🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Home » Wat te doen in Barcelona » Uitgaan in Barcelona » Uitgaansgebieden in Barcelona

Uitgaansgebieden in Barcelona

Barcelona is een stad met een bruisend nachtleven. Gezellige barretjes, luxe cocktailbars maar ook tal van discotheken en clubs openen dagelijks hun deuren voor het meest diverse publiek. Barcelona beschikt echter niet over een centraal uitgaanscentrum, maar over meerdere gebieden waar je leuk uit kunt gaan. De keuze zal dan liggen aan het soort avond waar je zin in hebt en je budget.

Uitgaan in Barcelona: waar moet je heen?

Als je in Barcelona bent dan hoort het uitgaan natuurlijk ook bij. De stad bruist van het leven zeven nachten per week, met hippe clubs, leuke kroegen en evenementen met internationale dj’s.

Uitgaan in Barcelona kan heel leuk en gezellig zijn, mits je weet waar je naartoe moet gaan. Hieronder laat ik je zien wat de leukste plekken zijn in Barcelona om uit te gaan en voor welke doelgroep ze het meest geschikt zijn.

👉 Lees hier meer over het uitgaansleven in Barcelona.

Populaire uitgaansgebieden in Barcelona

Uitgaan in de Gotische wijk

De Gotische wijk behoort tot het oude centrum van Barcelona. Hierdoor is het hier niet alleen overdag heel druk, maar ook is er ’s nachts van alles te beleven. Aangezien er veel hotels in de buurt zitten, is dit een geliefde plek onder toeristen om op stap te gaan.

Het kernpunt van dit uitgaansgebied is het Plaça Reial, een plein in Barcelona bekend om zijn nachtleven, dat vele sfeervolle cafés (zoals Ocaña en Pippa Club) en vele bars, kroegen en discotheken heeft die geopend zijn tot diep in de nacht (o.a. Jamboree en Sidecar).

Bij Las Ramblas en op het Plaça Reial lopen vaak proppers rond die flyers voor bars en discotheken uitdelen. Hiermee kun je korting krijgen op je drankjes of gratis entree voor de discotheek. Bij Las Ramblas vind je tevens één van de mooiste operagebouwen, het Gran Teatre del Liceu.

Tip: pas goed op voor zakkenrollers en prostituees als je ’s nachts op de Ramblas rondloopt.

 • Praktische informatie:
  Wat: uitgaan in de Gotische wijk
  Waar: Jamboree, Pippa Club, Sidecar, Ocaña, Boulevard Culture Club (BLVD), Bar Sor Rita, El Bombón
  Metro: Liceu (L3), Catalunya (L1, L3, L6 en L7), Urquinaona (L1 en L4) en Jaume I (L4)
  Prijs: afhankelijk van de discotheek maar normaal rond de € 10,- (met drank erbij) of zelfs gratis (er lopen veel proppers rond)

Uitgaan in El Born

El Born is een van mijn lievelingsplekken om uit te gaan. Het diverse aanbod aan hippe, gezellige en sfeervolle bars, muziekbars en cocktailbars maken dit één van de favoriete uitgaansgebieden bij zowel locals als toeristen.

De meeste bars vind je rondom het Passeig del Born, dat tot diep in de nacht bruist van het leven. Ga op een terrasje zitten en geniet van de kosmopolitische vibe die er hier heerst.

In El Born vind je tevens de prachtige concertzaal Palau de la Música Catalana en de intieme flamencoshow van Palau Dalmases.

 • Praktische informatie:
  Wat: uitgaan in El Born
  Waar: Mix, Gimlet, El Born, The White Bar, Disset 17 Graus, Coppelia Club, Negroni Cocktail bar, Rubi Bar, Pitin Bar, Ale&Hop, Guzzo, Antic Teatre
  Metro: Jaume I (L4)
  Prijs: afhankelijk van de discotheek maar normaal rond de € 10,- (met drank erbij) of zelfs gratis (er lopen veel proppers rond)

👋 Pak je voordeel en koop je tickets alvast online

Uitgaan in El Raval

De multiculturele wijk El Raval heeft sinds zijn opknapbeurt ook grote stappen genomen om zich tot uitgaanscentrum te presenteren. Enkele van de oudste bars in de stad, zoals Bar Marsella en Casa Almirall, zijn hier te vinden. Deze mag je zeker niet overslaan bij een nachtelijk bezoek aan El Raval.

Ook leuk voor jongeren is de altijd gezellig drukke kroeg L’Ovella Negra, waar je veel kunt drinken voor relatief weinig geld.

De nachtetablissementen van El Raval zijn tevens een mooie verbeelding van de culturele diversiteit in Barcelona en bieden allerlei muziekgenres aan.

 • Praktische informatie:
  Wat: uitgaan in El Raval
  Waar: L’Ovella Negra, Sala Apolo, Enfants, El Cangrejo, Bar Marsella, Casa Almirall, Foxy Bar, Bar Pesca Salada, Cassette Bar, Olímpic Bar
  Metro: Drassanes (L3) , Liceu (L3), Catalunya (L1, L3, L6 en L7)
  Prijs: afhankelijk van de discotheek maar normaal rond de € 10,- (met drank erbij) of zelfs gratis (er lopen veel proppers rond)

Uitgaan in Carrer Aribau

Het gebied rondom Carrer Aribau met Avinguda Diagonal is een bekend uitgaansgebied onder de locals. Er zitten vele bars, clubs en discotheken waaruit je kunt kiezen, de meeste gericht op het lokale publiek, trendy mensen en jetsetters.

Hier ligt onder andere één van de hipste clubs van het moment in Barcelona; Sutton, waar vaak bekende mensen zoals Barça-spelers naartoe gaan.

Praktische informatie:
Wat: uitgaan in Carrer Aribau en omstreken
Waar: Sutton, Luz de Gas, Costa Breve, Get Back, New Casanovas Club, Tunnel Diagonal, Nick Havanna, Soho Club, Slow Bar, Samsara, Small’s, Suite 191, Club Astoria, Club Solo, Opera Club, Gatsby, Feroz, Bar Marfil by Murmuri, Boca Chica, La Bolsa, Bling Bling, La Fira
Metro: Diagonal (L3 en L5) en Provença (L6, L7, S1, S2, S5, S55)
Prijs: afhankelijk van de discotheek maar normaal rond de € 15,- (met drank erbij) of zelfs gratis

Uitgaan in Gràcia

In de wijk van Gràcia vind je voornamelijk vele kleinschalige cafés, bars, kroegen en muziekbars waar een alternatieve en gemoedelijker sfeer heerst.

Dit is tevens de ontmoetingsplaats voor veel jonge Barcelonezen die graag buiten op een terras of een pleintje zoals Plaça del Sol willen zitten drinken in alle rust tot diep in de nacht.

Vooral in de maand augustus tijdens het wijkfeest van Gràcia is het hier megadruk: dan worden overal straatfeesten en concerten georganiseerd.

 • Praktische informatie:
  Wat: uitgaan in de wijk van Gràcia
  Waar: KGB, L’Entresòl, Bobby Gin, Elephanta, Electric Bar, Eliogàbal
  Metro: Gràcia (L6, L7), Fontana (L3) en Joanic (L4)
  Prijs: afhankelijk van de kroeg

Uitgaan in Marià Cubí

Bij Marià Cubí in het chique Sarrià-Sant Gervasi gaan de welgestelden uit Barcelona stappen. Het gebied rondom Carrer Marià Cubí (in de straten Amigó, L’Avenir, Laforja, Marià Cubí, Santaló en Sagués) barst van de bars en muziekbars waar de trendy en rijke Barcelonezen elkaar ontmoeten, vaak nog voordat ze naar de discotheek gaan.

In dit gebied bevindt zich ook de discotheek van Otto Zutz, die al jaren super populair is en een goede mix van muziekstijlen aanbiedt.

 • Praktische informatie:
  Wat: uitgaan in Carrer Marià Cubí en omstreken
  Waar: Otto Zutz, Universal Lounge Club, Bubblic Bar, Tiffany’s Club, N-JOY, People Night Club, New Rosenbud, Sala Bikini
  Metro: Muntaner (L6, S1, S2, S5, S55)
  Prijs: drankjes zijn hier duurder dan het gemiddelde maar je kunt flyers met korting en aanbiedingen vinden op straat via de proppers

Uitgaan in Marina

Het uitgaansgebied Marina bevindt zich naast het gelijknamige metrostation, in de wijk van Sant Martí. Dit oude industrieterrein heeft nu ruimte gemaakt voor goedkope (ietwat vervallen) kroegen en alternatieve bars, waar het meeste van de underground scene van Barcelona zich afspeelt.

Dit is het uitgaansgebied bij uitstek voor mensen die van alternatieve muziek, rock en metal houden.

De populaire discotheek Razzmatazz bevindt zich hier ook en trekt vele jonge Barcelonezen aan die op zoek zijn naar alternatieve en moderne muziek.

 • Praktische informatie:
  Wat: uitgaan in Marina
  Waar: Sala Razzmatazz, Maybe, l’Ovella Negra, Bharma
  Metro: Marina (L1) en Bogatell (L4)
  Prijs: drankjes zijn hier meestal zeer goedkoop

Uitgaan in Plaça Catalunya

Het kloppende hart van Barcelona, het Plaça de Catalunya, doet dienst als ontmoetingsplaats voor vele Barcelonezen. Normaal gesproken komen ze hier bij elkaar om vervolgens ergens anders heen te gaan om te stappen, aangezien er weinig leuke uitgaansmogelijkheden in de directe omgeving van Plaça Catalunya zijn.

De meeste bars en discotheken in de buurt van Plaça Catalunya (zoals Hard Rock Cafe, City Hall en Hyde Club) worden met name door toeristen bezocht.

 • Praktische informatie:
  Wat: uitgaan in Plaça Catalunya
  Waar: Bar Bonavida, Balmes 51, City Hall, Hyde Club, Hard Rock Cafe, The Roxy Blue, DMIX, Monk, Matinee
  Metro: Catalunya (L1, L3, L6 en L7), Univeristat (L1, L2) en Passeig de Gràcia (L2, L3 en L4)
  Prijs: afhankelijk van de discotheek maar normaal rond de € 15,- (met drank erbij) of zelfs gratis (er lopen veel proppers ook rond)

👋 Pak je voordeel en koop je tickets alvast online

Uitgaan in Port Olímpic

In het nieuwe havengebied naast het strand bevindt zich het populaire uitgaansgebied Port Olímpic, dat vele bars en discotheken telt. Als je onderlangs de Moll de Mestral loopt vind je een heleboel muziekbars en shishabars die vooral in de zomer zeer druk bezocht zijn.

Ook zijn er in El Port Olímpic veel welbekende discotheken zoals Danzatoria, Shôko, Opium Mar en Pacha.

Voor wie exclusiviteit zoekt is het aan te raden om een bezoek te brengen aan het Hotel W, waar je onder andere de strandbar Salt en discotheek Eclipse zal vinden. Hier kun je genieten van een topavond in zeer luxe sferen.

 • Praktische informatie:
  Wat: uitgaan in Port Olímpic
  Waar: Danzatoria, Shôko, Sotavento, Opium Mar, Icebar, CDLC,  Pacha Barcelona, LeKasBash, Eclipse (bij W Hotel), strandbar Salt, FOC 
  Metro: Barceloneta (L4) en Ciutadella | Vil.la Olímpica (L4)
  Prijs: afhankelijk van de discotheek maar normaal rond de € 15,- (met drank erbij) of zelfs gratis (er lopen veel proppers ook rond)

Uitgaan in Zona Universitària

Ietwat afgelegen ligt de Zona Universitària, dat met name onder studenten heel populair is omdat de universiteit van Barcelona hier vlakbij ligt.

Welbekende discotheken voor studenten zijn Sala BeCool en Downtown (voorheen Up & Down).

Andere clubs zoals Sala Bikini en Elephant trekken een wat ouder publiek aan.

Bovenop de Tibidaboberg vind je de meer klassieke en chique bars om met je geliefde heen te gaan, zoals de Mirablau.

 • Praktische informatie:
  Wat: uitgaan in Zona Universitària
  Waar: Sala Bikini, Sala BeCool, Downtown, Voodoo Club, Elephant, Bar Hawaiano Kahala
  Metro: Maria Cristina (L3) en Zona Universitària (L3)
  Prijs: afhankelijk van de discotheek maar normaal rond de € 15,- (met drank erbij) of zelfs gratis

Uitgaan in Montjuïc

In de buurt van de Montjuïc zijn ook verschillende opties voor een leuk avondje uit, te beginnen met het gratis showspektakel bij de Font Màgica (oftewel de magische fontein). Hierna kun je naar de barretjes in de wijk Poblesec gaan voor een drankje en een hapje of naar een voorstelling bij één van de vele theaters en concertzalen langs Avinguda Paral.lel.

In de zomermaanden zijn de ‘carpas’ op Montjuïc erg populair. Dit zijn openluchtdiscotheken zoals La Terrrazza waar DJ’s draaien tot aan het ochtendgloren.

Ook de populaire attractie Poble Espanyol kun je ’s avonds bezoeken. Hier worden onder andere flamencoshows georganiseerd.

Verder vind je op Carrer Tarragona een aantal discotheken waar met name House, Dance en Techno muziek gedraaid wordt.

De befaamde club Sala Apolo en Barcelona’s Moulin Rouge, El Molino, zijn ook hoogtepunten die je niet mag missen.

 • Praktische informatie:
  Wat: uitgaan in Montjuïc
  Waar: La Terrrazza, Discothèque, The One Barcelona, Space Barcelona, Raum Club, Privilege Club, B-Bar, Miramar Lounge Club
  Metro: Espanya (L1, L3 en L8)
  Prijs: afhankelijk van de discotheek maar normaal rond de € 15,- (met drank daarbij) of zelfs gratis

Uitgaan in Gayxample

Gaybars en homo-vriendelijke clubs vind je in Barcelona met name in de wijk Eixample, tussen de straten Balmes, Calabria, Gran Via de les Corts Catalanes en Provença. Dit stukje staat bekend als ‘Gayxample’ en herbergt en handjevol homoclubs en gay-vriendelijke bars. Je herkent ze van buitenaf vaak aan de regenboogvlaggetjes die er hangen.

Het meest bekende nachtetablissement voor gays in Barcelona is Arena, een discotheek vlakbij Plaça Catalunya.

 • Praktische informatie:
  Wat: uitgaan in Gayxample
  Waar: Arena, Balmes 88, Café Olé, DBOY, Martin’s, Metro
  Metro: Passeig de Gràcia (L2, L3 en L4), Universitat (L1 en L2) en Catalunya (L1, L3, L6 en L7)
  Prijs: afhankelijk van de discotheek maar normaal rond de € 15,- (met drank daarbij) of zelfs gratis

Uitgaan voor minderjarigen

Minderjarigen kunnen ook in Barcelona op stap gaan. Enkele clubs bieden voor deze doelgroep een ‘light’ discotheekavond aan van 17:00 tot 22:00 uur op vrijdag en zaterdag, waarbij geen alcohol geschonken wordt en geen tabak verkocht wordt: de zogenaamde ‘sesiones light’ of ‘discotecas tarde’ (jeugddisco’s).

Scholieren tussen 14 of 16 jaar oud tot 18 jaar oud genieten van een avondje dansen met vrienden en anderen van hun leeftijd in een redelijk veilige omgeving. Om 22:00 gaan ze dan weer naar huis of komen hun ouders ze ophalen.

Een goed voorbeeld van een jeugddisco in Barcelona is die op de Avinguda Doctor Marañon, 17.

 • Praktische informatie:
  Wat: uitgaan voor minderjarigen in Barcelona
  Waar: Avinguda Doctor Marañon, 17 (Sarrià-Sant Gervasi)
  Metro: Zona Universitaria (L3, L9)
  Wanneer: vrijdag en zaterdag van 17:00 tot 21:30 uur
  Prijs: € 8,- (€ 10,- met gratis drank)
  Leeftijd: boven 14

Plattegrond met uitgaansgebieden in Barcelona

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.