🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen Reageer
Home » Blog » Belg in Barcelona: Mark

Belg in Barcelona: Mark

Vandaag maken we kennis met de toeristisch gids Mark, die al 6 jaar in Barcelona woont en zijn leven in de publieke sector in België verruilde voor het zonnige Barcelona. Mark heeft sinds kort een eigen bedrijf, Meet my Barcelona, waarmee hij probeert op een originele manier mensen kennis te laten maken met Barcelona. Benieuwd naar zijn tips en favoriete plekken? Lees dan verder!

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

“Je kan niet om het klimaat heen: de zon die elke dag schijnt is fantastisch. Daardoor leven de mensen ook veel meer buiten. ’s Morgens een koffie drinken op een terras in de zon heeft geen prijs. Ik geniet ook van de vele goede restaurants en ze zijn goedkoper dan in België. Als voetbalfan is het natuurlijk leuk om Barça hier te hebben. En in het weekend maken we dikwijls uitstapjes: de Costa Brava is op een uurtje rijden, de Pyreneeën op anderhalf uur. De stad heeft natuurlijk ook zijn mindere kanten: druk en lawaaierig, veel verkeer en hoge woningprijzen.”


Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

Wijk van Gràcia aanrader van Mark

1. Gràcia: “Gràcia is de buurt waar ik het liefst kom. De wijk heeft gezellige pleintjes met terrassen, originele winkeltjes en boetieken en je kan er even ontsnappen aan de drukte van de binnenstad. Ik ga hier graag lekker eten, bijvoorbeeld een homemade 3-gangenmenu voor 10 euro bij Taca de Cafe (Carrer de la Riera de Sant Miquel, 77), of authentieke Catalaanse gerechten bij Cal Boter (Carrer de Tordera, 62).”

2. Carrer del Parlament in de wijk Sant Antoni: “in deze straat zijn er de laatste jaren een paar toffe bars bijgekomen. Ik ga er ’s avonds naar toe voor tapas of op zondag voor een vermout. Vlakbij wordt de 19e-eeuwse markthal momenteel gerestaureerd. Wanneer de markt binnenkort opnieuw open gaat, zal deze wijk uitgroeien tot de nieuwe hotspot van Barcelona.”

3. Passeig del Born: “de buurt rond de Gotische kathedraal Santa Maria del Mar vind ik een van de mooiste plekjes van heel Barcelona. Authentiek en tegelijk modern. Leuk om uit te gaan, met veel hip volk in de vele bars en restaurants.”

4. Carretera de les Aigües: “Carretera de les Aigües is een wandelweg op de Collserola heuvel, de groene long van de stad. Ik ga er naar toe om te joggen of te wandelen met de hond. Het is vlakbij het stadscentrum maar toch zit je midden in de natuur en je hebt er een spectaculair uitzicht over heel Barcelona. Gemakkelijk te bereiken met taxi of bus 196.”

5. De Diagonal op zondag: “de Diagonal is de brede laan die de stad diagonaal doorkruist. Ze is zopas opnieuw aangelegd en er is veel ruimte gemaakt voor voetgangers en fietsers. Dit zou wel eens een van mijn nieuwe favoriete plekken kunnen worden. Tijdens de weekends zal een gedeelte van de laan verkeersvrij zijn en er zullen allerlei activiteiten georganiseerd worden. Iets om naar uit te kijken.”

En als je België mist?

“Dan neem ik me een Duvel of een Westmalle uit de koelkast. Ik ga regelmatig een paar dagen naar België. Met Ryanair of Vueling vlieg ik goedkoop. Mijn familie en vrienden komen ook naar hier. Dat is het voordeel als je in een stad als Barcelona woont: mensen komen graag op bezoek en ik ontvang ze maar al te graag.”

  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Mark Meesen
    Geboren: Hasselt (België), 16/11/1976
    Beroep: gids in Barcelona en eigenaar van het tourbedrijfje Meet my Barcelona
    Waar je woont in Barcelona: Eixample Esquerra

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie