🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Clubs in Barcelona

Het nachtleven in Barcelona is druk en intensief, en duurt totdat de zon de volgende morgen opgaat. Zoals al eerder vermeld bij de pagina over uitgaansgebieden van Barcelona, er is hier voor iedereen iets te vinden: Barcelona is namelijk rijk aan hippe clubs, coole openluchtdiscotheken en relaxte loungebars. Tegelijkertijd zijn er ook vele alternatieve discotheken waar het sfeer wat losser en minder formeel is. Benieuwd naar de leukste discotheken in Barcelona, lees dan verder.

Meest populaire clubs in Barcelona

Hieronder heb ik alvast een lijst gemaakt met de meest populaire clubs en discotheken in Barcelona voor Barcelonezen.

1. Otto Zutz

Otto Zutz is een hippe nachtclub met drie verdiepingen, twee VIP areas en acht bars à la New York style, waar veel Barcelonezen en toeristen komen om te stappen. Otto Zutz biedt verschillende soort muziek op de verschillende ruimtes. Op de grootse zaal draait altijd Hip Hop en R&B, de andere twee zalen zijn voor House en Dance muziek en voor all-time klassiekers van de jaren 80 en 90 en andere hits en latin muziek. Deze club is voornamelijk internationaal georiënteerd.

Praktische informatie:
Wat: Otto Zutz
Soort muziek: Hip Hop, R&B, Funky, House, Dance, Top Hits, Latin
Waar: Carrer Lincoln, 15 (in de wijk van Gràcia en vlakbij Marià Cubí)
Metro: Diagonal (L3 en L5) en Fontana (L3)
Wanneer: donderdag, vrijdag en zaterdag van 00:00 tot 6:00 uur (donderdag tot 5:00)
Prijs: meestal gratis tot 2:00 uur, daarna €5,- korting als je komt met een flyer of via de guest list
Leeftijd: boven 21

2. Sutton

Een van de hipste clubs op dit moment in Barcelona is The Sutton Club, oftewel, Sutton. Hier komen alle trendy en hippe Barcelonezen, inclusief ‘rijke’ mensen, sterren en bekende mensen zoals FC Barcelona voetbalspelers. De discotheek Sutton heeft twee zalen, een kleine met de Top Hits en een grote zaal waar voornamelijk Dance en House muziek wordt gedraaid. Er zijn ook twee verschillende VIP areas, waar je een of een andere ster zou kunnen spotten. Woensdag is het Hip Hop-avond.

Praktische informatie:
Wat: Sutton
Soort muziek: House, Dance, Top Hits, Hip Hop
Waar: Carrer Tusset, 13 (naast Avinguda Diagonal)
Metro: Diagonal (L3 en L5)
Wanneer: woensdag van 00:00 tot 5:00, donderdag van 00:00 tot 5:30, vrijdag en zaterdag van 00:00 tot 6:00 en zondag van 22:30 uur tot 4:00 uur
Prijs: tussen €12 en €20 met gratis drank erbij tenzij je op de lijst bent
Leeftijd: boven 21

3. Catwalk

Een geweldige club dat veel biedt is Catwalk . Catwalk is zeker de moeite waard als je bij Port Olímpic bent. Onder de twee wolkenkrabbers bij het strand van Barcelona bevind zich Catwalk. Deze club heeft meerdere verdiepingen, de ‘main room’ voor Top Hits (vooral House en Dance muziek), de ‘sky room’ op de tweede verdieping voor Hip Hop en R&B, inclusief met een hele grote lounge area ideaal om te chillen, en de ‘open air terrace’ met Deep House. Deze club staat bekend om zijn goede DJ’s.

Praktische informatie:
Wat: Catwalk
Soort muziek: House, Dance, Hip Hop en R&B
Waar: Carrer Ramón Trias Fargas, 2 (naast la Vila Olímpica en vlakbij het strand van la Barceloneta)
Metro: Ciutadella – Vila Olímpica (L4)
Wanneer: Catwalk is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 22:30 tot 6:00 uur
Prijs: ongeveer €10 tenzij je op de lijst bent
Leeftijd: boven 18

4. Opium Mar

Opium Mar is een trendy nachtclub met een grote zaal verdeeld in verschillende delen (een lounge area, een terras, een restaurant, een bar en natuurlijk dé dance floor). De muziek verschilt per avond maar vele grote DJ’s komen hier regelmatig draaien (zoals Martin Solveig, Bob Sinclair, Tiësto, Roger Sanchez, Eric Prydz en Armin van Buuren). Kijk dus van tevoren op de site voor de komende evenementen om op de hoogte te zijn van leuke avonden. De terras van Opium Bar is een van de meest gezellige spots in de zomer avonden. Verder zit Opium Mar naast het strand.

Praktische informatie:
Wat: Opium Mar
Soort muziek: Hip Hop, R&B, Funky, House, Dance, Top Hits
Waar: Passeig Marítim, 34 (naast la Vila Olímpica en vlakbij het strand van la Barceloneta)
Metro: Ciutadella – Vila Olímpica (L4)
Wanneer: Opium Mar is iedere dag open van 10:00 tot 5:00 uur (vrijdag en zaterdag tot 6:00). Discotheek begint rond 00:00 uur.
Prijs: ongeveer €20 met gratis drank erbij tenzij je op de lijst bent
Leeftijd: boven 21

5. Razzmatazz

Een klassieker in het nachtleven van Barcelona is Razzmatazz, vooral voor diegene die houden van alternatieve en moderne muziek, rock en pop. In de Sala Razzmatazz zijn ook regelmatig concerten te bijwonen van allerlei internationale- en nationale artiesten, dat Razzmatazz het vlaggenschip van de onafhankelijke muziek scene in Barcelona hebben gemaakt. Op vrijdag en zaterdag zijn hier in totaal vijf zalen open waar je een grote variëteit aan muziek en lifestyle zal vinden: de Razzclub, The Loft, Lolita, Pop Bar en Rex room. Razzmatazz is heel populair tussen de jonge Barcelonezen, dus je kunt lange rijen om naar binnen te gaan verwachten.

Praktische informatie:
Wat: Razzmatazz
Soort muziek: Rock, Pop, Alternatief
Waar: Carrer Pamplona, 88 (in Marina)
Metro: Marina (L1)
Wanneer: afhankelijk van de concerten maar de discotheek is meestal gewoon op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag open vanaf 00:00 uur
Prijs: ongeveer €15 – €17 met gratis drank erbij
Leeftijd: boven 18

6. Jamboree

Een van de meest populaire plaatsen in het centrum van Barcelona is Jamboree in het plein Plaça Reial. Jamboree is een ‘must’ voor iedereen die wilt luisteren naar een aantal grote live-muziek acts. De concerten bij Jamboree beginnen om 20:00 en 22:00 uur met optredens van internationale artiesten en groepen van Jazz, R&B en Blues. De prijs voor de shows is rond de €10 of €15. Na de concerten, rond 12 uur ’s nachts, openen ze de twee-niveau club om te dansen. Boven, draaien ze allerlei muziek van klassiekers van Soul en Funk tot eclectische beats. Beneden in de kelder, vind je Hip-Hop en R&B. Maandags vind je bij Jamboree om 20:00 uur ’s avond speciale jam sessions.

Praktische informatie:
Wat: Jamboree
Soort muziek: Hip-Hop, R&B, House, Soul, Funk, Jazz Klassiekers
Waar: Plaça Reial, 17 (naast de Ramblas in de Gotische wijk)
Metro: Liceu (L3)
Wanneer: afhankelijk van de concerten maar de discotheek is iedere dag open vanaf 00:00 tot 5:00 uur
Prijs: ongeveer €8
Leeftijd: boven 18

7. Sala Apolo

Jarenlang heeft Sala Apolo zijn carrière opgebouwd als concertzaal in Barcelona. Sala Apolo heeft twee concert zalen en biedt live concerten bijna elke dag, van alle soorten muziek en thema’s. Als discotheek biedt Sala Apolo twee zalen met verschillende muziek (vooral techno) maar altijd met een alternatieve sfeer.

Praktische informatie:
Wat: Sala Apolo
Soort muziek: Techno, Rock, Pop, Indie, Alternatief
Waar: Carrer Nou de la Rambla, 113 (vlak bij Montjuïc)
Metro: Paral·lel (L2 en L3)
Wanneer: afhankelijk van de concerten maar de discotheek is meestal gewoon iedere dag open vanaf 00:30 tot 6:00 uur
Prijs: ongeveer €15 – €18
Leeftijd: boven 18

8. Costa Breve

Costa Breve is een klassieker tussen de lokale jeugd. Hier komen vele Barcelonezen tussen de 18 en 24 jaar, vooral op donderdag avond want dan is het studentenavond. Het publiek is niet alleen jong maar ook ‘posh’. De muziek is voornamelijk Top Hits, Pop en veel Spaanstalige. Verwacht geen geweldige club maar wel een gezellige leuke avond met vrienden. Een aanrader vooral als je nog student bent. Extra leuk: drankjes op donderdag kosten slechts €2.

Praktische informatie:
Wat: Costa Breve
Soort muziek: Top Hits, Pop, Spaanstalige
Waar: Carrer Aribau, 230 (tussen Travessera de Gràcia en Avinguda Diagonal in l’Eixample)
Metro: Diagonal (L3 en L5)
Wanneer: donderdag van 00:00 tot 5:30 uur, vrijdag en zaterdag vanaf 00:30 tot 6:00 uur
Prijs: ongeveer €15,- met gratis drank erbij
Leeftijd: boven 18 op donderdag, vrijdag en zaterdag boven 21

⭐ Koop je tickets voor deze must-sees in Barcelona

9. La Terrrazza

La Terrrazza is een ongelooflijke openlucht discotheek binnen het Poble Espanyol, gelegen aan de zijkant van de beroemde Montjuïc-berg. Nadat je binnen de Poble Espanyol bent gekomen, moet je lopen langs de geplaveide straten met het het zwakke geluid van electro beats, totdat je uiteindelijk komt bij Casa Son Berga, een prachtige landhuis huisvesting van de club. Eenmaal binnen, word je betoverd door het visuele spektakel van kleurrijke lampen en projecties tegen de muren en de enorme palmbomen langs de binnenplaats. Hier komen de beste internationale DJ’s draaien sindsdien de club werd geopend 16 jaar geleden. De club is alleen in de zomermaanden geopend. Om het beter toegankelijk te maken bieden ze taxi’s en een gratis bus vanaf Plaça Catalunya om naar de discotheek te gaan. Elke 20 minuten van rechts buiten het Hard Rock Cafe in Barcelona vertrekt een bus vanaf 12 uur ’s nachts t/m 3 uur ’s nachts. Om thuis te komen kun je dezelfde bus pakken vanaf 5 uur ’s ochtends t/m 7 uur ’s ochtends (Let op! Hiervoor moet je een one2one pre-sale ticket hebben. Dit is op hun website beschickbaar). Anders kun je ook met de metro gaan.

Praktische informatie:
Wat: La Terrrazza
Soort muziek: House, Dance en Techno
Waar: Avinguda Marquès de Comillas, Poble Espanyol (Montjuïc)
Metro: Espanya (L1 en L3)
Wanneer: donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 1 uur ’s nachts tot 7 uur ’s ochtends (alleen in de zomer).
Prijs: ongeveer €15,- met gratis drank erbij
Leeftijd: boven 21

10. Boulevard Culture Club

De Boulevard Culture Club (ook bekend als BLVD) is een populaire disco vooral voor de liefhebbers van Techno en House. Doordat de club op Las Ramblas ligt, vind je hier niet alleen locals maar ook vele toeristen. BLVD beschikt van drie verschillende zalen waar je niet alleen van House en Techno kunt genieten maar ook van Hip Hop, R&B, Funk en Soul aan een kant en Pop en Top Hits aan de andere. Voor ieder wat wils dus.

Praktische informatie:
Wat: Boulevard Culture Club (BLVD)
Soort muziek: Dance, House, Electro, Dubstep, EDM, R&B, Hip Hop, Pop, Top Hits
Waar: Rambla, 27 (centrum)
Metro: Drassanes (L3)
Wanneer: maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en soms ook op zondag. Vanaf 00:00 tot 6:00 uur.
Prijs: ongeveer €10 – €15 met gratis drank erbij tenzij je op de lijst bent
Leeftijd: boven 18

11. Pacha Barcelona

Pacha Barcelona, één van de meest iconische clubs in Barcelona, is terug van weggeweest! Pacha heeft onlangs zijn deuren opnieuw geopend in de stad bij La Barceloneta. Hier dans je op veel House en Pop muziek. Omdat Pacha heel dichtbij het strand zit zijn er ook veel toeristen te vinden.

Praktische informatie:
Wat: Pacha Barcelona
Soort muziek: House, Pop, Top Hits
Waar: Passeig Marítim de la Barceloneta, 38 (strand La Barceloneta)
Metro: Ciutadella Villa Olímpica (L4) en Barceloneta (L4)
Wanneer: van dinsdag t/m zondag vanaf 00:00 tot 6:00 uur
Prijs: ongeveer €10 – €15 met gratis drank erbij tenzij je op de lijst bent
Leeftijd: boven 18

12. Nick Havanna

Nick Havanna is een klassieker in het studentenleven van de stad. Vele studenten van de verschillende universiteiten komen hier naartoe om te feesten. Het sfeer is gezellig, de muziek is niet pretentieus maar gewoon de Top Hits en Pop klassiekers. Om aan te raden als je nog student bent. Zaterdag wordt Nick Havanna omgetoverd tot Saturnicks, en komt er een publiek die wat ouder is, van 21 tot 24 jaar oud.

Praktische informatie:
Wat: Nick Havanna
Soort muziek: Top Hits van Pop en Spaanstalige muziek
Waar: Carrer Rosselló, 208 (Eixample)
Metro: Diagonal (L3 en L5)
Wanneer: van donderdag t/m zaterdag vanaf 00:00 tot 6:00 uur
Prijs: ongeveer €15,- met gratis drank erbij tenzij je op de lijst bent
Leeftijd: boven 18, op zaterdag boven 21

13. Luz de Gas

Luz de Gas is een van de meest elegante nachtclubs van Barcelona, geopend sinds 1995 in een oud theatergebouw. Vaak zijn er optredens van artiesten en live bands, maar het is ook een club waar je kunt dansen tot in de kleine uurtjes op hits van toen en nu. Zeer populair tussen de locals van 20 tot 40 jaar oud. Bekijk het programma van Luz de Gas om op de hoogte te zijn van de concerten en hun themafeesten.

Praktische informatie:
Wat: Luz de Gas
Soort muziek: Top Hits, Concerten en Live Muziek
Waar: Carrer de Muntaner, 246 (naast Avinguda Diagonal)
Metro: Diagonal (L3 en L5)
Wanneer: donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 01:00 uur tot 4:30 uur
Prijs: €15 met gratis drank erbij tenzij je op de lijst bent
Leeftijd: boven 21

14. Sala Apolo

Sala Apolo is een emblematische concertzaal in Poble Sec (geopend in 1946) die ook als nachtclub dient. De club is elke dag open met een gevarieerde agenda. Op maandag is er Nasty Mondays met Indie Rock muziek; dinsdag is Crappy Tuesday, ook met Indie Rock; woensdag is Caníbal Sound System met Reggae, Soul en Dance Hall; donderdag Cupcake met Top Hits uit de jaren 70, 80, 90 en begin 2000 en op vrijdag, zaterdag en zondag Nitsa Club met de beste House, Electro en Techno muziek. In de tweede kleinere zaal, La [2] de Nitsa, wordt elk weekend en op feestdagen Pop, Rock, Soul, Punk en Garage muziek gedraaid. Kortom, Sala Apolo is vandaag de dag de tempel van de beste DJ’s in de stad en is een populaire uitgaansplek tussen de locale jeugd (van 18 tot 25 jaar). Zorg dat je er vóór 01:00 bent want anders sta je heel erg lang in de rij en kom je misschien niet binnen.

Praktische informatie:
Wat: Sala Apolo
Soort muziek: diverse muziekstijlen (van Indie Rock tot aan Techno muziek), Concerten en Live Muziek
Waar: Carrer Nou de la Rambla, 113 (naast Avinguda Paral.lel)
Metro: Paral.lel (L2 en L3)
Wanneer: iedere dag vanaf 00:30
Prijs: tussen de €18 en €15 met gratis drank erbij tenzij je op de lijst bent
Leeftijd: boven 18

Tip: er zijn twee muziekzalen (Nitsa Club en La [2] de Nitsa) dus kijk welke het beste bij je past. Op sommige avonden krijg je toegang tot beide zalen, andere nachten doen ze dat afzonderlijk.

15. Sala Bikini

Sala Bikini is een klassieker in de stad, geopend in 1953 als balzaal met golfbaan. Dankzij de goed gevulde agenda met concerten van nationale en internationale artiesten en de verschillende zalen en muziekstijlen die ze bieden, is dit één van de meest bekende discotheken van Barcelona. De club bestaat uit drie verschillende zalen met een gevarieerde muziekstijl (van House, R&B en Hip Hop tot aan Latijns-Amerikaanse muziek) en is een populair adres tussen studenten van woensdag tot en met vrijdag, terwijl het publiek wat volwassener wordt op zaterdagen.

Praktische informatie:
Wat: Sala Bikini
Soort muziek: diverse muziekstijlen (van Indie Rock tot aan Techno muziek), Concerten en Live Muziek
Waar: Avinguda Diagonal, 547 (naast winkelcentrum L’Illa Diagonal)
Metro: Maria Cristina (L3), Les Corts (L3), Entença (L5) en tram T1, T2 en T3 met halte L’Illa
Wanneer: van woensdag tot en met zaterdag vanaf 00:00 uur voor clubavonden en open op andere dagen voor concerten en evenementen
Prijs: €15 met gratis drank erbij tenzij je op de lijst bent
Leeftijd: boven 18

16. La Fira

Deze discotheek is een populaire plek voor een avondje uit in Barcelona en dat is onder andere te zien aan de lange wachtrijen en de drukte binnen. Zijn bijzonder interieur en de shotjesbar is wat La Fira uniek maakt. Binnen spelen ze met name top hits en veel reggaeton. Ze hebben ondertussen maar liefst twee locaties in Barcelona, een bij Carrer de Provença nummer 171 en de andere bij Carrer de Villarroel nummer 216.

Praktische informatie:
Wat: La Fira
Soort muziek: Top Hits, Reaggeton
Waar: Carrer de Provença, 171 en Carrer de Villarroel, 216 (in l’Eixample)
Metro: Hospital Clínic (L5)
Wanneer: van donderdag tot en met zaterdag van 00:00 tot 5:00
Prijs: €10 met gratis drank erbij tenzij je op de lijst bent
Leeftijd: boven 18

17. Sidecar

Sidecar Factory Club, te midden van het Plaça Reial, is een legendarische ondergrondse zaal voor indie- en rockliefhebbers. Bij Sidecar kun je genieten van een drankje aan de bar of op het terras, al kijkend op het levendige Plaça Reial. Vooral de cocktails worden heel erg geprezen. Als je naar beneden de kelder in gaat, zal je een grote discotheek ontdekken waar verschillende muziekstijlen gespeeld worden: van muziek van de jaren 70 en 80 tot aan rock of alternatieve indie en elektronische beats. Hun Anti Karaoke avonden op donderdag zijn inmiddels ook een klassieker in de stad en een aanrader als je van rockmuziek houdt en op zoek bent naar een unieke ervaring.

Praktische informatie:
Wat: Sidecar
Soort muziek: Rock en Indie, Concerten en Live Muziek
Waar: Plaça Reial, 7 (Gotische wijk)
Metro: Liceu (L3), Drassanes (L3), Jaume I (L4)
Wanneer: de bar is iedere dag open van 19:00 tot 2:30 uur (vrijdag en zaterdag tot 3:00 uur). De club opent van maandag tot en met zaterdag van 00:30 tot 05:00 (vrijdag en zaterdag tot 6:00) en is op zondag gesloten.
Prijs: €10 met gratis drank erbij tenzij je op de lijst bent
Leeftijd: boven 18

18. Downtown

De grootste nachtclub van Barcelona bevind zich in Les Corts, vlakbij het stadion van FC Barcelona. Met zijn 300 vierkante meters, vijf bars, VIP areas en buitenterras, is Downtown (voorheen Up & Down) een geweldige discotheek om op stap te gaan. Hier worden voornamelijk de Top Hits en veel Reggaeton en R&B muziek gedraaid. Op donderdags is het meestal studentenavond.

Praktische informatie:
Wat: Downtown
Soort muziek: Top Hits, Reggaeton en R&B
Waar: Av. Dr. Marañón, 17
Metro: Zona Universitària (L3)
Wanneer: op donderdag, vrijdag en zaterdag van 23:55h tot 06:00
Prijs: ongeveer €15,- met gratis drank (€10,- op donderdag)
Leeftijd: boven 21

👋 Pak je voordeel en koop je tickets alvast online

Goed om te weten

  • Omdat het avondeten in Spanje vrij laat begint, gaan de clubs ook later open. De meeste discotheken openen hun deuren na twaalf uur. Echter kun je pas na 1:30 of 2:00 uur naar de discotheek gaan als je niet de allereerste wilt zijn. De meeste clubs zijn open tot vijf of zes uur ’s ochtends.
  • Je moet altijd een geldig ID-bewijs bij je hebben mocht daar om gevraagd worden door de medewerker van de club. Wie zich niet kan legitimeren of buiten de minimumleeftijd zit, wordt geweigerd.
  • De meeste clubs hebben strenge kleding voorschriften. Over het algemeen geldt een chique dresscode.
  • Vaak betaal je een toegangsprijs om binnen een club of discotheek te komen (tenzij je op de lijst staat). In deze toegangskaart is er vaak een drankje inbegrepen.
  • Tieners in Barcelona kunnen naar de ‘discotecas light’ (jeugddiscotheken) om te dansen. Dit soort jeugddisco’s openen vrijdag en zaterdag ’s avonds van 17:00 uur tot 21:30 uur voor puberende kinderen tussen de 14 en 18 jaar.

👉 Lees hier meer over uitgaan in Barcelona.

Plattegrond met clubs in Barcelona

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.