De beste tips van een local!

Ongehoord succes van de kerstloterij in Spanje

Toegevoegd op in Wonen
Inhoudsopgave

Iedere december wordt de kerstloterij in Spanje gehouden, oftewel de Lotería de Navidad. Het is traditie om een nummertje of een participatie te kopen om mee te doen aan de kerstloterij. Maar mede door de crisis is er dit jaar nog een grotere belangstelling voor de kerstloterij. Bovendien is de hoofdprijs ('El Gordo') dit jaar aantrekkelijker dan ooit: maar liefst € 400.000 per tiende lot.

Zo zijn dit weekend hele lange rijen van wachtenden mensen voor de loterijkantoren die een lootje willen kopen. Vooral bij het bekende loterijkantoor van Doña Margarita in Madrid is de rij heel lang. Dit komt omdat dit loterijkantoor bekend staat om geluk te hebben. In Catalonië is La Bruixa d'Or het bekendste loterijkantoor.

De verkoop van lootjes via internet is ook gestegen. Vooral als mensen op zoek zijn naar bepaalde cijfers, is het handig om de lootjes op internet te kopen.

De Sorteo Extraordinario de Navidad (of Lotería de Navidad) is een van de meest populaire loterijen en zal worden gehouden op 22 december 2011. De verkopers hopen meer lootjes te verkopen ondanks de crisis, omdat deze editie komt met meer goede prijzen: dit jaar bedraagt de prijzenpot voor de kerstloterij € 2.520.000.000. De 'Gordo' geeft maar liefst € 400.000 per tiende en de tweede prijs is van € 125.000 per tiende. Maar liefst 15.304 lootjes zullen een prijs krijgen. Genoeg redenen dus om mee te doen!

2 reacties

 1. S.
  11 jaren geleden

  Misschien een hele rare vraag, maar mogen toeristen ook met de lotterij meedoen?
  Of moet je echt een burger zijn in Spanje en ingeschreven staan in hun register?
  Ik vraag me dit namelijk af. :)

  1. Marta
   11 jaren geleden

   Hoi, volgens mij kun je ze gewoon kopen. Ze vragen niet of je in Spanje woont of zo.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave