🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen Reageer
Home » Blog » Nederlander in Barcelona: Aimé

Nederlander in Barcelona: Aimé

Aimé Coenders, geboren in Nederland en opgegroeid in Hilversum, woont al een jaar met veel plezier in Barcelona. Gezien zijn studieachtergrond met geschiedenis als master kunnen we concluderen dat het niet gek is dat hij gids in Barcelona is geworden en zijn eigen tourbedrijf “Gids in Barcelona” heeft opgestart! Wil je weten hoe het leven in Barcelona hem bevalt en wat zijn favoriete plekken zijn? Lees dan verder!

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

“Barcelona is geweldig. Ik woon in de buurt El Born en ben in een handomdraai in Parc de la Ciutadella om lekker te zonnen of een boek te lezen. Het strand is niet veel verder en er is niets beter om in je vrije tijd op het strand te volleyballen. Ook het leven is ontspannen, minder gehaast dan in Nederland en meer gericht op genieten.

Over mijn werk kan ik al helemaal niet klagen. Met mijn eigen bedrijf Gids in Barcelona verzorg ik wandelingen door de stad. Zodoende loop ik dus dagelijks langs de mooiste pleintjes, de smalste straatjes en de leukste barren van Barcelona om toeristen te inspireren het maximale uit Barcelona te halen.”

Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

“Mijn vijf favoriete plekken in de stad:”

1. Parc de la Ciutadella: “Het park is een fantastisch alternatief voor het strand. Als het lekker weer is zit het park altijd vol met mensen die muziek maken, sporten, picknicken of lekker liggen te zonnen. Echt een gezellig plekje in de stad waar je je even kan terugtrekken. Wat het park voor mij bijzonder maakt is ook de geschiedenis erachter. Ooit de locatie van het gehate citadel dat gebouwd is na de val van Barcelona in 1714, daarna veranderd in een park om ruimte te maken voor de wereldtentoonstelling van 1888. Zodoende heb je naast de rust en gezelligheid van het park ook een aantal prachtige gebouwen om je heen die veel over de geschiedenis van Barcelona vertellen.”

2. Bar La Plata (Carrer de la Mercè, 28): “Mijn favoriete havenkroeg. Gaat al bijna 100 jaar lang over van vader op zoon. In deze typische Catalaanse bar serveren ze alleen eenvoudig eten; brood met tomaat, gefrituurde sardientjes, ansjovis op brood of met salade en de klassieke worst butifarra. Tevens wordt hier nog uit de perron gedronken. De klassieke boerenkaraf die je niet in een glas schenkt, maar waar je direct uit drinkt.”

3. Carrer de Blai: “Onder de lokals een bekende straat. Carrer de Blai is de straat als je pinxtos wil eten. Gelegen in Poble Sec is dit echt een familiebuurt waar weinig toeristen komen. Pinxtos voor een euro en een biertje voor anderhalf is niet iets waar je als Nederlander nee tegen zegt. Probeer vooral Blai Tonight, Quimet & Quimet (geen pinxtos, maar wel top) en bijvoorbeeld Blai 9.”

4. Santa Maria del Mar: “De mooiste kerk van Barcelona en tevens het toonbeeld van de Catalaans Gotische stijl. Gelegen in El Born –de handels ambachtsbuurt van Barcelona- is deze kerk voor en door de buurt gemaakt. Doordat elk gilde zijn steentje heeft bijgedragen is de kerk in een recordtijd gebouwd, waardoor je een zeldzame uniformiteit in stijl hebt. Geroemd om het ruimtelijk effect en haar prachtige glas in lood ramen is dit zeker een bezoek waard.”

5. Bar Pesca Salada (Carrer la Cera, 32): “De beste gin-tonic bar van Barcelona, alhoewel de cocktails ook fantastisch zijn. De bar zelf is nogal obscuur en klein, maar daardoor wel erg sfeervol. Bekende merken als Hendriks en Bombay zijn hier weggemoffeld op de kaart als inferieure merken. Probeer vooral het huismerk, dan kom je erachter wat een echt goede gin-tonic is.”

En als je Nederland mist?Aimé geeft tips over Barcelona

“Dat gebeurt eigenlijk vrij weinig. Nog steeds komen veel vrienden me opzoeken en als ik Nederland dan mis, laat ik ze altijd genoeg stroopwafels meenemen (en ik mis natuurlijk ook verse haring, al kun je dat moeilijk meenemen in het vliegtuig).”

  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Aimé Coenders
    Geboren: 29 juli 1988 in Nederland
    Beroep: Eigenaar van Gids in Barcelona
    Waar je woont in Barcelona: El Born

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie