🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen 2 reacties
Home » Blog » Ongehoord succes van de kerstloterij in Spanje

Ongehoord succes van de kerstloterij in Spanje

Iedere december wordt de kerstloterij in Spanje gehouden, oftewel de Lotería de Navidad. Het is traditie om een nummertje of een participatie te kopen om mee te doen aan de kerstloterij. Maar mede door de crisis is er dit jaar nog een grotere belangstelling voor de kerstloterij. Bovendien is de hoofdprijs (‘El Gordo’) dit jaar aantrekkelijker dan ooit: maar liefst € 400.000 per tiende lot.

Zo zijn dit weekend hele lange rijen van wachtenden mensen voor de loterijkantoren die een lootje willen kopen. Vooral bij het bekende loterijkantoor van Doña Margarita in Madrid is de rij heel lang. Dit komt omdat dit loterijkantoor bekend staat om geluk te hebben. In Catalonië is La Bruixa d’Or het bekendste loterijkantoor.

De verkoop van lootjes via internet is ook gestegen. Vooral als mensen op zoek zijn naar bepaalde cijfers, is het handig om de lootjes op internet te kopen.

De Sorteo Extraordinario de Navidad (of Lotería de Navidad) is een van de meest populaire loterijen en zal worden gehouden op 22 december 2011. De verkopers hopen meer lootjes te verkopen ondanks de crisis, omdat deze editie komt met meer goede prijzen: dit jaar bedraagt de prijzenpot voor de kerstloterij € 2.520.000.000. De ‘Gordo’ geeft maar liefst € 400.000 per tiende en de tweede prijs is van € 125.000 per tiende. Maar liefst 15.304 lootjes zullen een prijs krijgen. Genoeg redenen dus om mee te doen!

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

2 gedachten over “Ongehoord succes van de kerstloterij in Spanje”

  1. Misschien een hele rare vraag, maar mogen toeristen ook met de lotterij meedoen?
    Of moet je echt een burger zijn in Spanje en ingeschreven staan in hun register?
    Ik vraag me dit namelijk af. 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie