🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Vliegvelden in Barcelona

Barcelona heeft drie vliegvelden. De internationale luchthaven Josep Tarradelles Barcelona-El Prat Airport, ook wel Barcelona Airport genoemd, ligt het dichtst bij Barcelona, op ongeveer 18 kilometer van het centrum van de stad. De andere twee vliegvelden, Girona Airport en Reus Airport, liggen op meer dan een uur rijden van Barcelona en worden met name gebruikt door low cost maatschappijen. Op welk vliegveld je aankomt hangt af van de vliegroute die je kiest.

Luchthavens in Barcelona

Wie naar Barcelona wil vliegen kan uit maar liefst drie verschillende vliegvelden kiezen. Maar welke luchthaven is de beste? De vliegroutes Amsterdam-Barcelona en Brussel-Barcelona zijn verreweg de populairste: je landt dan op Josep Tarradelles Barcelona-El Prat Airport, dat het meest dichtbij Barcelona ligt en goed verbonden is met het ov.

Als het om goedkopere vliegtickets gaat, dan kun je vaak beter via Eindhoven, Rotterdam of Düsseldorf vliegen naar de kleinere luchthavens in Reus en Girona. Houd wel rekening met extra reistijd wanneer je op vliegveld Reus en Girona landt. In beide gevallen zijn er speciale busverbinding die passagiers van de vliegvelden naar Barcelona brengen (en andersom).

Ga direct naar:

Lees hier meer over vliegen naar Barcelona.


Barcelona Airport (BCN)

Barcelona’s internationale luchthaven, Josep Tarradelles Barcelona-El Prat Airport (voorheen Aeroport del Prat), bedient elk jaar meer dan 50 miljoen passagiers. Het vliegveld ligt 18 km ten zuidwesten van Barcelona in het nabijgelegen stadje El Prat, op ongeveer 20-25 minuten van het centrum. Hier vliegen alle bekende luchtvaartmaatschappijen naartoe en vandaan, zoals KLM, Vueling en Transavia.

Girona Airport (GRO)

Aeroport de Girona is een druk vliegveld aan de Costa Brava, nabij de stad Girona en op 94 km van Barcelona. Low cost maatschappijen als Transavia en Ryanair verzorgen dagelijkse vluchten naar Girona Airport. De tocht naar Barcelona duurt ongeveer een uur of een uur en een kwartier.

Reus Airport (REU)

De kleinere luchthaven van Aeroport de Reus ligt aan de Costa Dorada op 105 km van Barcelona. Dit is vooral tijdens de zomer een druk vliegveld. Budgetmaatschappijen zoals Ryanair bieden goedkope vluchten aan naar Reus. De tocht naar Barcelona duurt ongeveer een uur en een kwartier.

Vliegvelden in Barcelona: tips & tricks

Luchthaven kiezen

Welke luchthaven het beste voor je is ligt aan je budget en eindbestemming (Barcelona of een ander plaatsje elders in Catalonië). Het snelste en meest comfortabel is het om rechtstreeks naar de luchthaven van Barcelona te vliegen. Dat kan met zowel gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Brussels Airlines en Iberia, als low cost maatschappijen zoals Transavia, Vueling en Ryanair.

Vliegtarieven

Vliegtarieven naar Barcelona wisselen het gehele jaar, maar een goede richtprijs voor een retourticket is €100-€150. Ze zijn meestal het duurst in de zomermaanden en vakantieperiodes. Voor goedkope vliegtickets geldt: hoe vroeger je boekt hoe beter. Ook het vliegen naar de kleinere vliegvelden Girona en Reus kan kostenbesparend zijn.

Het is de moeite waard om bij het boeken van je vliegtickets voor Reus of Girona Airport te berekenen hoeveel je daadwerkelijk bespaart als je ook het vervoer van en naar Barcelona erbij telt. Hou ook rekening met de extra reistijd die dit in beslag zal nemen.

Van de luchthaven naar de stad

Het vervoer van en naar de luchthaven van Barcelona in El Prat is goed geregeld door middel van bussen, taxi’s, airport transfers, de metro en de trein. In slechts 20-25 minuten kun je al in hartje Barcelona zijn.

Land je op Reus of Girona Airport dan kun je gebruik maken van de bussen die ingezet worden om passagiers van deze vliegvelden naar Barcelona te brengen. De bussen van Reus komen aan op Sants Estació in Barcelona en die van Girona in Estació del Nord. De busreis duurt ongeveer een uur en een kwartier.

Binnenlandse vluchten

Barcelona is een goed uitgangspunt voor reizen naar andere Spaanse bestemmingen. Vanaf de luchthaven Barcelona vertrekken dagelijkse vluchten naar andere Spaanse steden zoals Sevilla, Malaga, Bilbao, A Coruña, Ibiza, Mallorca en Gran Canaria, met Madrid als absolute topper. De pendeldienst die Iberia aanbiedt tussen Barcelona en Madrid, de zogenaamde puente aéreo, biedt elk kwartier een vlucht aan tussen deze twee steden. Hiervoor kunnen passagiers tot een kwartier voor vertrek een kaartje aanschaffen.


Lees ook:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.