🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Events Reageer
Home » Blog » Festa Major de Sants

Festa Major de Sants

De wijk Sants viert in augustus zijn wijkfeest met onder andere leuke versierde straten en tal van feesten en activiteiten voor jong en oud. Het feest valt altijd samen met het bekende wijkfeest van Gràcia, waar de meeste inwoners en toeristen heen gaan, waardoor het wijkfeest van Sants vaak een stuk rustiger is en enkel de locals en buurtbewoners trekt.

Laatste update: 12/07/2022

Sants wijkfeest

Dit jaar valt het Festa Major de Sants van 20 tot en met 28 augustus 2022. Gedurende deze week kunnen bezoekers onder andere genieten van de mooie versierde straten, dat net zoals in Gràcia, ieder jaar door de buurtbewoners opnieuw versierd worden.

De versierde straten in Sants zijn de volgende: Alcolea de Baix, Alcolea de Dalt, Calaix de la Vergonya, Canalejas, Casal de Joves, Casal Independentista, Castellers de Sants, Finlàndia, Galileu, Guadiana, Masnou, Papín, Plaça de La Farga, Robrenyo, Rosés – Casa Gran, Rossend Arús, Sagunt, Santa Cecilia, Valladolid, Vallespir de Baix en Vallespir de Dalt.

Wijkfeest van Sants
Versierde straten in Sants

Programma Festa Major de Sants 2022

Het openingsfeest vindt meestal plaats op zaterdag bij het Parc de l’Espanya Industrial. Men begint om 19:00 uur met een cercavila (parade met reuzen) die van plaça Ramon Torres Casanova tot aan het Parc de l’Espanya Industrial gaat, gevolgd door een ball de gegants (dans van de reuzen) en het pregón (officieel openingsspeech) om 20:00 uur.

Iedere avond vanaf 23:00 uur worden op verschillende plaatsen gratis concerten en live muziek gespeeld.

Overdag worden activiteiten voor jong en oud gehouden zoals een teken- en schaaktoernooien, een ambachtenmarkt, sardanes (Catalaanse volksdansen), havaneres (Catalaanse liederen) en uiteraard de beroemde castellers (mensentorens). Mis ook niet de correfoc, de traditionele vuurloop tegen de duivel.

Kortom, genoeg redenen om de wijk van Sants tijdens hun festa major deze zomer te bezoeken en van dit feest tussen de locals te genieten!

  • Praktische informatie:
    Wat: Festa Major de Sants
    Waar: in de buurt van Sants
    Wanneer: van 20 augustus t/m 28 augustus 2022
    Prijs: gratis

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie