De beste tips van een local!

Poble Espanyol

Poble Espanyol Barcelona
Inhoudsopgave

Het openluchtmuseum Poble Espanyol (Spaans Dorp) is dé manier om Spanje in het klein te ontdekken. Al lopend door dit artificiële dorp zal je snel de verschillende architectonische stijlen en culturele diversiteit van Spanje leren kennen: van de witte Andalusische straten tot aan een klein Romaans klooster. En daartussen word je op gebieden zoals gastronomie, kunst, ambacht en muziek ook nog eens goed getrakteerd. Kortom, voor wie meer van Spanje wil zien en ontdekken, is Poble Espanyol een verplichte halte. Dit is tevens een zeer kindvriendelijke attractie.

Tip: koop nu je tickets online en profiteer van 10% korting
Het loont zeker om de tickets van Poble Espanyol online te bestellen. Niet alleen omzeil je op deze manier de wachtrij bij de kassa, maar geniet je bovendien van maar liefst 10% korting op de ticketprijzen!

Direct bestellen

Hoe ga je naar Poble Espanyol

Poble Espanyol is te vinden bij Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia nummer 13, op de Montjuïcberg. Er zijn verschillende manieren om Poble Espanyol te bereiken, zoals met bus 13 en 150 vanaf Plaça Espanya. Of met de hop-on- en hop-off-bussen, die ook hier een halte hebben. Lopen vanaf Plaça Espanya is ook een optie, al is het bergopwaarts.

Poble Espanyol tickets

Vanwege de populariteit van Poble Espanyol is het aan te raden om je tickets van tevoren te kopen. Zo vermijd je de lange wachtrijen. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen. Er bestaan verschillende soorten toegangskaarten, afhankelijk of je het Spaans Dorp overdag of 's avonds na 20:00 uur bezoekt.

Prijs tickets Poble Espanyol:

Tickets overdag volwassen€14,-Tickets kopen
Tickets overdag kinderen (4-12)€9,-Tickets kopen
Tickets 's avonds (na 20:00 uur)€7,-

Koop hier je skip-the-line tickets

Bestel je tickets voor het Poble Espanyol online en profiteer van maar liefst 10% korting!

Wat te zien en te doen bij Poble Espanyol

Ontdek Spanje in een dag! Bij Poble Espanyol kun je op ludieke wijze kennis maken met verschillende Spaanse regio's; hun gewoontes en culturele tradities, maar ook hun architectonische pareltjes. Daarnaast is het uitzicht vanaf de bergtop adembenemend mooi.

Architectuur

Een van de belangrijkste elementen van het Spaans Dorp is de architectuur. Maar liefst 117 gebouwen versieren het museum. Daarnaast is Poble Espanyol net als ieder ander Spaanse dorp gebouwd en heeft het dus een centraal plein (Plaza Mayor), een gemeentehuis (ayuntamiento), een stadsmuur (muralla), een kerk (iglesia) en zelfs een klein kerkgebouw bovenop de berg (ermita). De reproducties van de gebouwen uit de verschillende Spaanse regio's (Catalonië, Madrid, Murcia, Galicië, Navarra, Aragón, Valencia, Extremadura, Castilië en León...) maken de belevenis verder compleet. Zo kun je op een gegeven moment in de witte straten van Cádiz zijn en daarna je in Mallorca bevinden.

Poble Espanyol in Barcelona bezoeken
Poble Espanyol in Barcelona

Gastronomie

Er is een breed scala aan restaurants en bars te vinden bij Poble Espanyol. Zo komt de verscheidenheid en rijkdom van de Spaanse keuken het beste naar voren. Geniet van een goede paella, lekkere tapas of andere lokale gerechten in deze unieke setting. En bij goed weer kun je uiteraard altijd buiten op een van de vele terrasjes gaan zitten.

Tip!

Je kunt ook je eigen eten meenemen en dit opeten bij een van de verschillende picknickplaatsen.

Koopwaar en handwerk

In de ateliers van Poble Espanyol kun je ambachtslieden aan het werk zien. Vooral het glasatelier Sanjuán is zeer de moeite waard. Er zijn ook winkeltjes met onder andere aardewerk, borduurwerk, lederwaren, sieraden, schilderijen, geweven manden, handgemaakte muziekinstrumenten, espadrilles, en nog veel meer!

