De beste tips van een local!

Mercat de la Terra Slow Food

Toegevoegd op in Events
Inhoudsopgave

Mercat de la Terra is de wekelijkse boerenmarkt waar 'slow food' in de hoofdrol staat. De markt is opgericht om mensen kennis te laten maken met de biologische producten uit de streek, die verkregen zijn via traditionele processen. Een duurzame optie om je boodschappen in Barcelona te doen!

Laatste update: 03/01/2022

Tijdens de Mercat de la Terra komen iedere zaterdag van de maand maar liefst 30 producenten uit de streek bijeen op het Jardins de les Tres Xemeneies.

De producenten worden echter van tevoren gescreend en geselecteerd door Slow Food, dat als eco-gastronomische vereniging deze markt organiseert en voor een verscheidenheid aan lokale en seizoensgebonden producten zorgt. Hun motto is: 'goed, schoon, eerlijk en lokaal'.

Op deze markt vind je dus allerlei lokale en seizoengebonden voedselproducten: onder andere groenten en fruit, granen, kazen, vleeswaren, brood en gebak.

Naast het vullen van je boodschappenmand, kun je bij Mercat de la Terra ook genieten van gastronomische proeverijen vergezeld van een goede vermouth of een ambachtelijke bier. Het is namelijk niet ongewoon om hier ook foodtrucks tegen te komen waar je een lekker (en duurzaam) hapje kunt doen.


 • Praktische informatie:
  Wat: Mercat de la Terra Slow Food
  Waar: Jardins de les Tres Xemeneies
  Metro: Paral.lel (L2 en L3)
  Wanneer: iedere zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur (in juli tot 13:00 uur). In augustus zijn ze gesloten.
  Prijs: gratis

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave