🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen Reageer
Home » Blog » Nederlander in Barcelona: Linda

Nederlander in Barcelona: Linda

Aanrader van Linda Pont del Petroli in Badalona
Aanrader van Linda: Pont del Petroli in Badalona

Vandaag maken we kennis met Linda Verjans, een Nederlander die voor de liefde naar Spanje emigreerde. Na een half jaar in het prachtige San Sebastián te hebben gestudeerd, ging Linda in 2014 in Malgrat de Mar wonen en verhuisde ze in 2016 naar Badalona, een voorstad van Barcelona. Ondertussen heeft zij haar plekje hier wel gevonden: haar avonturen en verhalen kun je volgen via haar Instagram en blog livingthespanishlife.com. Benieuwd naar de tips en ervaring van Linda in Spanje, lees dan verder!

Hoe bevalt het leven in Badalona?

“Het leven in Badalona bevalt me prima. Hoewel ik Barcelona een geweldige stad vind en er heel graag kom voor een avondje uit, alle restaurants en de prachtige oude, smalle straatjes, kom ik elke dag na mijn werk weer terug in Badalona. Badalona is een stuk kleiner dan Barcelona, maar je vindt er toch alles wat je van een grote stad mag verwachten; genoeg restaurants, strandtentjes en winkels. Ik zou wonen in Badalona ook zeker aanraden voor de mensen die graag in Barcelona willen werken, maar op een wat rustigere plek willen wonen. Ik woon op 200 meter van het strand en geniet elk weekend en op zomeravonden van heerlijke wandelingen!”

Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

1. Het strand en de Pont del Petroli (Badalona): “hoewel ik niet echt van op het strand liggen houd, kom ik er wel heel graag om te wandelen en te genieten van een wijntje of een “vermut” in een van de vele barretjes aan de boulevard. Daarnaast kun je net voorbij de anijsdrankfabriek een pier op wandelen en genieten van uitzicht over zowel Badalona als Barcelona. Het strand is ook de perfecte plek om te rennen, als je daar van houdt ?”

2. De wijk “El Born” (Barcelona): “deze wijk met al zijn kleine straten, winkeltjes en oude barretjes en terrassen is voor mij het “echte” Barcelona. Je kunt er heerlijk wandelen en even vergeten dat je in een enorme stad bent.”

3. Passeig de Gràcia (Barcelona): “ik vind deze lange winkelstraat geweldig. Je vindt er alle winkels die je je mag wensen en daarnaast zijn de gebouwen prachtig. Oude façades, hoge plafonds, grote ramen… ik vind het geweldig om hier te komen om te winkelen. Daarnaast reis je met de L2 metrolijn binnen 20 minuten van Badalona naar Passeig de Gràcia ?”

4. Restaurant La Dolça Herminia (Barcelona): “ik houd van eten en ik houd van een glaasje wijn, dus een paar restaurants kunnen niet ontbreken in mijn lijst. Dit is een mooi restaurant waar je tegen een hele goede prijs kunt genieten van een heerlijk 3-gangenmenu met zowel Spaanse, Catalaanse en internationale gerechten.”

5. Restaurant Caruso (Badalona): “dit is een typisch Italiaans restaurant in het schattigste straatje van Badalona: Carrer de Sant Miquel. Dit is een heel knus restaurantje waar niet meer dan 50 personen in kunnen en je krijgt er heerlijke, traditionele gerechten, maar geen pizza! Als je er eens komt, bestel dan de huiswijn “di papa”!”

En als je Nederland mist?

Linda Verjans geeft tips over Barcelona“Papa, mama en mijn broer mis ik geregeld en ik vind het moeilijk om verjaardagen en feestjes van mijn familie en vrienden te missen, maar daarvoor kunnen we gelukkig wekelijks facetimen en ik heb het geluk dat mijn familie en mijn lieve vriendinnen heel graag een aantal keer per jaar op bezoek komen. Ook mis ik het eten om 18:00, het zeuren om het weer en mijn boterham met hagelslag wel eens, maar dan herinner ik mezelf eraan hoe mooi het leven hier is en hoe ik elke dag langs het strand naar huis kan wandelen, altijd van heerlijke wijn en eten kan genieten en ook een geweldige Spaanse familie heb die altijd voor me klaarstaat.”

  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Linda Verjans
    Geboorte: Susteren, 28 december 1992
    Beroep: Social Media Executive bij een groot autoverhuur bedrijf in Barcelona
    Waar je woont in Barcelona: ik woon in Badalona, op zo’n 20 minuten met de trein van het centrum van Barcelona

Bron foto’s: Linda Verjans

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie