🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Restaurant review: Poké Maoli

Restaurant review: Poké Maoli

Ik heb het al weleens eerder gezegd dat Barcelona een waar food walhalla is voor foodliefhebbers; en dat is niet voor niets! Je kunt er zó goed en zó divers eten, dat je gewoon dagen tekort komt om alles te proeven. Gerechten uit alle windstreken zijn hier te vinden, zo ook een van de laatste food hypes, de poké bowl, helemaal overgekomen uit Hawaii. Ik ging deze testen bij het eerste poké tentje in de stad, Poké Maoli, en was meteen verkocht! Lees hier verder over mijn allereerste poké bowl ever.

Over Poké Maoli

Poké Maoli Barcelona
De winkel van Poké Maoli

Poké wat? Hoor ik je zeggen. Poké bowl! Een van de laatste sensaties in foodieland. Deze Hawaiiaanse salade met rauwe, gemarineerde vis, is helemaal hip en dus inmiddels ook in Barcelona te vinden. Poké Maoli heeft de eer om het allereerste poké restaurant in Barcelona te zijn en ondanks zijn kleine formaat, is dit het meest geschikte adres om kennis te maken met de poké bowl.

Poké Maoli lijkt een beetje op een fast food restaurant. Het is vrij simpel ingericht maar wel gezellig, in een leuke surfsfeer die je meteen aan de stranden van Hawaii doet denken. Daar komt hun specialiteit, de poké bowl, oorspronkelijk ook vandaan, dus logisch dat ze voor deze sfeer hebben gekozen!

Eenmaal binnen zie je achter de toonbank allerlei bakjes met ingrediënten waarmee ze de poké bowls maken. Je mag hier namelijk je eigen poké bowl samenstellen! De jongens achter de bar gaan vrij snel te werk en zullen ze je advies geven indien je er niet uitkomt met de combinaties. Alles ziet er schoon en netjes uit en omdat ze zo efficiënt werken (je kiest eerst je basis ingrediënten, dan de sausjes en tot slot de toppings), heb je in no-time je poké bowl in handen. Deze kun je daarna op het strand of op een van de vele bankjes bij het strandboulevard eten. Ze hebben hier namelijk geen tafels of stoelen, dus je moet verplicht je eten meenemen en het bijvoorbeeld op het strand gaan eten. Geen straf wat mij betreft!

Poké Maoli is iedere dag open van 12:00 uur ’s middags tot 22:00 uur ’s nachts en is hierdoor perfect als lunch of avondeten.

Mijn tips voor Poké Maoli

Poké bowl bij Poké Maoli Barcelona
De lekkerste poké bowls van Barcelona

Hoewel Poké Maoli meer op een fast food restaurant lijkt en je daar niet eens fatsoenlijk kunt zitten om te eten, is dit beslist een adres die je niet moet overslaan. Ze bereiden hier namelijk de lekkerste poké bowls van de stad! Je kunt zowel je eigen poké bowl samenstellen of er eentje uit hun menu kiezen: de salmón poké (zalm poké), de spicy poké (pittige poké), de protein poké (eiwit poké) of de vegan poké (veganistische poké).

Ikzelf koos ervoor om mijn eigen poké bowl te maken. Als je hiervoor kiest, dan loop je met je bediende mee langs de verschillende stappen (basis ingrediënten kiezen, welke vis, sausjes en dan de toppings) om je perfecte bowl te maken. Maar eerlijk is eerlijk, er is zó veel keuze dat het soms lastig kan zijn om keuzes te maken, vooral als je niet weet wat je wilt. Alle ingrediënten staan overigens op een groot bord achter de toonbank, ook in het Engels, wel zo handig!

Omdat ik heel erg fan van sushi ben, ging ik van mijn vertrouwde sushi smaken uit en af en toe vroeg ik aan mijn bediende voor hulp, zoals bij de sausjes. Mijn poké bowl werd uiteindelijk zo: sushi rijst als basis, met zalm en tonijn als vis, voor de sausjes nam ik de zoete sojasaus (pokeshi) en citrus sojasaus (ponzu), en dan als toppings wakame, avocado en viseieren. Als extra toppings naam ik koriander, gebakken uien en sesamzaadjes. Dit was mijn eerste kennismaking met de beroemde poké bowl en wat was het een fijne verrassing zeg! Mijn poké bowl had iets weg van sushi maar dan vele malen frisser van smaak (wellicht vanwege de citrus sojasaus?) en het was lekker krokant met de gebakken uitjes en zowel de rijst als de vis waren heel erg lekker. Een waar genot!

Ik koos overigens voor een kleine poké bowl (van ongeveer 300gr) en dat was meer dan genoeg voor een maaltijd! Ze zijn namelijk heel erg royaal met het strooien. Zo’n kleine poké bowl kost €9,90 (300 gr) en voor de grote waar je nog extra ingrediënten kunt doen betaal je €12,90 (450 gr).

Mijn laatste advies is om je poké bowl mee te nemen naar het strand of deze op een bankje bij de strandboulevard te gaan eten, zoals ik deed. Naar mijn mening is dit het ultieme manier om van je poké bowl te genieten.

Beoordeling Poké Maoli

Eten: ★★★★★
Service: ★★★★★
Decor: ★★★★☆
Totaal: ★★★★★

 • Praktische informatie:
  Wat: eten bij Poké Maoli
  Waar: Carrer de Sevilla, 80
  Metro: Barceloneta (L4)
  Wanneer: van maandag t/m zondag van 12:00 tot 22:00 uur.
  Prijs: €
  Let op: dit is enkel een take away restaurant en dus dien je je eten naar huis (of naar het strand!) mee te nemen.

Tip: mis mijn andere reviews niet en bekijk de restaurant-gids pagina voor meer leuke adressen in Barcelona. Bon profit!

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie