🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen Reageer
Home » Blog » Leuk om te doen: een Treasure Hunt met Xventura

Leuk om te doen: een Treasure Hunt met Xventura

Advertorial – Hou je wel van een beetje avontuur en ben je op zoek naar de allerleukste city game van Barcelona? Dan is een treasure hunt, oftewel een speurtocht, met Xventura echt iets voor jou!

Je vraagt je misschien af, zijn speurtochten niet alleen voor kinderen? Het antwoord is: nee! De spanning van het zoeken naar verborgen hints en het kraken van geheime codes is net zo leuk, of misschien zelfs wel leuker, voor volwassenen! Tijdens de offline treasure hunts van Xventura ga je onder begeleiding van een Nederlandstalige privégids de mooiste plekjes van de stad ontdekken. Een geweldige activiteit om te doen tijdens een vakantie met je familie of vrienden, of als teambuildingactiviteit tijdens een bedrijfsweekend.

Treasure Hunts door Barcelona

Kijk hoe het dagelijkse leven van de locals zich voltrekt in de wijk El Born, terwijl je over de gezellige pleintjes en door de authentieke, smalle steegjes van deze artistieke wijk dwaalt. Of reis terug in de tijd in de wirwar van middeleeuwse straatjes in de oudste wijk van Barcelona, el Gótico. Gebruik de kaart en het kompas om je weg te vinden door de straten, pleinen en passages van adembenemend Barcelona.

De Kunstenaar & de Chef

Laat je mee voeren in het leven van Pablo Picasso tijdens de zoektocht naar zijn verborgen schilderij ´La Vie´ in de Kunstenaar route. Of volg het spoor van aanwijzingen en kom alles te weten over de Catalaanse chef kok Jordi Vilanova in de Chef route: de perfecte combinatie van een foodtour en een city game. Ga op zoek naar het bijzondere recept van Jordi’s grootvader en geniet onderweg van locale lekkernijen zoals tapas, vermuth en churros.

Elke hunt heeft een eigen verhaallijn en route en zit boordevol uitdagende puzzels, cryptische raadsels en thematisch materiaal. De treasure hunts zijn geïnspireerd op escape rooms en worden 100% offline gespeeld. Zet je telefoon uit en geniet met volle aandacht van de prachtige stad Barcelona. Plezier is gegarandeerd!

Naast de Kunstenaar en de Chef heeft Xventura nog vier treasure hunts waaruit je kan kiezen.

Familie speurtocht in Barcelona Xventura
Familie speurtocht in Barcelona

Vriendenweekend, familievakantie of bedrijfsuitje

Naast een leuke activiteit tijdens een vriendenweekend of familievakantie, zijn de treasure hunts van Xventura ook uitermate geschikt als teambuilding activiteit tijdens een bedrijfsweekend of congresweek. Tijdens de spannende zoektocht naar de geheime eindlocatie, is samenwerken namelijk een must! Daag je vrienden, familie of collega’s uit en ga deze spannende strijd aan. Welk team bereikt als eerste de eindlocatie en is de grote winnaar? Naast de vaste treasure hunts ontwerpt Xventura ook custom-made programma’s voor groepen vanaf 40 personen.

Leuke groepsactiviteit in Barcelona - Xventura speurtocht
Leuke groepsactiviteit in Barcelona

Passie voor avontuur

Xventura is in 2016 opgericht door het Nederlandse stel Anna en Pim. “Xventura is ontstaan vanuit onze passie voor avontuur, het beleven van nieuwe ervaringen en ontdekken van nieuwe plekken. Deze passie, gecombineerd met onze liefde voor de stad Barcelona, delen we graag met anderen tijdens onze treasure hunts”, aldus Anna.

Sinds mei 2019 is Xventura ook in Rotterdam te vinden, de geboortestad van Anna.

Ben je op zoek naar een leuke city game of teambuilding activiteit in Barcelona of Rotterdam? Kijk op de website van Xventura of stuur een mailtje naar barcelona@xventura.com.

Praktische informatie

 • Wat: de allerleukste city game van Barcelona, altijd privé met jouw eigen groep!
 • Voor wie: Gezinnen, vriendengroepen en bedrijven. Mogelijk van 4 tot 200 personen.
 • Wanneer: 7 dagen per week. Voor de meeste treasure hunts kan het tijdstip zelf worden bepaald.
 • Duur:
  • De Kunstenaar, Ontdekker, Architect en Bankrover duren 2 tot 3 uur
  • De speciale familiehunt de Detective duurt 1,5 uur. Vanaf 8 jaar.
  • De exclusieve food treasure hunt de Chef duurt 3,5 uur
 • Taal: Nederlands (ook mogelijk in Engels, Spaans en Frans)
 • Prijs: de Detective kost standaard €17,50 p.p. en de overige hunts kunnen vanaf € 25,- p.p. geboekt worden. De exacte prijs is afhankelijk van de groepsgrootte en het aantal deelnemers per team, kijk op de website voor prijzen en meer informatie.
  [button size=”medium” url=”https://www.xventura.com/nl/barcelona” text=”Boek nu >” target=”_blank” color=”orange” ]

Bron foto’s: Xventura

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie