De beste tips van een local!

Spaanse rijstsalade met tonijn

Spaanse rijstsalade met tonijn recept
Inhoudsopgave

Spaanse rijstsalade met tonijn

Spaans: ensalada de arroz y atún
Catalaans: amanida d'arròs i tonyina

Deze koude rijstsalade met tonijn maken we heel vaak thuis, vooral op zomerse dagen als lunch. Het is heel makkelijk en snel te bereiden, en het smaakt altijd heerlijk.

Ingrediënten

Voor 4 personen:
- 200 g witte rijst
- 4 eieren
- 1 blik tonijn in olijfolie
- 2 kleine kropsla's
- 50 g Manchego kaas
- Groene olijven (ontpit)

Voor de dressing:
- 4 el yoghurt
- 2 el mayonaise

Recept: Spaanse rijstsalade met tonijn

1. Kook de eieren in een pan met water. Laat ze daarna schrikken in koud water en pel ze.

2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Spoel de rijst dan onder de koude kraan af, laat uitlekken en afkoelen.

3. Snijd de sla, kaas en de eieren in stukjes en laat ondertussen de tonijn uitlekken.

4. Meng in een kom de mayonaise met de yoghurt.

5. Meng de sla, tonijn, kaas, eieren en olijven door de rijst in een grote kom. Schep het sausje door de salade of zet apart in een kommetje zodat ieder naar wens kan schenken. De rijstsalade dient koud (op kamertemperatuur) opgediend te worden.

Tip!

Hier vind je meer recepten uit de Spaanse keuken. Probeer bijvoorbeeld mijn pisto recept (groenteschotel) of de ensaladilla rusa (Russische salade op z'n Spaans). Que aprofiti! (Eet smakelijk!).

Boeken over de Spaanse keuken

Leer alles over de Spaanse keuken met een van de onderstaande kookboeken.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je