🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Uitgaan Reageer
Home » Blog » Dakterras van Terraza Alaire

Dakterras van Terraza Alaire

Deze zomer ben ik ’s avonds langs het dakterras van het Hotel Condes de Barcelona geweest. Een top ervaring die ik graag met jullie wil delen. Dit terras heeft als naam ‘Alaire‘ en behoort tot een van de meest populaire dakterrassen in Barcelona. Vandaag vertel ik je waarom het zo is en wat je kunt verwachten van een bezoek aan het dakterras Alaire.

Terraza Alaire

Zoals gezegd vind je het Terraza Alaire bovenop het Hotel Condes de Barcelona, gelegen aan de mooie Passeig de Gràcia. Om naar boven te komen vraag je bij de balie waar de toegang voor het dakterras van Alaire is en ze zullen je de lift aanwijzen. Daar moet je op de laatste verdieping zijn, waar je gelijk de balie voor het terras vindt.

Voordat je op het terras kunt moet een portier je eerst toestemming geven. Met een beetje geluk kun je gelijk aan een van de tafels zitten, maar omdat het vaak druk is, zal je waarschijnlijk eerst op je beurt moeten wachten bij de bar aan de binnenkant van het dakterras. Hiervoor moet je geluld hebben, zo niet, is het beter om even de nodige foto’s te maken van het uitzicht en vervolgens terug naar de lift te lopen.

De bar zelf is heel erg klein en heeft weinig zitruimte. Tijdens het wachten kun je al een glimp opvangen van het uitzicht waarvan je straks zal genieten.

De stijl van het terras is chic en verzorgd. De mensen die hier op komen zijn daarom ook aan deze stijl aangepast, al zijn er ook af en toe uitzonderingen natuurlijk.

Uitzicht vanaf het dakterras

Als je geluk heb kun je een van de tafels aan de rand van het dakterras bemachtigen die uitzicht op La Pedrera en het Passeig de Gràcia bieden. De ligging van het terras is hiervoor uitermate geschikt. De meeste tafels met uitzicht zijn hoge tafels met krukken, maar er staan ook enkele banken en loungebanken op het terras (voornamelijk geschikt voor grote groepen). Mocht je een zitplaats krijgen met een minder uitzicht, dan kun je altijd nog eventjes rondlopen om van het uitzicht te genieten en dan terug naar je plek gaan.

Drankjes en hapjes

De prijzen van de kaart zijn net als het terras ‘over the top’, dus verwacht wel €5,50 voor een glas wijn. Een biertje kost je ook €5 en voor de cocktails betaal je al snel €12. Er zijn ook hapjes te bestellen en je kunt er ook eten.

Terraza Alaire Barcelona
Terraza Alaire Barcelona

Beste moment om te komen

Het beste moment om het dakterras van Alaire te bezoeken is zonder twijfel bij zonsondergang, al is het uitzicht op La Pedrera ’s avonds ook mooi om te zien als het verlicht is. Verder kun je ’s avonds weinig zien van de stad zelf want deze is dan vrijwel donker. Dus eigenlijk kunnen we concluderen dat je overdag een beter uitzicht over de stad vanuit het dakterras Alaire hebt.

Terraza Alaire is geliefd bij locals en toeristen en heeft als pluspunt dat het het hele jaar door open blijft (alleen in januari sluiten ze tijdelijk). In de winter hebben ze kachels aan en bieden ze je dekentjes om je tegen de kou te beschermen.

Mocht je op zoek zijn naar een plek om een speciale gelegenheid met je vrienden, familie of geliefde te vieren, dan raad ik je zeker aan om het dakterras van Terraza Alaire als locatie te kiezen. Ook voor een romantische avond ben je hier aan het goede adres.

Tip: zie hier andere leuke roof top bars in Barcelona.

  • Praktische informatie:
    Wat: Terraza Alaire
    Adres: Passeig de Gràcia, 73-75
    Metro: Diagonal (L3 en L5) en Passeig de Gràcia (L2, L3 en L4)
    Wanneer: van de zomer van 12:00 tot 02:00 en in de winter van 17:30 tot 02:00 (in januari is het terras gesloten)

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie