De beste tips van een local!

FC Barcelona wint Champions League voor de 4e keer

Toegevoegd op in Sport
Inhoudsopgave

Pep Guardiola's team heeft de Champions League voor de vierde keer in de geschiedenis gewonnen na het verslaan van Manchester United in de finale gehouden op Wembley.

Het beste Europese voetbalclub van dit moment heeft van Manchester United gewonnen met 3-1. Pedro opende de score na ontvangst van een geweldige pass van Xavi, Rooney maakte gelijk en Messi en Villa hebben FC Barcelona de winnaar gemaakt van de wedstrijd.

Groot feest in Barcelona en Londen

Supporters van FC Barcelona hebben deze titel wereldwijd gevierd. Gisteravond vierden 20.000 Barça fans de overwinning bij de fontein van Canaletas en Las Ramblas, vreedzaam naast de 'indignados' op Plaça Catalunya. Andere 35.000 inwoners hebben het ook gevierd bij de Arc de Triomf, waar een grote scherm werd geplaatst.

Verder waren Barça supporters over de hele wereld de titel ook aan het vieren. Vooral in Londen was een groot feest. Trafalgar Square werd vol van Barça supporters na de overwinning van de Champions League.

Barça gaat vandaag de titel vieren met een tour door de stad. Deze zal om 17:30 beginnen vanuit de Port de Barcelona (de haven) en zal eindigen in Camp Nou vier en half uur later.

De stoet van FC Barcelona zal het World Trade Center verlaten en over de Paseo Colon steken, daarna Via Laietana, Pau Claris, Gran Via, Paseo de Gracia, Calle Aragon, Avenida de Roma, Comte d'Urgell, Avenida Sarrià en Travessera de les Corts voordat het eindigt in het stadion.

Het Camp Nou zal vanaf 18:00 uur geopend zijn voor het publiek, starttijd wanneer een aantal activiteiten en muzikale optredens zullen starten. Rond 21:00 uur, zal de team verschijnen op het veld van het stadion. De festiviteiten zullen sluiten een uur later met de traditionele ereronde van de kampioenen en een vuurwerkshow met muziek.

1 reactie

  1. Ralph
    9 jaren geleden

    ¡Visca Barça!

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave