De beste tips van een local!

Appartement voor lange termijn Barcelona

Inhoudsopgave

Lange termijn huurappartementen zijn ideaal voor zakenreizigers en expats: helemaal gemeubileerd, van alle apparatuur en diensten voorzien en geheel klaar om in te trekken. Deze gemeubileerde appartementen worden vaak op week- of maandbasis aangeboden en worden gerund door grote verhuurbedrijven die ervoor zorgen dat je aan niks ontbreek. In tegenstelling tot de meeste hotels, liggen deze soort langetermijn-accommodaties verspreid over de hele stad, waardoor je niet verplicht bent om in het drukke stadscentrum te verblijven. Een appartement huren in de buitenwijken van de stad is overigens vaak een stuk goedkoper dan in het centrum.

Tijdelijk huren in Barcelona

Appartementen voor de verhuur voor een aantal weken of maanden zijn een geschikte optie voor diegene die tijdelijk in Barcelona komt wonen of een periode moet overbruggen (bijvoorbeeld tijdens een verhuizing).


Hoe vind je een langetermijn-huurappartement in Barcelona?

De beste manier om snel een fijn appartement te vinden is door contact op te nemen met een agency die hierin gespecialiseerd is. Deze verhuurbedrijven beschikken over een groot aanbod aan verhuurappartementen voor een korte of lange periode die helemaal klaar staan om er in te gaan wonen.

Het vinden van een geschikt appartement kan echter wat werk en tijd vergen. Het is ten eerste belangrijk om een bezichtiging te doen alvorens je een appartement huurt in Barcelona: het zou je niet verbazen hoe vaak de realiteit anders is dan wat er op de foto's of in de beschrijving van een appartement staat.

Ook enig onderzoek naar de gewenste locatie is aan te raden: vaak zijn de meer residentiële wijken buiten het toeristische centrum een stuk goedkoper en net zo leuk om te wonen.

Enkele gerenommeerde verhuurbedrijven in Barcelona voor langetermijn-appartementen zijn:

Wat kost een langetermijn-huurappartement in Barcelona?

De prijzen voor de appartementen kunnen variëren aan de hand van de locatie en hoe groot ze zijn, maar ga ervan uit dat je tussen de €700-€900 per maand zal moeten neerleggen voor een klein appartement of studio, en tussen de €1000-€2000 per maand voor een appartement met meerdere kamers.

Hoe verder van het stadscentrum je bent, hoe goedkoper de woningprijzen worden, al zijn er uitzonderingen zoals het chique residentiële stadsdeel Sarrià-Sant Gervasi.

Deze langetermijn-appartementen worden volledig gemeubileerd en gestoffeerd aangeleverd, zodat je daar geen geld aan hoeft uit te geven. Ook zitten water- en elektriciteitskosten, wifi, verwarming en airco vaak bij de prijs inbegrepen.


Op kamers in Barcelona

Vooral studenten en jongeren wonen in gedeelde appartementen in Barcelona, oftewel op kamers. Deze vind je het beste ter plekke, door te reageren op advertenties via sites als Idealista, en een bezoek in te plannen om zo de kamer te bezichtigen en de medebewoners te leren kennen. Let vooral of de kamer wel of niet ingericht is, wat voor extra kosten erbij komen kijken (schoonmaak, internet, water of elektra) en of de medebewoners bij je passen. Denk erom dat je vaak borg moet betalen en één maand van tevoren moet opzeggen.

Voor studenten bestaan er daarnaast speciale studentencomplexen waar je ook tijdelijk, voor bijvoorbeeld een semester of jaar, kunt verblijven. Een van de voordelen hiervan is dat je hier sneller contact kunt maken met andere mede-studenten. Bovendien zijn de kamers al ingericht en van alles voorzien, waardoor er geen extra kosten bij komen kijken.

Enkele gerenommeerde verhuurbedrijven in Barcelona voor studentenkamers zijn:

Lees meer:

Inhoudsopgave