🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen Reageer
Home » Blog » Belg in Barcelona: Farah

Belg in Barcelona: Farah

De Antwerpse Farah Cuyvers kan het beste beschreven worden als een vrouw met een missie. Op haar 20ste besloot ze om rond de wereld te reizen totdat ze in Barcelona belande. Ze werd vanaf dag 1 verliefd op de stad en woont er inmiddels al vijf jaar. Haar leven en avonturen in Barcelona en daarbuiten deelt ze via haar blog en op social media. Daarnaast werkt ze als online business consultant om andere vrouwelijke ondernemers te inspireren en te helpen groeien. Maar wellicht dat je Farah al kent, aangezien ze dit jaar aan het televisieprogramma Expeditie Robinson deelnam. Ben je benieuwd naar het verhaal en de tips van deze power vrouw en influencer, lees dan verder!

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

“Mijn internationaal avontuur begon, nadat ik de reismicrobe te pakken kreeg tijdens een buitenlands stage in Barcelona. Op mijn 20 jaar besloot ik om mijn belangrijkste bezittingen in een rugzak te steken en vertrok ik met een one-way ticket naar Costa Rica, Bali en Australië om mijn grote reisdroom waar te maken. Overal waar ik kwam bleef ik een tijdje om te werken, geld te sparen en daarna vertrok ik weer naar het volgende avontuur.


Maar één stad, waar ik mijn hart verloor al vanaf dag 1, bleef me lokken: Barcelona. Daar heb ik me uiteindelijk gesetteld en heb ik mijn Braziliaanse vriend, Daniel leren kennen waar ik nu mee
samenwoon.

Het leven in Barcelona is geweldig en altijd wel een beetje vakantiegevoel. Lekker eten, zon, Spaanse feestjes en leuke mensen. De stad bruist en heeft alles te bieden.”

De Belgische Farah in Barcelona
Farah in La Barceloneta

Wat zijn je 5 favoriete plekken in Barcelona?

1. De promenade achter het W hotel: “de promenade is recent geopend dus is nog steeds een beetje een geheim plekje! Je kan helemaal langs de zee wandelen met een prachtig uitzicht op zowel de stad als de zee. Het is mijn plekje waar ik ga om te ontspannen en mijn hoofd leegmaken”.

2. Mamacita Funk: “geen specifieke plek maar wel een Braziliaans feestje met de beste muziek in Barcelona. Het is is mijn favoriete event om te dansen en de benen los te schudden. Een must-go in Barcelona”.

3. Honest Greens (Rambla de Catalunya, 3): “een van de beste gezonde eethuisjes in Barcelona. Het interieur is heel mooi en het eten top. Daar ga ik graag om gezellig te lunchen en bij te kletsen met vriendinnen”.

Honest Greens - Tip van Farah in Barcelona
Honest Greens, tip van Farah

4. De bunkers: “een van de plekjes met het allermooiste uitzicht (360 graden) op Barcelona. Hier voel je je echt ’on top of Barcelona’. Prachtig om de zonsondergang te zien met een flesje wijn, wat snacks en vrienden”.

5. Ciutadella park: “voor een gezellige picknick, mooie fotos te maken, van de zon te genieten, te sporten, gewoon rond te wandelen of mensjes kijken,… Het is een heel mooi park in het centrum van Barcelona. De sfeer is er zo goed en je ziet er alle soorten mensen. Sommigen zijn yoga aan het doen, anderen muziek aan het spelen,… Het is heel gezellig en er valt altijd wat te beleven”.


En als je België mist?

“België mis ik niet echt. Het is slechts 2 uur met het vliegtuig, dus niet zo ver. Ik kom regelmatig terug om mijn familie en vrienden te bezoeken of zij komen naar mij. De tijd dat je dan spendeert met je geliefden is zo waardevol omdat het niet zo voor de hand liggend is dat je elkaar ziet. Daardoor waardeer je het meer om bij elkaar te zijn en dat maakt je dankbaar voor elk moment”.

[su_divider top=”no” divider_color=”#D1D0CE” link_color=”#000000″ size=”1″ margin=”10″]
[su_row][su_column size=”1/3″]

Farah Cuyvers geeft tips over Barcelona
[/su_column] [su_column size=”2/3″]
Persoonlijke informatie
Naam: Farah Cuyvers
Geboren: 05/12/1993, Wommelgem
Werk: blogger en online business consultant
Waar je woont in Barcelona: Barceloneta, vlak naast het strand

[/su_column][/su_row]
[su_divider top=”no” divider_color=”#D1D0CE” link_color=”#000000″ size=”1″ margin=”10″]

Bron foto’s: Farah Cuyvers

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie