🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Shoppen Reageer
Home » Blog » Vintage shopping in Barcelona: tips van locals

Vintage shopping in Barcelona: tips van locals

Benieuwd naar de leukste vintage winkels in Barcelona? Volg dan de tips van twee locals, Ariadna en Laia, eigenaressen van BarcelonaVintage.com en kenners van de beste vintage winkels in de stad!

Vind je veel vintage in Barcelona?

“Praten over vintage in Barcelona was 5 of 6 jaar geleden een onmogelijke kwestie. Er waren antiek handelaars, tweedehandswinkels en een paar uitzonderingen zoals de winkel van Le Swing, maar over het algemeen was het een nogal onbekend concept.

Tegenwoordig is het juist bijna andersom en soms iets te: bijna ieder oud voorwerp wordt gelijk tweedehands of vintage genoemd. Toch werken er veel mensen hard om de waardigheid van de vintage scene in Barcelona te bewaken.

Er zijn dus genoeg interessante meubelzaken en kledingwinkels voor zowel dure spullen als anonieme ontwerpers. De laatste tijd zijn er ook kleine beurzen gespecialiseerd in vintage opgekomen, zoals de Brick Lane BCN, waaruit blijkt dat men verlangt naar nieuwe ontwikkelingen en steeds wat nieuws.

Een andere stroom in de mode is de stijgende populariteit van individuele ontwerpers die vanuit Barcelona werken met oude materialen, gerecyclede (misschien zelfs vintage) items, zowel in de mode als in meubilair. Enkele hiervan heeft verrassende resultaten bereikt, zoals Lia Lee’s kleding, de sieraden van Ena Macana of de meubels van Clàudia Font in de meubelzaak Meublé.”

Wat zijn jullie 5 favoriete vintage kledingwinkels?

1. Magnolia Antic (Carrer Provença, 290): “deze winkel is het persoonlijke project van Tatiana Almargo, wie een zeer goede smaak heeft als het gaat om mooie spullen en vintage kleding. Hier vind je items die een grote plus zullen zijn in je kast. Wij houden hiervan omdat zowel het aanbod als de winkel zelf uniek is. Het is een een magische ruimte, delicaat en vrouwelijk, waar mooie nachtjaponnen, vintage items, art deco broches en medische boeken van de jaren ’20 samenkomen. En dit alles vind je in het centrum, in een oude kelder in de Eixample.”

2. Paris Vintage (Carrer del Rosselló, 237): “weggestopt in een mezzanine van Eixample, de winkel van Dorian Lebarbier mag niet over het hoofd worden gezien voor de liefhebber van vintage. Hier vind je een uitstekende selectie van vintage items uit de haute couture. De items van Oscar de la Renta, Alaïa, Chanel of Yves Saint Laurent zijn afkomstig van de meerdere reizen die Dorian naar Parijs maakt. En gezien de aanbod zijn de prijzen bij Paris Vintage helemaal niet verkeerd, waardoor het de ideale plek is om jezelf eens te verwennen.”

3. BLOW by Le Swing (Carrer Bonaire, 6): “de eigenaars van Le Swing waren de pioniers in de vintage scene in de stad, ze waren de eerste om rond 2004 vintage te relateren aan mode en niet aan antiek. Na een aantal veranderingen in de zaak en de locatie hiervan, vinden wij hun winkel op de Bonaire straat in El Born de beste. Dit komt door het mooie aanbod aan accessoires, zowel van merken als onbekende, die altijd in een goede staat zijn. Sieraden, zonnebrillen, tassen… het is zo makkelijk om verleid te worden!”

4. Your Vintage Closet (Carrer d’Amargós, 15): “dit is de winkel van Sigrid, uit Noorwegen, zij heeft de stijl van de Scandinavische vintage winkels naar Barcelona gebracht. Hier zul je vele tweedehands merkloze kleding vinden uit de jaren 70 tot de 90 voor zeer goede prijzen. Wij houden hiervan omdat ze naast de vrouwenafdeling ook een goede mannencollectie hebben en omdat de eigenares zo aardig en behulpzaam is.”

5. M.O.T.E.L. (Carrer Riera Baixa, 5): “de winkel van Elisabet is onze favoriet als wij het over betaalbare vintage hebben. Dit is een charmante ruimte met vele persoonlijke elementen, mooie etalages die de broer van Elisabet maakt, en oude decoratieve elementen. Daarnaast is het aanbod van producten geweldig: er is heel veel om te kiezen en heel makkelijk om in de kleine paskamer te eindigen met verschillende kleren die je naar huis wilt meenemen. En dat is iets wat ons niet zo vaak gebeurt, vooral niet in la Riera Baixa, het gebied waar deze winkel zich bevindt.”


En jullie 5 favoriete vintage meubelzaken?

1. Nu Showroom (Rambla del Poblenou, 191): “Nu Showroom wordt door een broer en een zus gerund, Ricardo en Regina, en wij houden van hun avontuurlijke geest. Ze nemen hun busje mee en gaan op pad bij verschillende markten in het zuiden van Frankrijk op zoek naar de beste meubels. Ze begonnen met de zaak in Sant Antoni maar zijn niet lang geleden naar de Poblenou verhuist.”

2. Fusta’m (Carrer Joaquim Costa, 62): “Lídia, de eigenaresse van Fusta’m heeft een zwakte om ruimtes te creëren. Haar winkel in el Raval is heel charmant. Het is onmogelijk om weg te gaan met lege handen! In de kelder heeft haar partner zijn meubel werkplaats waar hij geweldige meubels in de jaren 50 stijl maakt.”

3. Fins de siècles (Carrer d’Enric Granados, 70): “dit is een zeer speciale winkel gespecialiseerd in meubels en art deco lampen. Omdat het onmogelijk is om ze te betalen, kijken we er alleen naar, net als in een museum. De winkel is te vinden in de Eixample, bij de autovrije straat van Enric Granados, naast vele winkels en cafès.”

4. Vintage-Room.com: “dit is een webshop dat binnenkort een fysieke winkel in el Raval zal openen. Wij houden van de lampen en meubel collectie van Anna en Manuel. Mooi, goed en goedkoop zonder het esthetische punt uit het oog te verliezen.”

5. Gidlöof (Passatge Mercantil, 1): “Sophia en Guim delen hun passie voor Scandinavische vintage meubels in deze schattige winkel in el Born. Ze reizen ook vaak naar Zweden, het land van herkomst van Sophia, om allerlei soort meubels en spullen te zoeken, vooral uit de jaren 60 en 70. Ze hebben super mooi servies en houten stoelen. Je zou het allemaal meenemen!”

6. Mercantic (Avinguda Rius i Taulet, 120 in Sant Cugat del Vallès): “Mercantic is een antiekmarkt in Sant Cugat, vanuit Barcelonain een half uur per trein te bereiken. Wij vinden het heel erg op de markt van Paul Verte en Serpette in Parijs lijken. Er worden ook jazz-concerten gehouden en je kunt wijn drinken. Het beste plan voor een zondagochtend. Op zaterdagen is ook de moeite waard om naar de markt Els Encants naast de Glòries plein in Barcelona te gaan.”

Vintage shoppen in Barcelona - Tips van locals
  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Ariadna Alcañiz en Laia Beltran; @bcnvintage op Twitter
    Over Ariadna en Laia: wij zijn vriendinnen en freelance journalisten, gespecialiseerd in mode en trends. Wij werken met verschillende media, adviseren mode bedrijven en runnen ook het blog www.barcelonavintage.com
    Waar jullie wonen in Barcelona: Ariadna woont in Poblenou en Laia in Gràcia. Zee en bergen, net als Barcelona.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie