🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen 2 reacties
Home » Blog » Nederlander in Barcelona: Ingeborg

Nederlander in Barcelona: Ingeborg

Vandaag maken we kennis met Ingeborg Koedijk, die in 2009 Nederland heeft verruilt voor een leventje in Barcelona. Hier woont ze met haar partner en runt ze haar eigen bedrijf dat tours in Barcelona voor toeristen aanbiedt. Wil je weten hoe haar leven in Barcelona eruit ziet en wat ze het leukste aan Barcelona vindt, lees dan verder.

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

“Het leven in Barcelona is fantastisch, ik zou niet anders willen! Het is hier erg gemoedelijk, de mensen helpen je graag en de stad is erg internationaal waardoor het een leuke mix is. Het is een creatieve stad vol met inspiratie en positieve energie. En wat het leven in Barcelona ook zo aangenaam maakt zijn de seizoenen met de milde winters en weinig regen.”

Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

1. “Gràcia en met name bij de geweldige winkel Olokuti en de straten Verdi en Torrent d’Olla voor de gezellige boetiekjes!”

2. “Carrer Enric Granados is een super straatje vol met locals en gezellige terrasjes. Het is midden in de wijk Eixample, maar het is een erg rustig straatje, ook om doorheen te fietsen.”

3. “Restaurant Loria (Carrer Roger de Llúria, 35) is een vrij nieuw restaurant en heeft verrukkelijke wijnen voor leuke prijzen. Het eten is zeer goed met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.”

4. “De Sagrada Família, erg toeristisch en ik ben totaal niet gelovig, maar wat is dat een imposant bouwwerk! Buiten de drukke zomermaanden om kom ik er graag heen om te genieten van dit meesterwerk.”

5. “Playa Bogatell is mijn favoriete strand om te relaxen. Minder druk als bij Barceloneta en tevens met gezellige chiringuitos. Meer locals en makkelijk te bereiken met de fiets.”

En als je Nederland mist?

“Ik mis Nederland steeds minder, maar ga nog zo’n 3 keer per jaar terug. Even een weekje, familie en vrienden zien en dan weer terug. Ik heb hier in Barcelona nu mijn leven opgebouwd en mis niet eens meer de pindakaas en hagelslag! Deze moest toch de eerste jaren echt wel mee naar Barcelona!”

  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Ingeborg Koedijk
    Geboren: 14 juli 1985 te Heerhugowaard
    Beroep: gids van mijn eigen tour bedrijf BroodenTomaat
    Waar je woont in Barcelona: Eixample, Port Pienc

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

2 gedachten over “Nederlander in Barcelona: Ingeborg”

Plaats een reactie