Spaanse rijstschotel met groente
Spaans: arroz con verduras
Catalaans: arròs amb verdures
Spanjaarden kennen honderden rijst recepten. Dit recept met alleen maar groenten is een lekkere optie voor wie een dagje vega wilt eten. Een andere optie is om een rijstschotel met kip te maken of met tonijn uit blik.
Ingrediënten
Voor 4-6 personen:
- 1,2 l groentebouillon
- 400 g paella rijst
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- handjevol snijbonen of sperziebonen
- handjevol doperwten (bevroren)
- safraandraadjes
- olijfolie
- zout
- zwarte peper
- platte peterselie
Tip: het lekkerste resultaat haal je met zelf gemaakte groentebouillon, maar je kunt ook bouillontabletten gebruiken.
Recept: Arroz con verduras
1. Verwarm de groentebouillon in een grote pan en doe een flinke hoeveelheid saffraandraadjes in.
2. Snij vervolgens de uien in kleine blokjes en de snijbonen in stukjes.
3. Verhit een braadpan met dikke bodem en doe er een scheut olijfolie. Voeg daarna de uien en een uitgeperste knoflook toe.
4. Doe de rijst samen met de snijbonen in de pan en roer goed totdat alles goed gemengd is en met een laagje olie bedekt is.
5. Giet de bouillon in de pan, voeg zout en peper en breng alles aan de kook met het deksel erop. Zet het vuur daarna iets zachter en laat het gerecht een tijdje sudderen zonder deksel.
6. Voeg tot slot de doperwten en laat het gerecht nog eventjes koken totdat alle vocht is opgenomen en de groenten gaar zijn. Serveer met gesneden peterselie.
Tip!

Hier vind je meer recepten uit de Spaanse keuken. Probeer bijvoorbeeld mijn estofado de lentejas con verduras (vegan linzenstoofpot) of arroz con pollo (Spaanse rijstschotel met kip). Que aprofiti! (Eet smakelijk!).
Boeken over de Spaanse keuken
Leer alles over de Spaanse keuken met een van de onderstaande kookboeken.