🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen Reageer
Home » Blog » Nederlander in Barcelona: Maaike

Nederlander in Barcelona: Maaike

Aanrader van Maaike - het strand van Barcelona
Aanrader van Maaike: het strand

Vandaag maken we kennis met Maaike Guijs, een Nederlander dat sinds in 2007 in Barcelona woont. Zij vertrok uit Nederland omdat ze een verandering in haar leven zocht. Spanje trok haar interesse omdat ze al eerder in Sevilla had gezeten om Spaans te leren. Maar deze keer werd het Barcelona “omdat ik daar de meeste mogelijkheden zag om een baan te vinden en omdat ik graag het strand dichtbij wilde hebben”. Zo gezegd, zo gedaan! Maaike vond een baan in Barcelona, zegde haar huurhuis en baan in Nederland op en vertrok. Hier ontmoete zij de liefde van haar leven en werden haar twee kinderen daarna geboren. Over dit en nog veel meer leuke onderwerpen schrijf ze regelmatig op haar blog lacasademaaike.nl. Ben je benieuwd naar de tips en ervaring van deze Nederlandse moeder in Barcelona, lees dan verder!

Hoe bevalt het leven in Barcelona?

“Het leven in Barcelona bevalt uitstekend! Ik hou van de stad. Je hebt hier alles wat je je maar kunt bedenken: een fijn klimaat, schitterende architectuur, het strand, heerlijk eten, evenementen, een prachtig binnenland waar je zo naar toe kunt rijden. Wat me het meest bevalt is de manier van leven. Er wordt hier veel meer buiten geleefd en minder gehaast. Lekker koffie drinken op een terras in de zon, uitgebreid lunchen tussen de middag… heerlijk!”

Wat zijn je 5 favoriete plekken in de stad?

1. De Montjuïc: “hier gaan we graag wandelen in de verschillende parken en tuinen. Het is een oase van rust en je bent even helemaal weg van het verkeer en de drukte van de stad.”

2. De Eixample: “de wijk waar wij wonen; prachtige modernistische gebouwen en volop restaurantjes, koffiezaakjes, terrasjes, buurtwinkeltjes… Altijd een gezellige drukte op straat.”

3. El Borne: “het echte, oude Barcelona met smalle, kronkelige straatjes, het prachtige Palau de la Música Catalana, het Picassomuseum, de Santa Maria del Mar. Het is hier zo sfeervol en je voelt hier echt de geschiedenis van de stad. Ik moet altijd aan het beroemde boek ‘De Kathedraal van de Zee’ denken.”

4. De haven en het strand: “het is heerlijk om een wandeling te maken over de boulevard langs het strand, bijvoorbeeld vanaf Barceloneta naar Bogatell, met onderweg natuurlijk een pauze voor een verkoelend drankje in één van de chiringuitos. En in de zomer gaan we graag ’s ochtendsvroeg als het nog niet zo druk is om even te zonnebaden en een duik in het water te nemen!”

5. Parc de la Ciutadella: “het grote stadspark, ideaal om lekker te wandelen of te picknicken. Er zijn ook altijd wel activiteiten en er hangt een heel relaxt sfeertje.”

En als je Nederland mist?

Maaike lacasademaaike geeft tips over Barcelona“Ik mis Nederland niet echt. Ik mis alleen mijn familie en daarom gaan we geregeld naar Nederland en we krijgen ook vaak bezoek hier in Barcelona. Die nemen dan meestal hagelslag en pindakaas mee ?.”

  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Maaike Guijs
    Geboren: 23 juni 1980, Rotterdam
    Beroep: ik heb altijd in Sales gewerkt in de toeristische sector, maar momenteel ben ik er even tussenuit om bij mijn dochtertje te zijn (momenteel 9 maanden) en doe ik freelance vertaalwerk
    Waar je woont in Barcelona: Eixample Esquerra

Foto bron: Maaike van lacasademaaike.nl

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie