🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen 2 reacties
Home » Blog » Geen bikini’s in de straten van Barcelona

Geen bikini’s in de straten van Barcelona

Toeristen die in Barcelona in hun zwemkleding op straat lopen kunnen voortaan een fikse boete krijgen. De gemeenteraad heeft vrijdagavond ingestemd met maatregelen die het strafbaar maken om “naakt of bijna naakt” rond te lopen op openbare plaatsen.

Wie ver van het strand of de Passeig Marítim in de straten van Barcelona door de politie zal gespot worden in bikini of met ontbloot bovenlijf loopt de kans op boetes tussen 120 en 500 euro.

De boete voor nudisten die op het verkeerde stuk strand worden betrapt op naaktloperij, komt tussen de 300 en 500 euro te liggen.

Deze nieuwe maatregel wordt in medio mei actief gezet.

Op dit manier wil de gemeenteraad laten zien dat nudisme is niet een geaccepteerd gedrag in de stad van Barcelona. Toch zijn sommige politieke partijen niet blij over deze norm. Ze vinden het onnodig, te ver gaan en vooral een dure grap voor de burgers. Volgens hun zullen burgers die zich ontkleed op straat vertonen hogere boetes betalen dan als diegene die door rood rijden of met meer dan 100 km per uur rijden. De norm bepaalt wel dat iemand eerst een waarschuwing moet krijgen, alvorens een boete opgelegd te krijgen als hij of zij weigert om zich aan te kleden.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

2 gedachten over “Geen bikini’s in de straten van Barcelona”

 1. Ik vind het spijtig dat de enige stad ter wereld die het toestond dat je daar gewoon naakt over straat kunt lopen, daar nu mee ophoudt.
  Daar werd toch maar heel matig gebruik van gemaakt en er zijn geen excessen geweest.
  Ik begrijp, dat vooral het heel vele halfnaakt niet op prijs gesteld werd.
  Klopt dat?
  Is er niets meer tegen deze omslag te doen?

  Beantwoorden
  • Overigens lijkt de vorm van de nieuwe maatregel nog redelijk gunstig voor toegewijde naaktlopers.
   Begrijp ik het goed, dan kun je nog wel rustig naakt over straat gaan zonder beboet te worden, mits je maar meteen broek en T-shirt aantrekt zodra een politiepersoon dat vraagt.

   Beantwoorden

Plaats een reactie