Poble Espanyol in Barcelona ambachtslieden
Glasatelier bij Poble Espanyol

Hedendaagse kunst

Kunstliefhebbers zullen ook blij verrast worden door de kunstzalen van Espacio Guinovart (van de kunstenaar Josep Guinovart) en het Museu Fran Daurel, met een grote collectie hedendaagse kunst. Hier tref je de werken van wereldberoemde Spaanse kunstenaars zoals Picasso, Dalí, Miró, Tàpies, Barceló of Chillida. Ook is er buiten een beeldentuin te bezoeken met 36 sculpturen van verschillende hedendaagse kunstenaars.

Poble Espanyol in Barcelona beeldentuin
De beeldentuin

Poble Espanyol 's avonds

Voor een unieke beleving ga je ’s avonds naar het Spaans Dorp om een van zijn vele clubs en speciale evenementen mee te maken. Zo kun je kaartjes kopen voor een flamencoshow bij El Tablao de Carmen, een burlesque dinner show meemaken bij Upload of ‘s zomers uitgaan bij La Terrrazza, een unieke openluchtclub.

El Tablao de Carmen - Poble Espanyol Barcelona
El Tablao de Carmen

Tickets voor de flamencoshow

Geniet van het bruisende nachtleven in het Spaans Dorp van Barcelona en de indrukwekkende flamencoshow bij Tablao de Carmen.

Speciale evenementen

Naast de reguliere flamencovoorstellingen vinden bij Poble Espanyol ook andere leuke evenementen plaats, zoals het jaarlijkse nieuwjaarsfeest of het festival Brunch in the City.

Speciaal voor de kids zijn er o.a. het Carnavalsfeest, de Diada Gegantera (dag van de reuzen), Festival de Titelles (puppet festival), de Revetlla de Sant Joan (Catalaanse midzomernachtfeest), Fira Medieval (middeleeuwse fair), Halloween en de kerstmarkt.

En iedere zondag worden er activiteiten voor de familie georganiseerd: van theater en dans tot aan muziek, circus en spelletjes.

Tip!

Als je met kinderen reist, vraag dan naar het 'gimcana familiar' waarmee kinderen tussen 3 en 9 jaar oud in het museum op pad kunnen (samen met een volwassene), op zoek naar de verborgen schatten van Poble Espanyol.

Geschiedenis Poble Espanyol

Het Poble Espanyol werd in het kader van de Wereldtentoonstelling van 1929 op de berg van Montjuïc geplaatst. Het idee werd bevorderd door de Catalaanse architect Josep Puig i Cadafalch en opgevat als een dorp waar enkele reproducties van de meest emblematische gebouwen van Spanje samengebracht zouden worden.

Het project werd ontworpen door de architecten Ramon Reventós en Francesc Folguera en de kunstenaars Xavier Nogués en Miquel Utrillo. De vier professionals reisden rond het schiereiland om beeldmateriaal te verzamelen. Wat je nu bij het Poble Espanyol aantreft is het resultaat van al hun werk: een echt dorp met de replica's van 117 gebouwen uit verschillende Spaanse regio's.

Na de Wereldtentoonstelling zou dit dorp weer afgebroken worden, maar zover is het dus nooit gekomen, omdat het publiek dol was op het Poble Espanyol.

Tijdens de Burgeroorlog veranderde het wel van functie: het werd een interneringskamp voor gevangenen.

Maar 50 jaar na de oorlog werd het museum opnieuw geopend en het is tot de dag van vandaag een van de leukste en meest veelzijdige attracties van Barcelona: het is niet alleen een museum, maar er worden ook regelmatig evenementen en concerten georganiseerd voor een breed publiek.

Tip!

Een bezoek aan het Poble Espanyol is goed te combineren met een bezoek aan het Miró Museum en de Anella Olímpica.

Nieuws over Poble Espanyol

- 24/10/2015: Op bezoek bij Poble Espanyol
- 07/03/0215: De top 10 bezienswaardigheden van Barcelona

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je