🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen 2 reacties
Home » Blog » De top 10 bezienswaardigheden van Barcelona

De top 10 bezienswaardigheden van Barcelona

Barcelona is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa, met een rijke geschiedenis, architectuur en kunst. Barcelona stad biedt tal van bezienswaardigheden en activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden en interesses, van prachtige architectuur tot kunst, cultuur en sport. Maar welke attracties zijn de populairste? In deze post vertel ik je welke bezienswaardigheden en attracties de meeste bezoekers trekken en waar zeker aan te raden is om kaartjes van tevoren te kopen.

10 meest bezochte plekken van Barcelona

Volgens het laatste rapport van de toeristische dienst van Barcelona, is de Sagrada Família nog steeds de koploper qua populariteit in toeristenattracties, met maar liefst 3.176.970 bezoekers in 2013. Maar wil je ontdekken welke andere bezienswaardigheden en attracties het meest populair zijn, lees dan verder!

Hier zijn enkele van de meest populaire toeristische plekken in Barcelona, opgesteld van minste bezoekers naar meeste bezoekers.

10. CaixaForum

686.151 bezoekers in 2013

CaixaForum Barcelona is een cultureel centrum gelegen in een voormalige textielfabriek in de buurt van de Montjuïcberg. De CaixaForum biedt een brede waaier aan culturele activiteiten, zoals tentoonstellingen van hedendaagse kunst, architectuur, design en fotografie. Het centrum heeft ook educatieve programma’s, lezingen en workshops.

CaixaForum Barcelona - Top 10 bezienswaardigheden Barcelona
CaixaForum

9. CosmoCaixa

716.877 bezoekers in 2013

CosmoCaixa Barcelona is een vooraanstaande wetenschapsmuseum. Het museum is ontworpen om de bezoekers een betere kennis te geven over de natuur en de wetenschap door middel van allerlei interactieve activiteiten en exposities. Bezoekers kunnen ook genieten van de onderwaterwereld en leren over het universum in het planetarium. CosmoCaixa is een populaire bestemming voor gezinnen, scholen, en groepen die geïnteresseerd zijn in wetenschap en technologie.

CosmoCaixa Barcelona - Top 10 bezienswaardigheden Barcelona
CosmoCaixa

8. Museu Picasso

915.226 bezoekers in 2013

Museu Picasso is een museum in de oude stad van Barcelona dat gewijd is aan de werken van de beroemde Spaanse kunstenaar Pablo Picasso. Het museum bevat een belangrijke verzameling aan werken van Picasso, waaronder zijn vroege werken uit zijn tijd in Barcelona en Malaga, evenals werken uit zijn bloeiperiode in Parijs. Dit museum is vooral populair onder de kunstliefhebbers.

Picasso Museum - Top 10 bezienswaardigheden Barcelona
Picasso Museum

7. Casa Milà (La Pedrera)

944.509 bezoekers in 2013

Casa Milà, ook wel bekend als La Pedrera, is een gebouw gelegen aan het fraaie Passeig de Gràcia in Barcelona. Het is een van Gaudí’s bekendste werken en wordt beschouwd als een van de meest opmerkelijke voorbeelden van de Modernistische architectuur.

Een andere architectonische pareltje van Gaudí bij het Passeig de Gràcia die ook veel bekijks krijgt is het Casa Batlló.

Deze twee gebouwen zijn wereldberoemd vanwege hun unieke architectuur en zijn een ware must-see voor iedereen geïnteresseerd in architectuur en kunst.

6. Dierentuin

1.070.104 bezoekers in 2013

De dierentuin van Barcelona, officieel bekend als de Zoo de Barcelona, is een belangrijke toeristische attractie in de stad. De dierentuin is gelegen in het Parc de la Ciutadella en is een van de oudste dierentuinen in Europa. Het werd opgericht in 1892 en is sindsdien uitgegroeid tot een populaire bestemming voor gezinnen, scholen en groepen.

Dierentuin Barcelona - Top 10 bezienswaardigheden Barcelona
Dierentuin

5. Kasteel van Montjuïc

1.072.000 bezoekers in 2013

Het Kasteel van Montjuïc is een historisch kasteel gelegen op de Montjuïc in Barcelona. Het kasteel werd gebouwd in de 17e eeuw als verdedigingsfort, maar diende later als gevangenis en militaire kazerne. Het kasteel is een belangrijk historisch monument, met een rijke geschiedenis. Ook het uitzicht over de stad die je bovenop aantreft maken het een populaire attractie.

4. Poble Espanyol

1.258.645 bezoekers in 2013

Poble Espanyol is een soort openluchtmuseum over Spanje dat gelegen is op de Montjuïc. Het werd gebouwd in 1929 voor de Wereldtentoonstelling van Barcelona en is bedoeld als een reconstructie van een typisch Spaanse dorpsgemeenschap. Het dorp is opgebouwd uit replica’s van gebouwen uit verschillende delen van Spanje, waaronder Andalusië, Catalonië en Galicië, en biedt bezoekers een idee van de architectuur, kunst en cultuur van Spanje door middel van allerlei activiteiten, shows en tentoonstellingen. Het is een levendige plek met veel te zien en te doen en dat veel toeristen trekt.

Poble Espanyol Barcelona - Top 10 bezienswaardigheden Barcelona
Poble Espanyol

3. FC Barcelona Museum

1.506.022 bezoekers in 2013

Camp Nou is het stadion van de bekende voetbalclub FC Barcelona en waar ook het clubmuseum te vinden is. Bezoekers kunnen rondleidingen krijgen door het stadion en de geschiedenis van de club leren kennen. Dit museum is al jaren één van de meeste bezochte musea van Barcelona en is geliefd vooral onder de voetballiefhebbers.

FC Barcelona museum - Top 10 bezienswaardigheden Barcelona
FC Barcelona museum

2. Aquarium

1.718.380 bezoekers in 2013

Aquarium Barcelona, officieel bekend als L’Aquàrium de Barcelona, is een van de grootste en meest complete oceanografische aquariums in Europa. Het bevindt zich in het oude havengebied van Barcelona, vlakbij de Ramblas, en is een zeer populaire toeristische attractie in de stad. Het biedt een unieke kans om de onderwaterwereld van dichtbij te bekijken en een breder begrip te krijgen van de oceanen en hun inwoners.

Aquarium Barcelona - Top 10 bezienswaardigheden Barcelona
Aquarium

1. Sagrada Família

3.176.970 bezoekers in 2013

Gaudí’s Sagrada Família is met ruim 3 miljoen bezoekers veruit de populairste trekpleister in Barcelona en zonder twijfel een van de meest iconische gebouwen van Barcelona. Het is een onafgemaakte kathedraal die begonnen is in 1882 door de architect Antoni Gaudí. De Sagrada Família is een prachtig voorbeeld van de unieke architectuur van Gaudí, bekend als “Modernisme”.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

2 gedachten over “De top 10 bezienswaardigheden van Barcelona”

 1. Dag Marta,

  wij vertrekken donderdag naar jouw heerlijke thuishaven. Met twaalf meiden zijn we en ik heb dus zowat heel je site al doorgenomen 😉

  Toch nog een vraagje over La Pedrera. Toevallig zijn we nogal met veel leerkrachten en we lazen op de officiële site van de leerkrachtenkaart dat ‘Casa Mila’ gratis was voor hen die zo’n kaart hebben.
  Nu horen we van anderen dat dat niet het geval is. Weet jij hier iets van?

  Blijkbaar konden zij dit weekend Parc Guëll ook niet bezoeken (ze hadden wel tickets maar ze mochten niet meer binnen want te druk??)

  Hopelijk help je me nog efkes hierdoor want er zijn dus 11 jonge mama’s die op me rekenen voor een deugddoend weekendje weg 😉

  Dankjewel alvast en super gefeliciteerd met je site!!

  Groeten,
  Hanne

  Beantwoorden
  • Hoi Hanne,

   Bedankt voor je reactie en complimenten. Over het algemeen krijg je als leraar korting bij vele bezienswaardigheden bij vertoning van je kaart. Maar als ik kijk op de site van Casa Milà wordt dat nergens vermeld, dus wellicht dat het daar niet geldt.

   Over het Park Güell: het klopt dat er sinds de invoering van de toegangskaarten maar een maximaal aantal mensen naar binnen kunnen per uur. Ik neem aan dat wanneer je geen toegang krijgt dat je je geld terug mag vragen. En als je daar toch bent, dan kun je het ‘gratis’ gedeelte van het park bezoeken, dat ook de moeite waard is. Hopelijk kunnen jullie gewoon het park ook van binnen zien 🙂

   Ik wens jullie alvast heel veel plezier in Barcelona!

   Saludos,
   Marta

   Beantwoorden

Plaats een reactie