De beste tips van een local!

Festa Major de Sants

Toegevoegd op in Events
Festa Major de Sants Barcelona
Inhoudsopgave

De wijk Sants viert in augustus zijn wijkfeest met onder andere leuke versierde straten en tal van feesten en activiteiten voor jong en oud. Het feest valt altijd samen met het bekende wijkfeest van Gràcia, waar de meeste inwoners en toeristen heen gaan, waardoor het wijkfeest van Sants vaak een stuk rustiger is en enkel de locals en buurtbewoners trekt.

Laatste update: 20/06/2023


Sants wijkfeest

Dit jaar valt het Festa Major de Sants van 19 tot en met 26 augustus 2023. Gedurende deze week kunnen bezoekers onder andere genieten van de mooie versierde straten, dat net zoals in Gràcia, ieder jaar door de buurtbewoners opnieuw versierd worden.

De versierde straten in Sants zijn de volgende: Alcolea de Baix, Alcolea de Dalt, Calaix de la Vergonya, Canalejas, Casal de Joves, Casal Independentista, Castellers de Sants, Finlàndia, Galileu, Guadiana, Masnou, Papín, Plaça de La Farga, Robrenyo, Rosés - Casa Gran, Rossend Arús, Sagunt, Santa Cecilia, Valladolid, Vallespir de Baix en Vallespir de Dalt.

Wijkfeest van Sants
Versierde straten in Sants

Programma Festa Major de Sants 2023

Het openingsfeest vindt meestal plaats op zaterdag bij het Parc de l’Espanya Industrial. Men begint om 19:00 uur met een cercavila (parade met reuzen) die van plaça Ramon Torres Casanova tot aan het Parc de l’Espanya Industrial gaat, gevolgd door een ball de gegants (dans van de reuzen) en het pregón (officieel openingsspeech) om 20:00 uur.

Iedere avond vanaf 23:00 uur worden op verschillende plaatsen gratis concerten en live muziek gespeeld.

Overdag worden activiteiten voor jong en oud gehouden zoals een teken- en schaaktoernooien, een ambachtenmarkt, sardanes (Catalaanse volksdansen), havaneres (Catalaanse liederen) en uiteraard de beroemde castellers (mensentorens). Mis ook niet de correfoc, de traditionele vuurloop tegen de duivel.

Kortom, genoeg redenen om de wijk van Sants tijdens hun festa major deze zomer te bezoeken en van dit feest tussen de locals te genieten!

 • Praktische informatie:
  Wat: Festa Major de Sants
  Waar: in de buurt van Sants
  Wanneer: van 19 augustus t/m 26 augustus 2023
  Metro:
  Prijs: gratis
  Tip: op de website festamajorsants.cat kun je het complete feestprogramma vinden.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je