🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten 2 reacties
Home » Blog » Blai Tonight review

Blai Tonight review

Als je even wat anders wilt eten in Barcelona dan de klassieke tapas, én aardig voor je portemonnee wilt zijn, dan is een bezoek aan een pintxosbar het beste wat je kunt doen. Deze delicatessen uit het Baskenland zijn in Barcelona ook alom vertegenwoordigd, en er bestaat zelfs een straat waar je van pintxosbar naar pintxosbar kunt rollen, de Carrer Blai. Een van de pioniers van deze pintxosbarren in Barcelona is de taverne van Blai Tonight, waar ik laatst ben wezen eten. Benieuwd naar mijn ervaring en tips, lees dan verder.

Over Blai Tonight

Blai Tonight Barcelona review
De toonbank van pintxosbar Blai Tonight

Blai Tonight is naar eigen zegen de eerste pintxosbar die open ging in de inmiddels vrij bekende Carrer Blai. Dat de Baskische pintxos (of ‘pinchos’ in het Spaans), een succes bleken te zijn is duidelijk te zien aan de vele tapasbars gespecialiseerd in pintxos die hun daarna volgden. Zo staat Carrer Blai in de wijk Poble Sec inmiddels bekend als dé pintxos-straat van Barcelona en kun je hier voor heel weinig heel veel en vooral heel lekker eten.

En wat serveren ze hier voor lekkers, zou je je afvragen, dat het zo veel mensen aantrekt? De pintxos zijn kleine hapjes afkomstig uit het Baskenland, vaak gemaakt van een stukje stokbrood met een lekkere hapje bovenop, die aan elkaar vastgemaakt zijn met een prikker; vandaar de naam ‘pincho’ (prik). Pintxos worden uitgestald op de bar en klanten kunnen zelf pakken wat ze willen, zonder het stokje weg te gooien, want die worden straks geteld en aan de hand daarvan weten ze hoe veel je gegeten hebt en hoeveel je moet betalen. Dit is zoals je kunt zien een heel ongedwongen manier om tapas te eten, en omdat pintxos vaak heel goedkoop zijn (meestal betaal je €1 per pintxo) kun je er best wel veel van eten!

Zoals gezegd, ben je bij Carrer Blai aan het juiste adres als het om pintxos eten gaat. De straat zit vol met eettentjes waar deze lekkernijen aangeboden worden en de goede zitten meestal bomvol. Voor mijn review ging ik naar Blai Tonight, dat een van de beste adressen schijnt te zijn. En dat klopte inderdaad! Hoewel het van buitenaf in eerste instantie misschien wat gedateerd kan ogen, is dit juist een prima plek om kennis te maken met de Baskische pintxos: ze serveren hier namelijk een breed en gevarieerd aanbod aan pintxos, de smaken zijn goed en de bediening is vlot en vriendelijk en kan Engels spreken. Hoewel de ruimte in de bar klein is en dat je bij staantafels met hoge stoelen moet zitten, is dit een gezellige plek om pintxos te eten. Buiten op straat beschikken ze tevens over een terrasje, maar daar betaal je ook extra voor.

Verwacht bij Blai Tonight geen fancy restaurant, maar juist een heel huiselijk sfeertje waar je staat samen met andere mensen te eten en telkens met je bord naar de bar op zoek gaat naar de lekkerste pintxos. De sfeer is gezellig en informeel. De meeste mensen komen maar heel even om wat pintxos te nuttigen en gaan vervolgens naar de volgende bar om nog andere pintxos te proeven. En hoewel dit in het begint met name door locals bezocht werd, is Blai Tonight inmiddels ook bij toeristen bekend, dus verwacht hier ook een leuke mix van mensen uit verschillende nationaliteiten te zien.

Tips voor Blai Tonight

Pintxos eten bij Blai Tonight Barcelona
Pintxos eten bij Blai Tonight

Van hun twee vestigingen aan de Carrer Blai, die ze eigenlijk naast elkaar hebben staan, gingen we bij de kleine Blai Tonight eten, dat makkelijk van zijn zus te onderscheiden is aan de blauwe kleurverf op de wanden. Ik weet het, het ziet er niet uit (vooral de Popeye en Olivia cartoons op de wand snap ik nog steeds niet helemaal), maar als het om het eten gaat, dan ben je hier zeker goed!

We hadden mazzel dat er een tafeltje vrij kwam toen we naar binnen gingen, zo druk was het toen al rond 20:00 uur. Terwijl mijn vriend het tafeltje bewaakte ging ik bij de ober de bijhorende borden halen, onze drankjes bestellen en ik kreeg daarbij een derde glas waar we onze stokjes konden verzamelen om aan het einde te kunnen afrekenen.

Nadat we eenmaal onze borden in handen kregen, konden we helemaal los gaan met pintxos uitkiezen en uitproberen. Bij Blai Tonight maken ze een onderscheid tussen pintxos die een eenvoudige stok hebben, en die met een rood bolletje aan de bovenkant. De eerste kosten €1 per stuk, de tweede €1,50. De meeste pintxos kun je koud eten, maar als je dat wenst, kunnen ze de pintxos voor je in de magnetron even opwarmen. Ook fijn om te weten: gedurende de hele avond komen er telkens nieuwe pintxos bij en worden de borden bij de toonbank weer aangevuld, dus wees niet bang dat ze op raken.

Tijdens onze bezoek aan Blai Tonight probeerden we van alles: pintxos met camembert en een soort marmelade, roomkaas met walnoten, aardappeltortilla, worstjes met Pimiento de Padrón pepers, avocadosalade met gamba’s, roomkaas met gerookte zalm en kaviaar, de huisgemaakte croquetas (ik vond met name de paddenstoelenkroket bijzonder lekker)… en nog vele andere! Ze smaakten allemaal heerlijk en we voelden ons voldaan naar een paar rondjes te hebben gedaan.

Het afrekenen ging overigens ook soepel. Met onze verzamelde stokjes ging ik naar de bar om zo de bijhorende rekening te krijgen. Er zullen vast klanten zijn die hier misbruik van maken, maar het blijft een heel eenvoudig systeem waarbij vertrouwen in de klant centraal staat.

Na mijn ervaring bij Blai Tonight kan ik alleen maar zeggen dat ik enorm genoten heb en dat ik het succes achter hun pintxosbarren wel snapt. Het is lekker (en goedkoop), de sfeer zit goed en je wordt gewoon blij van al de lekkere pintxos op de toonbank. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar authentieke adresjes in Barcelona! Voor mij nu al een van mijn favorieten aan de Carrer Blai.

Beoordeling Blai Tonight

Eten: ★★★★★
Service: ★★★★☆
Decor: ★★☆☆☆
Totaal: ★★★★☆

 • Praktische informatie:
  Wat: pintxos eten bij Blai Tonight
  Waar: Carrer de Blai, 23
  Metro: Poble Sec (L3) en Paral.lel (L2 en L3)
  Wanneer: dagelijks van 18:00 tot 01:00 uur
  Prijs: €
  Tip: wat fijn is aan de pintxosbarren is dat ze al vroeg ’s avonds open gaan. Voor toeristen die nog niet gewend zijn aan de Spaanse etenstijden, of als je op zoek bent naar een lekkere tussendoortje, is dit dé perfecte plek om te gaan.

Tip: mis mijn andere reviews niet en bekijk de restaurant-gids pagina voor meer leuke adressen in Barcelona. Bon profit!

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

2 gedachten over “Blai Tonight review”

 1. Erg blij met dit artikel, ik dacht dat je voor pinchos in Madrid moest zijn maar gelukkig heeft Barcelona ze ook. In December ga ik er weer heen dus deze straat ga ik zeker bezoeken!

  Beantwoorden

Plaats een reactie