🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Architectuur Reageer
Home » Blog » BCN Re.set architectuurfestival

BCN Re.set architectuurfestival

Sinds mei zijn er een aantal bijzondere architectonische constructies op verschillende punten in de stad te vinden. Ze maken deel uit van het tijdelijke architectuurfestival BCN Re.set, dat onder in het kader van de activiteiten van de Tricentenari wordt gehouden.

Wat is BCN Re.set?

Van mei t/m september 2014 vint plaats in Barcelona het tijdelijke architectuurfestival BCN Re.set. Maar liefst 7 talentvolle en wereldberoemde architecten hebben aan BCN Re.set meegewerkt. Namen zoals Benedetta Tagliablue, Studio Odile Decq, Peter Cook i Yael Reisner, Grafton Architects, ETH Zürich & Urban–Think Tank, Anupama Kundoo en Urbanus hebben hier aan meegedaan. De resultaten zijn hierdoor verbluffend en in sommige gevallen zeer bijzonder.

Waar vind je BCN Re.set?

De constructies van BCN Re.set zijn te vinden op enkele van de meest iconische punten van het stadscentrum. Ze symboliseren concepten als ‘identiteit’, ‘vrijheid’ en ‘democratie’. Zo was er een constructie te zien die als de oude stadsmuur fungeerde in het Parc de la Ciutadella. Deze werd daarna in een act afgebroken, net zoals in 1714.

Andere adressen zijn: Plaça dels Àngels, Plaça de Salvador Seguí, Plaça de la Merçè, Plaça Nova, Plaça del Mar en Arc de Triomf. Omdat deze niet te ver van elkaar afliggen kunnen architectuurliefhebbers deze kans pakken om op pad te gaan en alle constructies te bezoeken.

Een bericht dat is gedeeld door @miqadria op

De constructies zijn geheel gratis te bezoeken en zijn nog tot eind september te zien. Als je de volgende keer dus langs een vreemde constructie loopt let dan goed op, want het zo maar zijn dat het deel uitmaakt van de BCN Re.set!

  • Praktische informatie:
    Wat: architectuurfestival BCN Re.set
    Waar: verschillende locaties in het centrum van Barcelona
    Wanneer: van mei t/m september 2014
    Prijs: gratis

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie