🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Events Reageer
Home » Blog » Festa del Roser en bloemenfestival La Rambla en flor

Festa del Roser en bloemenfestival La Rambla en flor

Rond 7 oktober, op de dag van de Mare de Déu del Roser (Maagd van de Rozenkrans), wordt er op de beroemde Ramblas van Barcelona feest gevierd, het zogenaamde Festa del Roser (ook wel Festa Major de la Rambla genoemd), met een heus bloemenfestival. Voor een aantal dagen worden de Ramblas nog extra opgefleurd met bloemen en zijn er allerlei activiteiten te doen.

Laatste update: 05/10/2022

Festa del Roser

Sinds 1962 wordt er op de Ramblas de Festa del Roser georganiseerd, een feest ter ere van de Mare de Déu del Roser (Maagd van de Rozenkrans), de patroonheilige van de Rambla. Dit jaar valt het festa major van 7 tot en met 9 oktober 2022.


Als bezoeker kun je tijdens dit festival extra genieten van een wandeling over de Ramblas: er worden open dagen gehouden in gebouwen zoals het Gran Teatre del Liceu, het Museu Maritím (Maritieme Museum), het Palau Güell, het Palau Moja en de theaterzalen Principal en Poliorama; en het standbeeld van de Mare de Déu del Roser, op de gevel van het Palau de la Virreina (grenzend aan de Ramblas), is dan extra mooi gemaakt, dankzij de bloemen die de bloemisten van de Ramblas hier komen leggen na de mis ter ere van de heilige.

Bloemenfestival op de Ramblas - Festes del Roser Barcelona
Bloemenfestival op de Ramblas

Andere evenementen, zoals concerten, optochten en gezamenlijke maaltijden onder de buurtbewoners worden ook georganiseerd door de Amics de la Rambla, de organisatie die achter dit festival staat. Voor een complete overzicht van het programma kijk op de website van Amics de la Rambla. Let wel op dat voor de open dagen er vaak een reservering nodig is want de plaatsen zijn beperkt.

Bloemenfestival La Rambla en flor

Het hoogtepunt van de Festes del Roser is zonder twijfel de met bloemen versierde Ramblas, wat bekend staat als het bloemenfestival La Rambla en Flor. De zeer fotogenieke bloemendecoraties die tijdens het festival de beroemde wandelpromenade en sommige van zijn meest iconische gebouwen versieren, maken een bezoek aan de Ramblas extra leuk en interessant voor de bezoekers.

Enkele versierde gebouwen die je zeker niet mag overslaan zijn: Columbus Monument, Museu Marítim, Arts Santa Mònica, Gran Teatre del Liceu en Palau de la Virreina.

Lees meer: oktober in Barcelona.

Foto’s bloemenfestival op de Ramblas


 • Praktische informatie:
  Wat: Festa del Roser en bloemenfestival op de Ramblas bezoeken
  Waar: Las Ramblas
  Metro: Catalunya (L1, L3, L6 en L7), Liceu (L3) en Drassanes (L3)
  Wanneer: van 7 t/m 9 oktober 2022
  Prijs: gratis
  Meer informatie: https://www.amicsdelarambla.cat

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie