De beste tips van een local!

Mangabeurs van Barcelona

Toegevoegd op in Kinderen
Mangabeurs Barcelona
Inhoudsopgave

Een zeer populair evenement voor kinderen en jongeren die van strips en Japanse manga houden is de mangabeurs van Barcelona, Saló del Manga. De grootste mangabeurs van Barcelona is een verplichte halte voor alle anime, manga en comicfans. Rondom het weekend van de Castanyada en Halloween eind oktober wordt altijd deze mangabeurs georganiseerd.

Laatste update: 20/09/2019


Barcelona mangabeurs 2019

Saló del Manga 2016

Deze nieuwe editie van de Saló del Manga zal plaatsvinden in Fira de Barcelona (in Montjuïc) van donderdag 31 oktober tot en met zondag 3 november 2019.

Naast de stands van de exposanten en mangawinkels worden tijdens de mangabeurs ook allerlei activiteiten gehouden: van een grote video speelhal en een manga tentoonstelling tot aan workshops om Japans te leren, karaoke zingen en muzikale optredens. Er is tevens een stand voor handtekeningen van de uitgenodigde auteurs. En bij het eetgedeelte kun je allerlei lekkers proberen. Kortom, een must-see voor de anime en manga fans en een leuke plek om met het gezin te gaan.

Het fenomeen manga in Catalonië

Ik kan weinig zeggen over de rest van Spanje, maar één ding is zeker: manga is super populair in Catalonië. Dit komt waarschijnlijk door de vele Japanse manga (teken)films die wij als kleine kinderen kregen te zien op de Catalaanse tv. Voor een hele generatie hebben tekenprogramma’s zoals Bola de Drac (Dragon Ball), Doraemon, Doctor Slump, El detectiu Konan (Detective Konan), Ranma ½, Shin Chan en vele anderen een deel van hun leven gemarkeerd en dus blijft manga zeer geliefd.


 • Praktische informatie:
  Wat: Saló del Manga (Mangabeurs)
  Waar: Fira de Barcelona in Montjuïc (Plaça de l'Univers)
  Metro: Espanya (L1, L3 en L8)
  Wanneer: 31 oktober t/m 3 november 2019, van 09:00 tot 20:00 uur
  Prijs: € 12,- p.p. (gratis voor kinderen van 0 tot 3 jaar oud)

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave