🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Kinderen Reageer
Home » Blog » Mangabeurs van Barcelona

Mangabeurs van Barcelona

Een zeer populair evenement voor kinderen en jongeren die van strips en Japanse manga houden is de mangabeurs van Barcelona, Saló del Manga. De grootste mangabeurs van Barcelona is een verplichte halte voor alle anime, manga en comicfans. Rondom het weekend van de Castanyada en Halloween eind oktober wordt altijd deze mangabeurs georganiseerd.

Laatste update: 23/09/2021


Barcelona mangabeurs 2021

Saló del Manga 2016

Deze nieuwe editie van de Saló del Manga zal plaatsvinden in Fira de Barcelona (in Montjuïc) van vrijdag 29 oktober tot en met maandag 1 november 2021.

Naast de stands van de exposanten en mangawinkels worden tijdens de mangabeurs ook allerlei activiteiten gehouden: van een grote video speelhal en een manga tentoonstelling tot aan workshops om Japans te leren, karaoke zingen en muzikale optredens.

Er is tevens een stand voor handtekeningen van de uitgenodigde auteurs.

En bij het eetgedeelte kun je allerlei lekkers proberen.

Kortom, een must-see voor de anime en manga fans en een leuke plek om met het gezin te gaan.

Het fenomeen manga in Catalonië

Ik kan weinig zeggen over de rest van Spanje, maar één ding is zeker: manga is super populair in Catalonië. Dit komt waarschijnlijk door de vele Japanse manga (teken)films die wij als kleine kinderen kregen te zien op de Catalaanse tv. Voor een hele generatie hebben tekenprogramma’s zoals Bola de Drac (Dragon Ball), Doraemon, Doctor Slump, El detectiu Konan (Detective Konan), Ranma ½, Shin Chan en vele anderen een deel van hun leven gemarkeerd en dus blijft manga zeer geliefd.

 • Praktische informatie:
  Wat: Saló del Manga (Mangabeurs)
  Waar: Fira de Barcelona in Montjuïc (Plaça de l’Univers)
  Metro: Espanya (L1, L3 en L8)
  Wanneer: 29 oktober t/m 1 november 2020
  Prijs: gratis

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie