De beste tips van een local!

Barcelona Bus Turístic

Barcelona Bus Turístic
Inhoudsopgave

De blauwe Bus Turístic is de officiële bustour van het lokale bureau voor toerisme. De Barcelona Bus Turístic biedt drie verschillende routes aan: de rode, de blauwe en de groene, en rijdt langs alle belangrijke hoogtepunten. Het is de enige bustour met officiële toeristische gidsen aan bord en is aangepast voor rolstoelgebruikers en slechthorende bezoekers.

Tip: bespaar veel geld en sla de rij over
Maak gebruik van de Barcelona City Pass om veel geld te besparen tijdens je stedentrip in Barcelona. Je ontvangt onder andere gratis kaartjes voor de Bus Turístic, skip-the-line tickets voor de Sagrada Família en Park Güell en korting op veel meer attracties!

Direct bestellen Meer informatie

Een aantal kernmerken van de Barcelona Bus Turístic:

 • Moderne bussen (onlangs van een vernieuwd imago voorzien).
 • E-tickets (waardoor je geen tickets hoeft te printen bij een bestelling online).
 • Reisfrequentie: elke 5 tot 25 minuten, afhankelijk van het seizoen.
 • Audiogids in 16 talen, waaronder Nederlands.
 • Gratis wifi aan boord.
 • Met je ticket mag je alle drie de routes doen en je mag zo vaak in- en uitstappen als je wilt.
 • Maar liefst 44 verschillende haltes.
 • Speciale zomer- en kersttours.
 • Bussen zijn aangepast voor rolstoelgebruikers en slechthorende bezoekers.
 • Enige sightseeing bus met officiële toeristische gidsen aan boord die al je vragen kunnen beantwoorden.
 • Korting voor senioren en mensen met een handicap. Gratis voor kinderen jonger dan 4 jaar oud.
 • Honden mogen mee in de Bus Turístic mits ze in een reisbench zitten, de ruimte niet vies maken en niemand lastig vallen.
 • Koffers en (ingeklapte) buggy's mogen op de onderste verdieping gelaten worden (maar je mag ze niet onbewaakt achterlaten).
 • In de bussen worden gratis stadsplattegronden en gidsen in verschillende talen uitgereikt, naast een boekje vol kortingsvouchers voor andere bezienswaardigheden en attracties.

Tickets Barcelona Bus Turístic

Tickets voor de Bus Turístic kun je makkelijk online bestellen of ter plekke kopen (o.a. bij de verschillende informatiepunten en VVV-kantoren in de stad, bij de balie van je hotel, bij kiosken en boekwinkels en bij de bus zelf). Om de lange rijen te voorkomen, is het aan te raden om je tickets voor de Barcelona Bus Turístic van tevoren online bestellen.

Tickets al vanaf €30,- (€16,- voor kinderen van 4-12 jaar oud) voor 1 of 2 dagen.

Je ontvangt je tickets direct na je bestelling per e-mail en je kunt vervolgens bij iedere opstapplaats instappen. De tickets zijn een heel jaar geldig. Nederlandstalige audiogids inbegrepen.

Bestel hier je tickets voor de Bus Turístic

Bestel hier je tickets voor de hop-on-hop-off bus van Barcelona, de Bus Turístic. Je ontvangt je tickets dan per e-mail en je stapt zo in de bus!

Let op: kinderen tot 4 jaar oud reizen gratis. Kaarten voor 2 dagen zijn alleen geldig op 2 aaneensluitende dagen. Met je online ticket kun je opstappen vanaf elk opstappunt.

Combinatietickets Barcelona Bus Turístic

Als je van plan bent om enkele van de bekendste attracties van Barcelona te bezoeken (denk aan de Sagrada Família en het Park Güell) én graag gebruik wilt maken van de Bus Turístic, dan is het zeer aan te raden om voor één van de onderstaande combinatietickets te kiezen. Hiermee bespaar je flink wat geld en eenmaal ter plekke kun je dankzij je online tickets de lange wachtrijen bij de ingang omzeilen.

Routes Barcelona Bus Turístic

De Barcelona Bus Turístic rijdt het hele jaar door langs twee verschillende routes (rood en blauw) en tussen maart en november komt daar nog een derde route bij (groen). In de zomer kun je tevens meedoen aan een speciale avondtour. De routes en haltes van de Bus Turístic zijn als volgt:

Alle opstapplaatsen worden op de kaart getoond.

Barcelona hop on hop off bus route Bus Turistic

Openingstijden Barcelona Bus Turístic

De Barcelona Bus Turístic rijdt het hele jaar door (behalve op 1 januari en 25 december), van 9:00 tot 19:00 uur in de winter en 9:00 tot 20:00 uur in de zomer. De vertrekfrequentie ligt tussen de 5 en 25 minuten, afhankelijk van het seizoen. Het vertrekpunt van alle bussen is Plaça de Catalunya, maar met vooraf gekochte online tickets mag je ook instappen bij één van de andere haltes.

Waarom kiezen voor Barcelona Bus Turístic

De Barcelona Bus Turístic is net als zijn compagnon de Barcelona City Tour, een handige manier om Barcelona in een snel tempo te ontdekken en de belangrijkste highlights te zien. De Barcelona Bus Turístic biedt echter veel meer verschillende routes aan, inclusief een speciale zomeravondtour, stopt bij meer plekken, en heeft als enige bustour officiële stadsgidsen aan boord die je alles over de stad kunnen vertellen. Ook krijg je een handige reisgids met alle informatie over de bezienswaardigheden die op je pad komen.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je