drink. Hospitality ten top. En, door de crisis(?) kost een kannetje verse groene thee maar €4. En je krijgt nog een refill ook en 2 heerlijke koekjes. Hier zit ik graag te lunchen met klanten of om te werken en te bellen. Het is er ontspannend en ruikt er heerlijk.”

5. Het strand: “Je zou verwachten het strand, maar ondanks dat ik hier bewust woon voor het strand en de zee kom ik er toch niet vaak. Wel vind ik het heerlijk om op zondagochtend vroeg de Rambla te volgen met mijn Nike Running app en muziek op standje 10 voor een heerlijke run-the-city run. Even een half uur helemaal niets moeten maar mijn gevoel volgen en hardlopen richting het strand. Na zo’n sessie ben ik weer helemaal in contact met mezelf en voel ik me top!”

Patrick Mulder geeft tips over BarcelonaEn als je Nederland mist?

“Als ik Nederland mis: dan boek ik een vlucht met KLM naar Amsterdam om even in Nederland te werken. Als workingnomad kan ik overal werken. Maar goed, ik betaal liever ook niet teveel voor mijn vluchten dus voor de korte termijn pak ik mijn telefoon en start ik de Twitter app om in contact te blijven met mijn Nederlandse online netwerk. Dat is fijn. Ook ben ik nog ouderwets en bel ik graag. Ik zie steeds minder mensen om me heen bellen maar ik vind het persoonlijker en warmer om iemands stem te horen.”

  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Patrick Mulder
    Leeftijd: 39 jaar
    Beroep: Entrepreneur. Op dit moment heel druk met travel inspiratie website Verkeersbureaus.info en de 150 travelbloggers die met ons samenwerken.
    Waar je woont in Barcelona: Ciutat Vella

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

3 gedachten over “Nederlander in Barcelona: Patrick”

Plaats een reactie