De beste tips van een local!

Festa Major de Sants

Toegevoegd op in Events
Festa Major de Sants Barcelona
Inhoudsopgave

De wijk Sants viert in augustus zijn wijkfeest met onder andere leuke versierde straten en tal van feesten en activiteiten voor jong en oud. Het feest valt altijd samen met het bekende wijkfeest van Gràcia, waar de meeste inwoners en toeristen heen gaan, waardoor het wijkfeest van Sants vaak een stuk rustiger is en enkel de locals en buurtbewoners trekt.

Laatste update: 12/07/2022


Sants wijkfeest

Dit jaar valt het Festa Major de Sants van 20 tot en met 28 augustus 2022. Gedurende deze week kunnen bezoekers onder andere genieten van de mooie versierde straten, dat net zoals in Gràcia, ieder jaar door de buurtbewoners opnieuw versierd worden.

De versierde straten in Sants zijn de volgende: Alcolea de Baix, Alcolea de Dalt, Calaix de la Vergonya, Canalejas, Casal de Joves, Casal Independentista, Castellers de Sants, Finlàndia, Galileu, Guadiana, Masnou, Papín, Plaça de La Farga, Robrenyo, Rosés - Casa Gran, Rossend Arús, Sagunt, Santa Cecilia, Valladolid, Vallespir de Baix en Vallespir de Dalt.

Wijkfeest van Sants
Versierde straten in Sants

Programma Festa Major de Sants 2022

Het openingsfeest vindt meestal plaats op zaterdag bij het Parc de l’Espanya Industrial. Men begint om 19:00 uur met een cercavila (parade met reuzen) die van plaça Ramon Torres Casanova tot aan het Parc de l’Espanya Industrial gaat, gevolgd door een ball de gegants (dans van de reuzen) en het pregón (officieel openingsspeech) om 20:00 uur.

Iedere avond vanaf 23:00 uur worden op verschillende plaatsen gratis concerten en live muziek gespeeld.

Overdag worden activiteiten voor jong en oud gehouden zoals een teken- en schaaktoernooien, een ambachtenmarkt, sardanes (Catalaanse volksdansen), havaneres (Catalaanse liederen) en uiteraard de beroemde castellers (mensentorens). Mis ook niet de correfoc, de traditionele vuurloop tegen de duivel.

Kortom, genoeg redenen om de wijk van Sants tijdens hun festa major deze zomer te bezoeken en van dit feest tussen de locals te genieten!

 • Praktische informatie:
  Wat: Festa Major de Sants
  Waar: in de buurt van Sants
  Wanneer: van 20 augustus t/m 28 augustus 2022
  Metro:
  Prijs: gratis
  Tip: op de website festamajorsants.cat kun je het complete feestprogramma vinden.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave