🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Café Cometa Review

Café Cometa Review

Laatst ben ik gaan lunchen in dé foodie straat van Barcelona, de Carrer del Parlament. Hiervoor koos ik als lunchadres het schattige Café Cometa. Omdat de plek zo leuk was en de bediening zo aardig, leek mij dit een goede toevoeging voor de site. Lees mijn review en ontdek wat Café Cometa zo bijzonder maakt!

Over Café Cometa

Café Cometa Barcelona review

Het zusje van Cafe & Galeria Cosmo, waar ik al eerder over geblogd heb, ligt aan de Carrer del Parlament. Ver van de massa toerisme en vooral door locals bezocht, is deze straat een waar foodie paradijs voor iedereen wie van lekker eten houdt. Dat Cometa hier ligt is dus al een goed teken!

Om te beginnen ziet Café Cometa er prachtig uit. Smaakvol ingericht in pastel kleuren, lijstjes aan de wand, kleine tafeltjes en een gezellig buitenterras. Al met al, een zeer aangename en inspirerende ruimte in de stijl van Cosmo.

Nadat ik de andere cafés had gecheckt en hun menu bekeken, koos ik toch voor de gezelligheid van Café Cometa als plekje om te gaan lunchen. En dat was geen verkeerde beslissing. Hoewel ik in mijn eentje ging eten voelde ik me gelijk welkom en was de bediening super aardig tegen mij. Een dikke plus punt wat mij betreft!


Tips voor Café Cometa

Mijn eerste tip voor Café Cometa is om bij mooi weer buiten te gaan zitten en als er niet te veel verkeer op dat moment langs de straat rijdt. In mijn geval waren de tafels buiten door het mooie weer helaas al bezet! Maar goed, dat was op zich geen probleem want Café Cometa is van binnen ook echt prachtig. Ik ging achterin bij de bank met uitzicht op straat zitten en genoot vanaf mijn plek van de kunst op de wanden van Cometa en van de passanten op straat. Ook kon ik een praatje maken met de bediening, wat ook leuk is als je alleen zit.

Juist dankzij de tips van de bediening koos ik bij mijn lunch voor een heerlijke verse jus van oranje, wortel, appel en een klein beetje gember. Heerlijk verfrissend!

Van hun uitgebreide menukaart (met allerlei broodjes en salades), koos ik de salade “Olivia”: een salade met geitenkaas, zongedroogde tomaat, spinaziebladen, walnoten en balsamico. Achteraf denk ik dat een andere salade wellicht beter was geweest want deze had heel veel spinazie en een erg groot stuk geitenkaas wat wel lekker was, maar niet zo spannend. Volgende keer kies ik dus wat anders.

Koffie en gebak nam ik niet omdat ik dit bij een ander barretje aan de Carrer del Parlament wilde nemen. Maar dat had ook zeker hier gekund! Ze staan namelijk ook bekend om hun overheerlijke taarten en gebakjes! Twijfel je of je een stukje taart wilt, check van tevoren welke gebakjes van de dag ze hebben achter de roze vitrine. Maar let wel op: ze zijn allemaal stuk voor stuk daadwerkelijk onweerstaanbaar!

Al met al was ik maar €9,75 kwijt voor mijn lunch in dit ontspannende en gezellige café. Een ervaring die ik iedereen kan aanraden!

[button size=”medium” url=”https://www.barcelonametmarta.nl/app/uploads/2015/02/Cafe-Cometa-menu-kaart-juices.jpg” text=”Bekijk menu 1″ target=”_blank” color=”orange” ]  [button size=”medium” url=”https://www.barcelonametmarta.nl/app/uploads/2015/02/Cafe-Cometa-menu-kaart-sandwiches.jpg” text=”Bekijk menu 2″ target=”_blank” color=”orange” ]  [button size=”medium” url=”https://www.barcelonametmarta.nl/app/uploads/2015/02/Cafe-Cometa-menu-kaart-salads.jpg” text=”Bekijk menu 3″ target=”_blank” color=”orange” ]

Beoordeling Café Cometa

Eten: ★★★★☆
Service: ★★★★★
Decor: ★★★★★
Totaal: ★★★★★

 • Praktische informatie:
  Wat: lunchen bij Café Cometa
  Waar: Carrer del Parlament, 20
  Metro: Sant Antoni (L2)
  Wanneer: van maandag t/m woensdag van 9:00 tot 22:00. Donderdag tot 23:00. Vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 00:00. Zondag van 10:00 tot 22:00.
  Prijs: €€

Tip: mis mijn andere reviews niet en bekijk de restaurant-gids pagina voor meer leuke adressen in Barcelona. Bon profit!

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie